3 monitory pro DAW

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pani, a co hovorite na toto? kapanek drahsie riesenie ale aspon je to v jednom celku :)
Obrázek
http://gizmodo.com/photogallery/alienwaremonitor2/

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

ekeaze: moooc pěkný to máš!

all: k těm třem monitorům...mě třeba štve, že každá lepší grafická karta má teoretickou možnost připojení třech zobrazovadel - to třetí je S-VIDEO out...jenomže televize nemůže fungovat jako třetí plocha, funguje akorát jako zobrazovadlo duplicitního obrazu některého z monitorů (zkoušel jsem mít připojené dva monitory i televizi na s-video a televize zobrazovala vždy jen stejný obraz, jako jeden z monitorů)...je to dost škoda, dalo by se to na něco použít, ikdyž největší nevýhodou je rozlišení televize, které pokud vím, je ještě o něco méně, než 800x600...

to sli a crossfire je pro tohle asi fakt nejlepší řešení...no já stejně nemám desku co to umí, takže je mi to jedno, spokojím se se dvěma monitory...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jindy : presne kvoli tomu som kupoval do DAW Matrox APV .. ten to vie ..

A este raz opakujem ze SLI/CROSSFIRE je na uplne nieco ine .. uz to sem neplet ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

tak po par mesicich jsem zjistil ze to neni to pravy orechovy pro zvuk... dela se stim fakt svele ale je to desna odrazova plocha a celou dobu sem si rikal ze tomu zvuku neco schazi odendal jsem ty dva postrani nechal jen tu 24 uprostrea a hle zvuk je hned citelnejsi....

takze kdyz 3 monitory tak to chce fakt nejekej specialni stul do kteryho budou zabudovany.... jinak je to fakt moc velka odrazova plocha.....

jeste zkusim snizit stul otrosku...

Puk*

Příspěvek od Puk* »

Mozna se blizka na nove casy, je tu nova technologie prevodniky USB > DVI / VGA s nazvem Display Link - http://www.displaylink.com/
Uz existuji ovladace i pro Mac OS X. Bude to asi dobra a levna volba pro ty co maji notebook. Moznost zapojeni az 4x v jednom PC. VGA verze stoji cca 99 USD ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

fly_illusion

Příspěvek od fly_illusion »

Dnes to lze vyřešit zakoupením monitorů značky LG ktetéí podporují tzv multi link.Lze propojit až 6 monitorů přes USB. A nepotřebujete ani jeden VGA či DVI output.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Je to tady :)

Kensington Dual Monitor Adapter
Obrázek

Kensington unveils its new Dual Monitor Adapter which allows you to add a second computer screen with just a USB connection.

Features :
- Double your visual workspace for multi-tasking ease
- Add up to six monitors to your computer, one for each Kensington Dual Monitor Adapter unit.
- Simple set-up. Connect monitor cable to the Kensington Dual Monitor Adapter, then plug into USB port of your computer
- DVI digital video output for sharpness and clarity
- Works with any monitor - regular or widescreen, with DVI or VGA input. (VGA / DVI cable sold separately)
- Video modes: Mirrored desktop, extended desktop, primary display (Vista only)
- Supports widescreen monitors up to 1440 x 1050 pixels; and standard monitors up to 1280 x 1024 pixels in 32 bit color
- Video output: DVI-I (female connector), VGA (female connector)
- VGA adapter & USB cable included
- Windows XP and Vista compatible; works with Intel based Mac OSX 10.4.11 or later computers via Mac Beta driver

The Kensington Dual Monitor is available now at a retail price of $120.

tempoautomatic

Příspěvek od tempoautomatic »

Pavel: ...pokud nejsi rozežranej a nepotřebuješ větší rozlišení, například 3840x1200...v čem je to lepší než třeba matrox dualhead2go?

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

No, mě spíš napadlo, že se tohle někomu může hodit např. k notesu :wink:
Mně osobně docela stačí, co mám.

Puk*

Příspěvek od Puk* »

Mam pocit, ze technologie Display Link muze byt o dost levnejsi nez externi produkty od Matroxu.

Box USB>DVI se da sehnat uz od 69 - 99 USD. Matrox TripleHead2Go Digital stoji kolem 15.000 CZK ...

Uvidime, zatim se Display Link produkty u nas nedaji nikde sehnat.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

tempoautomatic

Obecná poznámka k matrox dualhead2go digital edition z praxe:

Možná se někomu bude hodit info, že ten dualhead se chová na výstupu jako jeden monitor (jako jedna velká plocha, u mě např. 3840x1200, přes dva monitory), tzn. je potřeba mít dva stejné monitory.

Maximalizace oken jenom na jeden monitor se potom nastavuje softwarově. Ve výchozím nastavení maximalizuje okna přes oba dva monitory.

Počítám, že triplehead se bude chovat podobně.

Puk*

Příspěvek od Puk* »

tempoautomatic: "... je potřeba mít dva stejné monitory".

Monitory lze kombinovat, na TripleHead2Go Digital jsem mel zapojene tri ruzne monitory. Dokonce 2x17" a 1x15"...

Display Link take bude mit vyhodu v tom, ze je to nezvisla graficka karta, coz Matrox xHead2Go neni ...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

s tím notesem - mě by se spíš líbilo, kdybych mohl do displeji na laptopu nějak poslat signál z mýho desktopu...ale to asi nejde, jedině mě tak napadá přes vzdálenou plochu, ale to je blbý...
jinak já tu mám "jen" dva monitory a jeden je 19" a druhý 15" a jsem rád, že se mi to konečně nedávno podařilo postavit tak, že když přesouvám okno mezi monitory, tak tam není vidět žádný vertikální posun, je to pěkné, jako by byly stejné úhlopříčky...ve FL Studio už bych si to bez minimálně dvou monitorů nedovedl představit...

tempoautomatic

Puk* píše: Monitory lze kombinovat, na TripleHead2Go Digital jsem mel zapojene tri ruzne monitory. Dokonce 2x17" a 1x15"...

Tak to si upřímně nedovedu představit, můžeš to pls líp popsat? S jakým rozlišením? Triplehead možná teda funguje jinak než dualhead. U tripleheadu se ve vlastnostech zobrazení matrox nezobrazuje jako jedna velká plocha?

2 stejné monitory, tím jsem myslel 2 monitory se stejným maximálním rozlišením...

Puk*

Příspěvek od Puk* »

to tempoautomatic:

TripleHead funguje stejne jako DualHead, je to jedna sirokouhla sekundarni obrazovka.
Pri zapojeni tech trech ruznych monitoru bylo nastaveno velice nizke rozliseni cca 2400x600. Bylo to puzito pro jeden vytvarny projekt. Tedy nestandarti nastaveni pro nestandarti vyuziti. Ale technicky to fungovalo ...

Odpovědět