Akusticky managemenet Samsung diskov
Akusticky managemenet Samsung diskov
Uz sa tu o tom pisalo ale vacsinou vzdy v dakej inej teme .. Kexik s tym ma skusenosti , tak dufam ze napise par rozumnych viet ..
Zaujima ma ako je to s tou utilitkou na akusticky management Samsung diskov .. Ma zmysel sa tym zaoberat ? co sa tam da nastavit ? Ked sa znizuje hlucnost diskov , neznizuje sa aj ich vykon ?
Zaujima ma ako je to s tou utilitkou na akusticky management Samsung diskov .. Ma zmysel sa tym zaoberat ? co sa tam da nastavit ? Ked sa znizuje hlucnost diskov , neznizuje sa aj ich vykon ?
mas tam v podstate tri nastavenia, standard, medium a low noise, to je vsetko. vykon sa samozrejme znizuje, hlavne pri aplikaciach vyzadujucich sekvencny zapis, sustained write test vo virtual dube dopadol po zapnuti na low noise uplne rovnako.
tichsi je disk podstatne, ovsem az pri nastaveni low noise, ta stredna poloha nema podstatnejsi efekt ani na vykon ani na hluk
mam ale stare p120 disky, PATA, nove sa mozu chovat inak
este dolezite: beha po nete taka univerzalna acoustic management utilita, tu NEPOUZIVAT!!!!!!!! ona vie v disku zmenit ten flag na nejaku neplatnu hodnotu, disk ho ignoruje a reve si dalej a potom ho je problem to opravit!
btw moje disky boli vo fabrike nastavene na ata100 a su ata133 kompatibilne, to ide takisto utilitou zmenit
tichsi je disk podstatne, ovsem az pri nastaveni low noise, ta stredna poloha nema podstatnejsi efekt ani na vykon ani na hluk
mam ale stare p120 disky, PATA, nove sa mozu chovat inak
este dolezite: beha po nete taka univerzalna acoustic management utilita, tu NEPOUZIVAT!!!!!!!! ona vie v disku zmenit ten flag na nejaku neplatnu hodnotu, disk ho ignoruje a reve si dalej a potom ho je problem to opravit!
btw moje disky boli vo fabrike nastavene na ata100 a su ata133 kompatibilne, to ide takisto utilitou zmenit
Presne tak.. budto na max, nebo na min.. zasadne potom jedine utilitou vyrobce..
Stejne ti ale reknu, at se na to vykasles.. nesnizis tim otacky, pouze ze hoodne pribrzdi seek, coz vede k ubytku rychlosti.. cim vice mensich souboru, tim tragictejsi to potom je.. snizeni hluku stejne imho u disku v tomto meritku nehraje zadnou roli.. tocit, pripadne pistet, ti budou plotny stejne..
Stejne ti ale reknu, at se na to vykasles.. nesnizis tim otacky, pouze ze hoodne pribrzdi seek, coz vede k ubytku rychlosti.. cim vice mensich souboru, tim tragictejsi to potom je.. snizeni hluku stejne imho u disku v tomto meritku nehraje zadnou roli.. tocit, pripadne pistet, ti budou plotny stejne..
mam doma 2 500 gigove samsungy a 300 gigovy seagate. Kupoval som ich pred tromi mesiacmi. Samsungy skoro nepocujem. Jeden mam v Mvixe (to je taka krabicka na filmy pripojena priamo k telke) a druhy v compe. Seagate ale dost pisti. Je to celkom neprijemny zvuk, tak ho budem coskoro vymienat. Mozno je to tym, ze je to systemovy disk a teda pracuje stale. Samsung mam na data.
tak toto je sranda.kexik píše:pockaj, samsung by NEMAL hucat... to bude vadny kus!
co sa tyka hluku motora, su samsungy uplna spicka
Odhadovat hlucnost disku podla znacky je ako predpovedat buducnost z hviezd.
Samozrejme su iste serie od vyrobcov ktore boli tiche, ale je kopa serii ktore boli otrasne (co sa tyka vykonu aj hlucnosti.)
Nemozno povedat ze disky od Samsungu su tiche. Zavisi to od serie a castokrat kus od kusu. A co bolo kedysi, nemusi byt aktualne dnes.
Takze vyrok "samsung by nemal hucat, to bude vadny kus" ma naozaj pobavil