Audiophile 192

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Milan

Příspěvek od Milan »

Bude to 100% špatným nastavením monitoringu - jako zdroj pro HW out 1/2 ,usíš mít nastaven HW in 1/2, ale určitě si nainstaluj poslední drivery z netu, ve starších verzích byly s monitoringem u AP192 dost problémy.

dck

Příspěvek od dck »

tak ovladace jsem aktualizoval, nicmene vse zustalo pri starem. A windows skutecne reinstalovat nechci, a to z mnoha duvodu:)

dck

Příspěvek od dck »

jedina potiz je v disablovane casti hw out1/2.. jak ji nahodit netusim

Milan

Příspěvek od Milan »

Jestli jseš si jistej, že máš ty monitoringy nastavený dobře, tak ještě přehoď tu kartu do jiného PCI slotu, to je sice hodně blbě vypadající rada, ale často zabírá. Pak už fakt nevím.

kexik

Příspěvek od kexik »

tak ma napada, nemas ako windows audio out nastavene hw out 1/2????????? v control paneli windows sa to vola inak, tusim AP 1/2, kazdopadne tam MUSI byt AP multi

hw out je len jeden a ak si ho rezervuje nejaka ina aplikacia (windows)... len spekulujem, ale moze to byt ono

dck

Příspěvek od dck »

kexik: netusim kde to nastavit. Ovladaci panely > Zvuky a zvukova zarizeni > tady je napsane v nabidkach pro prehravani a nahravani zvuku jen M-Audio Delta AP192 1/2 a M-Audio Delta AP192 S/PDIF a tim to hasne

milan: muzu vyzkouset.. ale zatim bych to rad vyresil softwarovou cestou

kexik

Příspěvek od kexik »

dck: ale to by nemalo... kazdopadne, skus tam nastavit to spdif na skusku???

dck

Příspěvek od dck »

opet nic :/ dle meho je to tim master volume, kdyby to bylo enablovane, tak by fungoval i vyber routingu a to uz bych snad rozjel.. otazka je jak to enablovat. Ach jo, zlaty sound blaster :lol:

fova

Příspěvek od fova »

Heeelp! Mam problem s Audiophile 192, kterou jsem prave koupil. Nasel jsem tenhle thread, ktery docela presne popisuje muj problem, ale thread byl tenkrat ukoncen bez jakehokoliv reseni. Uzivatel dck uz se tu na foru nekolik mesicu neukazal.

Strucne, v cem je muj problem:

Nainstaloval jsem Deltu bez problemu a prehrava do beden zvukove soubory, ktere jsou na HDD. Jakmile ale pripojim mikrofon pres preamp do IN R, tak se v "Delta Control Panelu" objevi aktivita na vstupu, ale z bedny pripojene na MAIN OUT R nic nehraje. V Control panelu jsem zkousel menit vsechna mozna nastaveni, ale nic nepomaha.
Tady muzete videt, jak muj panel vypada:

http://fova.bravehost.com/Index.html (Soubor Delta.jpg)

V BIOSu jsem uplne zakazal on board zvukovku. Moje nastaveni zvuku ve Windows aktualne vypada takto:

http://fova.bravehost.com/Index.html (Soubor Windows.jpg)

Nevite nekdo, co mam udelat, aby mi to hralo?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

skus v delta control paneli v polozke Patchbay/Router v prvom stlpci prepnut z H/W Out 1/2 na Monitor Mixer, aby sa ti na vystup dostalo nastavenie Delta Mixeru. V mixeri si samozrejme vsetky faderi nastav na Max

fova

Příspěvek od fova »

Tohle jste radili dck tady, ale kdyz se podivaas na printscreeny z meho Control Panelu v mem predchozim prispevku, tak zjistis, ze mam v Patchbay/Router aktivni pouze posledni sloupec.

Vsechno, co jste radili dck a nefungovalo to, nefunguje ani me.

Ovladace mam stazene z webu M-Audio, jako posledni platnou verzi.

fova

Příspěvek od fova »

Tak uz mi to jede tak, jak ma.

Ja jsem se stale pokousel zprovoznit v "Control Panelu" Delty "Master Volume", aby to bylo aktivni, jako je to u Audiophile 2496, ale u Audiophile 192 to proste ma byt neaktivni. Jako neaktivni je to zobrazeno i v originalnim navodu.

Kdyz jsem se na to vykaslal a zapojil jsem vse, jak ma byt (monitory, preamp s dobrym mikrofonem a sluchatka), tak to fungovalo spravne. Vystupni signal se zobrazoval ve sloupci Wav Out 1/2 a Master Volume zustal neaktivni.

Nevim, proc mi to predtim neslo. Asi tim, ze jsem pouzil mizerny dynamicky mikrofon, podomacku vyrobeny preamp a stereofonni kabely.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Tím chceš říct co? Že u AP 192 (a tedy asi i dalších karet založených na ICE1724) se stejně jako u novějších onboardovek detekuje změna impedance vstupu/výstupu a podle toho ti to buď milostivě povolí něco nastavit v mixéru nebo ne? Pánbů nás ochraňuj :(

fova

Příspěvek od fova »

Tak bych to nerekl.

Master Volume je proste neaktivni at delas co delas - i u balanced kabelu, dobreho preampu a monitoru. Je to asi tim, ze Delta Control Panel je univerzalni aplikace pro vsechny M-Audio zvukovky a u kazde karty se Control Panel pouziva jinak.

kexik

Příspěvek od kexik »

to je topologiou ovladacov... m-audio driver obchadza windowsi layer sluziaci na ovladanie zvuku, nakolko zavadza 30ms latenciu... takze realne sa ovlada vsecko LEN z control panelu a funguje to skvele

Odpovědět