C2D E6600 a E6750 cena,vykon VELMI URGENTNI
C2D E6600 a E6750 cena,vykon VELMI URGENTNI
Kluci jak je mozne ze je E6600 drahsi nez E6750. Logicky by to melo byt naopak,rychlejsi procesor by mel byt drahsi nez pomalejsi.Muzete mne to nekdo osvetlit???
Stale vaham mezi E6600,E6750 a Q6600 ...Ale ctyrjadro je pro mne asi zbytecne,drtiva vetsina "prace" je spis brouzdani po netu, dvd,prehravani muziky, sem tam nejake kresleni v CADu,cili bohate vystaci celeron...No ale chci pouzivat PC uz jako HDR a ne jen jako midiplaer a cpat vsechno do audia a pripadne dal procesovat.
Myslite ze zacatecnik nepociti rozdil mezi dvoujadrem a ctyrjadrem???Pokud by to tak bylo,sel bych nejspis do E6750 pokud mi to nevymluvite.
Je to docela urgentni,okolo poledne by mne ho koupili...Prosim o komentare,nebudu na netu,nemuzu tudiz reagovat. Jen potom nahlednu a snad se rozhodnu...
DIK.
Stale vaham mezi E6600,E6750 a Q6600 ...Ale ctyrjadro je pro mne asi zbytecne,drtiva vetsina "prace" je spis brouzdani po netu, dvd,prehravani muziky, sem tam nejake kresleni v CADu,cili bohate vystaci celeron...No ale chci pouzivat PC uz jako HDR a ne jen jako midiplaer a cpat vsechno do audia a pripadne dal procesovat.
Myslite ze zacatecnik nepociti rozdil mezi dvoujadrem a ctyrjadrem???Pokud by to tak bylo,sel bych nejspis do E6750 pokud mi to nevymluvite.
Je to docela urgentni,okolo poledne by mne ho koupili...Prosim o komentare,nebudu na netu,nemuzu tudiz reagovat. Jen potom nahlednu a snad se rozhodnu...
DIK.
Ty jo, to ale také nechápu, proč je to E6750 levnější. To přeci není důvod, že je to nová série. Má rychlejší FSB,větší takt a stejně velkou cache, takže musí být rychlejší a lepší. Nerozumím tomu. Přeci když Intel nasadí takovou cenu pro lepší procesor a ten horší je dražší, tak si nikdo ten starý už nekoupí. Je to vážně divné.
To čtyřjádro se možná dnes plně nevyužije (ale výkonnější bude a o hodně, řekl bych = vydrží to déle bez upgradu), ale při rozdílu ceny kolem dvou tisíc, bych si ho asi koupil. Ikdyž zase to bude asi hodně topit, když jsou to slepená dvě dvoujádra.
To čtyřjádro se možná dnes plně nevyužije (ale výkonnější bude a o hodně, řekl bych = vydrží to déle bez upgradu), ale při rozdílu ceny kolem dvou tisíc, bych si ho asi koupil. Ikdyž zase to bude asi hodně topit, když jsou to slepená dvě dvoujádra.
tensia technologia? (=mensi chip, cize nizsie naklady)nathanael píše:Ty jo, to ale také nechápu, proč je to E6750 levnější. To přeci není důvod, že je to nová série. Má rychlejší FSB,větší takt a stejně velkou cache, takže musí být rychlejší a lepší. Nerozumím tomu. Přeci když Intel nasadí takovou cenu pro lepší procesor a ten horší je dražší, tak si nikdo ten starý už nekoupí. Je to vážně divné.
Amorph: Tuny VSTi ? to je kolik. Ja mam E6320 giga ramky juli@ a jedu na buffer 128 latence 5ms. Mam v projektu cubase 4 asi 16vstcek a procak jede na třetinu. Navic to lze nataktovat z 1,87ghz az na 2,4GHz. Prijde mi takovej vykon imho zbytecnej. Jedine, kde sem to pocitil jsou vypocty grafiky. A2 letak 300dpi tam je to slabší, ale na hudbu bohatě..
;) zmen graficky softTOM-Thak píše:Amorph: Tuny VSTi ? to je kolik. Ja mam E6320 giga ramky juli@ a jedu na buffer 128 latence 5ms. Mam v projektu cubase 4 asi 16vstcek a procak jede na třetinu. Navic to lze nataktovat z 1,87ghz az na 2,4GHz. Prijde mi takovej vykon imho zbytecnej. Jedine, kde sem to pocitil jsou vypocty grafiky. A2 letak 300dpi tam je to slabší, ale na hudbu bohatě..
(tie cisla sedia na ilustrator, heh?)
vyrabal som A0 plagaty obsrane gradientami a 3d efektami na celerone400
hm, mam to 4jadro... a cubasi sx2, ktera mi dlouhy leta stacila, ale ted nejak odmita pracovat multiprocesorove a tak vyuziva jen jedno jadro! Kazdopadne i to jedno jadro je uz slusnej vykon, dve jadra na muziku urcite musej bohate stacit.
S tim jak to hreje nebo ne, me to v klidu hreje okolo 37C a nejvyssi teploty, ktery sem videl byly okolo 56C, jenze do plnyho vykonu se ten pocitac nedostane u 99% hudebni produkce = tolik se to nezahrejva, tolik se nemusi chladit, neni to hlucny.
U 3DS max bych si dokazal predstavit nekolikanasobne vetsi vykon urcite... prestoze ty 4 jadra rendrujou jak o zavod, tak clovek furt musi cekat
.
S tim jak to hreje nebo ne, me to v klidu hreje okolo 37C a nejvyssi teploty, ktery sem videl byly okolo 56C, jenze do plnyho vykonu se ten pocitac nedostane u 99% hudebni produkce = tolik se to nezahrejva, tolik se nemusi chladit, neni to hlucny.
U 3DS max bych si dokazal predstavit nekolikanasobne vetsi vykon urcite... prestoze ty 4 jadra rendrujou jak o zavod, tak clovek furt musi cekat
Preco nie ? 4or jadro ti dava moznost pouzivat kvalitne pluginy vo vacsej miere ..nathanael píše:To čtyřjádro se možná dnes plně nevyužije (ale výkonnější bude a o hodně, řekl bych = vydrží to déle bez upgradu), ale při rozdílu ceny kolem dvou tisíc, bych si ho asi koupil. Ikdyž zase to bude asi hodně topit, když jsou to slepená dvě dvoujádra.