Core i5 + gigabyte P55A UD4

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od TOM-Thak » 15 led 2010 18:49

Zdravim, pritahl jsem tuhle konfiguraci a nejsem schopnej to rozjet.
Procesor sem tam dal podle navodu, pameti taky.
Po zapnuti to udela to, ze se to asi na 1 sec zapne a zapnou se vetraky a pak se to samo zase vypne. Pak to pocka asi 2sec a samo to zkousi se nahodit.
Sviti vsecky PHASE LEDky kdyz se to nastartuje. Tohle se mi stalo u staryho PC kdyz jsem zkousel taktovat a dal jsem moc.
Zkousel jsem vymazat Cmosku.
Predem dik za info.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3067
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od hombrefeo » 15 led 2010 19:54

tu cmos musis vymazat poradne, tj. vytahnout baterii, vyzkratovat kontakty...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od TOM-Thak » 15 led 2010 20:05

diky uz sem na to prisel.. je tam ATX 8pin konektor, kterej napaji procesory. Na Core i7 je potreba mit tam 2x 12V. Na Core i5 staci jeden 4pin klasika pentium4 kovej konektor. To me zmatlo, takze sem nemel zapojenej napajeci okruh procesoru. Kazdopadne v manualu o tom ani zminka, tak mi to doslo az pak hehe. Uz to maka, tak uvidime, co z toho vytahnu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 02:28

btw podobny symptom sa vyskytuje ak zle osadis chladic a procak sa okamzite prehreje/vypne. stavalo sa mi to casto pri starych p4, tam bol origos intelacky chladic fakt desny

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od TOM-Thak » 16 led 2010 10:08

Ja jsem tam teda dal tedka taky boxovany chladic a dost se bojim, zda to zvladne.. ja starym jsem mel Scythe Ninja a tohle je chladic tak polovicni :D
Zatim to ale podle system health v biosu vypada, ze to jede na 38stupnu, coz neni tak zle si myslim.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 11:08

tie origos chladice vyzeraju podozrivo ale su zarucene perfektne dostacujuce s rezervou. az na ten hluk, samozrejme

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od TOM-Thak » 16 led 2010 11:44

Jasne no, tak me dela nejvetsi kraval zdroj.. kupoal sem super tichy asus.. a to byla chyba :D ma sice 120mm vetrak, ale je dost slyset. Ten budu muset vymenit. Nastesti doma netocim vokaly a mluvene slovo :c)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Core i5 + gigabyte P55A UD4

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 12:59

zainvestuj do lepsieho zdroja... to sa oplati aj s ohladom na ostatne creva, ziskas ticho a navyse zdroj az tak rychlo moralne nezastara

Odpovědět