Digidesign 003 rack

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Seejay

Digidesign 003 rack

Příspěvek od Seejay »

Zdravím. Dúfam, že táto téma sa tu ešte nerozoberala, pretože neviem tu nič také nájsť. Mám taký drobný problém, ktorý vlastne nieje ani problém len drobná závada, ktorú neviem ako vyriešiť. Používam Windows XP Professional SP3 a mám original Pro Tools 8.0.3 LE ku karte Digi 003 rack. Pro Tools samozrejme funguje maximalne skvele, nieje problem s latenciou, nemrzne ... všetko ide proste skvele.

Závada č.1 - Dosť dobre nerozumiem tomu, prečo Pro Tools mi začne mrznuť akonáhle nainstalujem grafický driver pre kartu (ATI HD3450), ked driver odinštalujem ide to v poriadku zase :lol:

Závada č.2 - Urobil som update z Pro Tools 8.0.3 na 8.0.4 a začal mi blbnut pro tools v tom zmysle, ze pri nahravani začal pukať zvuk ... vratil som spet na 8.0.3 a išlo to okej ALE ... to už vysvetlím ďalej čo je moj najvačši problem.

Posledná závada, ktorú mám je vlastne problém komplet s celým Windowsom a so všetkým čo nema z Digi (Avid) a Pro Tools nič spoločné. V pro Toolse nahravam a robim aj mix a master ale nemam velmi rád tam robenie hudby. Takze hudbu robim v Cubase, kde samozrejme tiež všetko funguje fajn az na spolupracu Cubase a Asio driveru z digička ... ono to ide ale latenciu musim mat vyššiu aby to proste nesekalo alebo nepraskalo. Je to dost neprijemne ked človek da tolko penazi za kartu a blbne latencia všade okrem Pro Toolsu.

Zaujímalo by či ma stým niekto skusenosti a že si sa to da niakym sposobom vyriešiť ... lebo určite sa da ... len ja som nato ešte neprišiel ako.

A potom ešte taky menej dolezity problem ... Digičko ma pri tých základných driveroch také nastavenie, že okrem DAW aplikacií a pár prehrávačov nič iné nevie prehrať zvuk. Občas ked mam chut pozriet si niaky film na velkom monitore tak nemam šancu bohuzial. Obraz mi prehrá ale zvuk nie. Mám program čo vie definovať prioritné programy, ktore digičko spusti ale tie čo ja som skušal tak v nich zvuk sekal. Takže to zas az tak skvely program nieje. Zaujíma ma to aj kvoli tomu, že zatial sice nemam syntak ale ... mám taky pocit ze ak by som ho mal ... tak ten pruser s windowsom by mi robil problemy dost. Lebo by som nepočul audio pravdepodobne. Ale to nemam overene takze sa mozem myliť.

Za každu radu, nazor budem fakt vdačny. Dufam ze mi nejak pomozete! :wink:

nunu

Re: Digidesign 003 rack

Příspěvek od nunu »

mel jsem tu kartu taky, prodal jsem ji. Na filmy asi zapomen...

Seejay

Příspěvek od Seejay »

nunu píše:mel jsem tu kartu taky, prodal jsem ji. Na filmy asi zapomen...
no ... najradšej by som to vyriešil bez tej potreby predať kartu :lol: ale ... ono existuje riešenie ... pri ovladačoch 8.0.4 mi zvuk uz hral všade ... akurat to pukanie pri recorde v Pro Toolse mi robilo nervi tak som to vzdal ... ale ak niekto skušal ovladače 8.0.5 a idu mu bezchybne ... tak mozno to bude mojim riešenim ... len nechcem to testovať kedze nemam istotu a momentalne kazdy den pouzivam pro tools tak nemam ani čas nato ...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Tiez som svojho casu uvazoval o DIGI003, ale prave z dovodu obavy z problamatickou kompatibilitou s ne-Avid produktami som sa rozhodol inak.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Mno řešení...

Ad 1. S tim prvnim jednoduše souvsí otázka, potřebuješ tam ten ovladač grafiky? Proč když Ti to musí chodit i bez něj jak sám píšeš...? Máš vlastní instalaci na audio resp. Pro Tools žejo? Tzn. nematláš všechno dohromady s interenetem, hrama atp...?

Ad 2. V 804 je bug, že při bufferu 4096 zvuk praská. Od 2048 níž ne. Vdalšim updatu je to opravený.

Ad 3. Digi nikdy na tohle vymejšlený nebyly. Fungujou s prostě s Pro Tools a když máš Pro Tools, nevidim důvod používat jinej DAW. To je jako mít na dvorku Mercedes a jezdit za ženskejma v Oktavii. 8)

Ad 4. tahle věc se řeší úplně jednoduše. Výstup z onboard zvukovky propojíš kabelem 3,5 stereo jack :arrow: 2x 6,3 unbalanced jack do Aux In na 003R. Když budeš mít nastartovaný PT a spustíš film, na kartě zmáčnkeš Aux In a zvuk ti krásně poběží do monitorů. Navíc to má výchyt, že můžeš hned samplovat/nahrávat do pro tools bez jakýhokoliv přepojování. Stačí zmáčkout Aux In -> 7/8 a na vstupech 7 a 8 v PT se ti přímo signál objeví. Sám mám v nějakejch pracovních templatech Video IN Auxiliary Input a při stříhání nebo jiný práci koukám na filmy s limiterem na stopě. 8)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Seejay

Příspěvek od Seejay »

jj mám vlastni Pro Tools a na PC nemam ani net ani nehram hry ani nič ... iba produkcia a sound ... dalej ... pri 8.0.4 mi to blblo aj s menšim bufferom ... ale len ked som stlačil record a vtedy puklo az natolko ze zaklipovalo to na ten moment ... dost to šlo na nervi ked človek vkuse dačo nahrava a nieje to prijemne. Ale tak vraviš ze pri 8.0.5 by to malo isť v poriadku všetko hej? ... a update 8.0.5 nerieši aj ostatne veci? ... ako napriklad ze začne fungovat sound vo windowse ... sound v inych programoch ako je napriklad VLC player a tak ...

Cubase pouzivam lebo mi vyhovuje viac jak pro tools ... mozno je to divne ale tak niesom prvy ani posledny ... nemam fakt ziaden problem len tu latenciu a zaujimalo ma či to moze riešiť tiez update 8.0.5 ...

A stým prepojenim je to zaujimavy napad ... skor ako kvoli filmom som to riešil skor kvoli syntaku ... kedze syntak nemam a viem cca jak to funguje mam take drobne obavy či nebudem musiet stale stlačať record kym niečo vobec započujem ... lebo ono taky syntak by mal hrat vkuse aj vo windowse ked nieje zapnuty DAW ... ale kedze windows mam hluchy tak to asi realne nebude :D ... aj nato ale je určite riešenie

Seejay

Příspěvek od Seejay »

ešte dodam, ze Cubase mam len na produkciu hudby ... na mix a master a nahravanie mi je blizši Pro Tools ... blby zvyk mozno ale kedze sa dost babrem s VSTčkami ... a niektore ktore mam rad ani RTAS nepodporuju tak radšej všetko riešim v Cubase ...

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

Doporucuju nainstalovat update na 8.0.5 a updatovat i drivery na verzi pro PT8 a 9. Mel by pak bez problemu fungovat jak Asio driver tak Wave driver (pro aplikace co nepodporujou asio). Osobne jsem kdysi provozoval Cubasi s Digi001 a jejim Asio driverem a chodilo to naprosto bez problemu, to samy pak i s Digi003. Ja bych se ale nebal presunout produkci hudby do PT, od PT8 je uz konecne pouzitelny midi, sice nema uplne vsechny vychytavky jako Cubase, ale na klasickou midi praci je dostacujici. Jinak jsem s aplikacema co nemeli Asio driver pouzival reseni, jak pise Liquid, tedy pres aux, ale posledni verze driveru umoznuje diginu nastavit i v systemu jako defoultni, takze doporucuju nainstalovat posledni drivery. Ale pro posledni drivery je nutny mit i posledni update na PT8.0.5. Pak jeste dodavam na zvazeni, koupit crossgrade na PT9 a vymenit digi003 za jinou, lepsi kartu. Treba RME Fireface800 ;-)

Seejay

Příspěvek od Seejay »

Tranzistor píše:Doporucuju nainstalovat update na 8.0.5 a updatovat i drivery na verzi pro PT8 a 9. Mel by pak bez problemu fungovat jak Asio driver tak Wave driver (pro aplikace co nepodporujou asio). Osobne jsem kdysi provozoval Cubasi s Digi001 a jejim Asio driverem a chodilo to naprosto bez problemu, to samy pak i s Digi003. Ja bych se ale nebal presunout produkci hudby do PT, od PT8 je uz konecne pouzitelny midi, sice nema uplne vsechny vychytavky jako Cubase, ale na klasickou midi praci je dostacujici. Jinak jsem s aplikacema co nemeli Asio driver pouzival reseni, jak pise Liquid, tedy pres aux, ale posledni verze driveru umoznuje diginu nastavit i v systemu jako defoultni, takze doporucuju nainstalovat posledni drivery. Ale pro posledni drivery je nutny mit i posledni update na PT8.0.5. Pak jeste dodavam na zvazeni, koupit crossgrade na PT9 a vymenit digi003 za jinou, lepsi kartu. Treba RME Fireface800 ;-)
Diki moc za skvelu radu ... skusim to určite :) drivery pre verziu PT8 LE su uz priamo v Update 8.0.5 však? alebo su samostatne? lebo na avide ked som pozeral tak len ten update 8.0.5 som vedel najsť.

Tak ako vravite ... je pravda ze ten Cubase je len vlastne zvyk ... ale kym nepouzivam syntetizator a sampler ... tak viac mi vyhovuje Cubase. Neskor ak kupim tie dve veci tak mozno prejdem na PT uplne. Nad PT9 som rozmyšlal a taktiez aj nad RME ... ale tak nechcem to vzdať stou DIGI. RME ma kazdy takmer tak som zo začiatku nechcel do toho investovať. Ale tak mozno to skonči pri tom. Ak zabere ten update tak zas ale nevidim nutnosť. So zvukovkou som maximalne spokojny. Len tie drobnosti kazia občas tie krasne dni :)

dredaty

Příspěvek od dredaty »

pracujem 20 rokov s cubase a 10 s protools, rockovu hudbu mixujem v protools ale tanecnu zasadne v cubase... vsetko je vecou priorit...

Tranzistor

Seejay píše:
Diki moc za skvelu radu ... skusim to určite :) drivery pre verziu PT8 LE su uz priamo v Update 8.0.5 však? alebo su samostatne? lebo na avide ked som pozeral tak len ten update 8.0.5 som vedel najsť.
Cece, ja myslim ze ne, tedy ja to instaloval na MACkovi a tam to bylo zvlast (nez sem tedy presel na PT9). Projed si tohle, sem linej takhle pozde do toho cucet ;-)
http://avid.custkb.com/avid/app/selfser ... 50&Hilite=

Seejay

Příspěvek od Seejay »

Tranzistor píše:
Seejay píše:
Cece, ja myslim ze ne, tedy ja to instaloval na MACkovi a tam to bylo zvlast (nez sem tedy presel na PT9). Projed si tohle, sem linej takhle pozde do toho cucet ;-)
http://avid.custkb.com/avid/app/selfser ... 50&Hilite=
A ja som nato pozeral včera ale som si nebol isty či mi to treba ... tam je Family Drivers pre 003 ale s verziou 9 ... piše tam ze pre Pro Tools LE 8 ze to moze isť ak mam windows takze to mozem pouzit hej? ... takže o tomto drivery hovoriš hej?

Seejay

Příspěvek od Seejay »

dredaty píše:pracujem 20 rokov s cubase a 10 s protools, rockovu hudbu mixujem v protools ale tanecnu zasadne v cubase... vsetko je vecou priorit...
no jasne rozumiem :) a tiez s digi 003 pracuješ?

Tranzistor

Seejay píše: A ja som nato pozeral včera ale som si nebol isty či mi to treba ... tam je Family Drivers pre 003 ale s verziou 9 ... piše tam ze pre Pro Tools LE 8 ze to moze isť ak mam windows takze to mozem pouzit hej? ... takže o tomto drivery hovoriš hej?
Jojo, ale musis mit k tomu nainstalovanej i update 8.0.5. jinak PT padnou pri spusteni.

Seejay

Příspěvek od Seejay »

Tranzistor píše:
Seejay píše: A ja som nato pozeral včera ale som si nebol isty či mi to treba ... tam je Family Drivers pre 003 ale s verziou 9 ... piše tam ze pre Pro Tools LE 8 ze to moze isť ak mam windows takze to mozem pouzit hej? ... takže o tomto drivery hovoriš hej?
Jojo, ale musis mit k tomu nainstalovanej i update 8.0.5. jinak PT padnou pri spusteni.
Ok skvele ;) diki moc! snaď to pomoze ...

Odpovědět