DISK BOOT FAILURE (WIN7) po vytažení jednoho z disků

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Fractal

DISK BOOT FAILURE (WIN7) po vytažení jednoho z disků

Příspěvek od Fractal »

Měl jsem "dualboot systém": dva harddisky - a před spuštěním OS jsem si mohl vybrat na který chci najet- na starém bylo winXP na novém je win7...
Vytáhnul jsem disk s winXP, protože byl plný, mám tám nějaké zálohy, ale jinak ho nepotřebuju.
V počítači zůstal disk s win7 ale místo naběhnutí systému se objeví DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER hláška.
Když chci počítač opravit s instalačním CD win7 u možností obnovení systému není žádný systém v seznamu, nemám dříve vytvořenou bitovou kopii systému, a když použiju nástroje pro obnovení hlásí to "Operační systém: Neznámý on (Neznámý) Místní disk"
Když jsem zkoušel v možnostech obnovení Načíst Ovladače můžu vesele prouzdat po disku - takže je v pořádku, ale nevím kde se ovladač pro můj pevný disk nachází. Obnovení systému se nespustí protože nemůže najít instalaci systému win

"Vložte instalační médium zařízení a po kliknutí na tlačítko OK vyberte ovladač". - Prostě nevím kde co kdy jak...

Počitač vždy běhal solidně, deska Gigabyte, Paměti Kingston, disky jedou přes SATAII, ještě je tam DVD-romka taky SATAII - vše bylo ok až do bodu kdy jsem vytáhl ten starý disk s winXP.

Zkoušel jsem disablovat S.M.A.R.T. prohodit kablíky na desce, přehodit boot priority ale zatím nic nového

Pytkin
Moderátor

Re: DISK BOOT FAILURE (WIN7) po vytažení jednoho z disků

Příspěvek od Pytkin »

problem vidim v tom , ze si vybral primarny disk .. na ktory si windows 7 nahral bootmanager a vsetky tie svoje veci co potrebuje .. bez neho to proste nevidi ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

no jo, ono to asi tak bude, ale jak z toho ven? jde nějak ten bootmanager vytvořit na tom novém disku? nebo to musím zapojit z5?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nuz .. s takymito vecami mam len zle skusenosti (winXP) .. i ked vacsinou uspesne , ale velky porod .. s win7/vista som to nerobil nikdy .. tam je este ta skrita particia , keru si windows tam dava .. zrejme ta mu hlavne chyba .. ja by som asi dal naspat ten disk .. a skusil potom dake pokusy robit .. a ten winXP uz nechces ? mozno by stacilo naghostovat ten disk len na novy vacsi (ked pises ze je plny) a vsetko by dalej fungovalo ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

no, fakt ho tam nechci, jeste me napadlo koupit novy disk, nahrat tam win7, ale tedka si nejsem jisty jestli zas nebude potom jiny problem - ze se nedostanu na ten stary win7 (navic instalovani systemu, cubase a vsech kodeku, programu, serepeticek a pluginu by me asi zabilo)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

no, chystam se resit podobnou vec... dej run > computer management > storage > disk management a podivej, co je za typ disku ten s win7 a jestli ma vubec MBR. jinak xp ma myslim nejaky jiny druh MBR nez novejsi windows, kdyz jsem instaloval win7 (a pak preklapel na SSD), tak jsem to nejak (nakonec uspesne) resil, ale byl to proste porod (btw. bez nekolika-TB disku se zalohama vseho bych byl v haji, protoze nekolik pokusu bylo z moji strany chybnych).

dobry je na tuhle problematiku sevenforums.com

jo-- a win7 by melo bezel standardne na AHCI, takze plynulej dualboot mezi xp a win7 bez prehozeni AHCI v BIOSu nebyva moznej... tobe to slo? zkus kdyztak ten BIOS nejdriv...

vitek_cz

Příspěvek od vitek_cz »

Jeste existuji jini bootloadry, ktere lze na disk nainstalovat. Napr. Grub. Tim bys to vyresil.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

brooklyn : win7 musi ist aj bez AHCI ..

monoque

Příspěvek od monoque »

jak rika vitek_cz: grub nebo lilo. Stahni neaky live CD treba Ubuntu a instalni lilo/grub. Google
Naposledy upravil(a) monoque dne 06 bře 2014 07:53, celkem upraveno 1 x.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Děkuji všem za rady a pomoc! Nešlo mi načíst systém z Ubuntu Live flashdisku, ať jsem dělal co jsem dělal a zkoušel různé verze a různé USBdisky, tak jsem pak v zoufazlosti našel tenhle commanderovský návod http://www.tomshardware.com/news/win7-w ... 10036.html a po opětovné opravě přes WIN7 DVD (poté už šel harddisk vidět jako systémový s windows) to nakonec naběhlo... dva dny v dupě :lol:

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Uz som sa Ta chystal zastavit s tym grubom a lilom (aby si sa vyhol este vacsiemu pruseru), ale mas to hotove, zaplat panboh.

Ja som si takto odmazol boot particiu w7 a tiez som mal o trojhodinovu zabavu postarane. Este ze sa v okoli valali nejake notebooky, do ktorych som mohol sosat a robit v nich dvd-cka, inak by som to robil snad dodnes.

Odpovědět