dualcore CPU a hudobne aplikacie
dualcore CPU a hudobne aplikacie
mate niekto skusenosti ?? oplati sa kupit dualcore na hudobne aplikacie ?? teoreticky by pri spustani vela VST v Cubase mal byt na kazde VST vytvoreny jeden thread takze dualcore by malo podat naozaj dvojnasobny vykon ale otazka je ci je to tak aj v praxi...
to tu uz bolo riesene... je to v praxi overene
(ak samozrejme host podporuje dualcore ..cubase samozrejme hej)
amd dualcore su momentalne kingovia pre pro audio..
http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm
amd dualcore su momentalne kingovia pre pro audio..
http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm
-
Hawkens
Dendy neviem odkial to mas. Systemov thready manazuje OS, to znamena ze pri beznych aplikaciach rozhoduje Windows / Linux ktore jadro pouziva. Ak ma aplikacia, myslim sa tym Cubase a pod. nativnu podporu dual procesor, v tom pripade si to vie rozumne zariadit sama. Neviem, ci nejake pluginy su uz robene pre viac procesorov / jadier.
Cital som o isty problemoch ktore vraj mozu nastat ak kombinujes dual core a HypeThread, princip spocival v tom ze ak mas na dvoch jadrach zapnuty zaroven aj HT, tak OS to vyhodnoti ako 4 proceory. A moze stat ze pri zatazi vola z pohladu OS procesor 1 a 2, ale fyzicky to su obidva z prveho jadra a tym padom fyzicky vyuziva iba prve jadro a druhe sa zbytocne ulieva. V tom clanku pisali ze v takychto pripadoch nie su nejake vykonnostne rozdiely a HT tu nema prilis vyznam.
Cital som o isty problemoch ktore vraj mozu nastat ak kombinujes dual core a HypeThread, princip spocival v tom ze ak mas na dvoch jadrach zapnuty zaroven aj HT, tak OS to vyhodnoti ako 4 proceory. A moze stat ze pri zatazi vola z pohladu OS procesor 1 a 2, ale fyzicky to su obidva z prveho jadra a tym padom fyzicky vyuziva iba prve jadro a druhe sa zbytocne ulieva. V tom clanku pisali ze v takychto pripadoch nie su nejake vykonnostne rozdiely a HT tu nema prilis vyznam.
vyhoda dualcore sa prejavi v dvoch pripadoch:
1: mas spustene 2 a viac programov (nemusia podporovat multithreading) vtedy si windows sam manazuje pridelovanie prace procesorom a vyuziva ich naplno.
2: mas spustenu jednu aplikaciu ktora podporuje multithreading(cubase) a sama dokaze vyuzit oba procesory.
HT bol len taky ojeb ktory robil viac problemov nez uzitku.... dualcore sa oplatia athlony ktore podobne blbiny nemaju...
1: mas spustene 2 a viac programov (nemusia podporovat multithreading) vtedy si windows sam manazuje pridelovanie prace procesorom a vyuziva ich naplno.
2: mas spustenu jednu aplikaciu ktora podporuje multithreading(cubase) a sama dokaze vyuzit oba procesory.
HT bol len taky ojeb ktory robil viac problemov nez uzitku.... dualcore sa oplatia athlony ktore podobne blbiny nemaju...
dendy, ja mam skusenost s QM vypoctami, ktore maju optimalizovany kod na multiprocesing a nikdy to nie je x2. aj pri najlepsich architekturach cpu (cc numa) je skalovaci faktor okolo 0.9. je to dane latenciou, s ktorou sa presuvaju data z cpu na cpu (pristupove casy do pamati a do cache). ovsem to ta nemusi trapit, lebo z praktickeho hladiska je dualcore vlastne jeden procesor, povedzme 1.6 krat vykonnejsi ako jeho jednojadrovy brasko (beztak zan zaplatis viac ako 1.6x viac, ale tak vzdy bolo, aj ked si kupoval procaky s vyssim taktom, 2x vyssi takt znamenal 5x vyssiu cenu)
-
Hawkens
mimochodom intel uz vypustil nejake demace yonahu a slape to na paty x2...
http://notebooky.idnes.cz/preview/anate ... 51208.html
http://notebooky.idnes.cz/preview/anate ... 51208.html
podla toho ako sa to da dokopy... ak su dva cpu na jednom chipsete, tak by to malo byt to same ako dve jadra na jednom die podla mna... nieco ine je ked ma kazda cpu vlastny chipset, vlastnu RAM atd, ale to uz sme mimo PC architektury a hlavne mimo windowsHawkens píše:A co ma vacsi prinos, dva procesory alebo dvojjadrovy procesor ?
Dva procesory maju dve zbernice, nie ?
hawkens: pokud vim, u AMD jsou oba cory stejne jako dve CPU propojeny hypertransportem. Navic kazdy z coru ma svou L1 i L2 cache, takze v tom zadny vyrazny rozdil nevidim (coz neznamena ze tam neni 
Co se tyka rozdelovani procesu mezi dva CPU s HT, zalezi pouze na systemu. Nevim jak windows, ale nektere systemy jsou schopne rozeznat HT od fyzickych CPU a procesy rozdeluji spravne nejdrive mezi fyzicke CPU.
Co se tyka rozdelovani procesu mezi dva CPU s HT, zalezi pouze na systemu. Nevim jak windows, ale nektere systemy jsou schopne rozeznat HT od fyzickych CPU a procesy rozdeluji spravne nejdrive mezi fyzicke CPU.