E-MU Tracker Pre

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
commander

E-MU Tracker Pre

Příspěvek od commander »

Zdravim,
koupil jsem (konecne) k zvukarnu k notebooku. Pouze na poslech, na nic jineho, v kombinaci s Adamy A7. Puvodne sem chtel 0404 USB, ale pak jsem si na posledni chvili rekl ze to nevyuziju a staci mi 0202, ta zase nemela sym. vystup tak jsem vzal Tracker Pre coz je vlastne 0202 se symetrickym vystupem a pridavnym napajenim.

Dneska mi prisla, a nasrala me hned v uvodu ze nema trafo. No ono je stejne jenom asi na nahravani coz ted nepotrebuju tak je to jedno.

Co mi ale neni jasny je knob Direct Monitor. Myslel jsem, ze budu moct ovladat hlasitost pripojenych monitoru, ale nedela to vubec nic. V manualu (taky ferovym) je napsano ze to dela 0 az asi -24 dB. Ted mam zapojeni PC-mPatch2-Tracker-monitory. mpatch stahly na 0db, nemel by teda delat nic (jeste nemam novy kabely a potrebuju ho kvuli XLR). Cely je to naprd, protoze mPatch vyhodim, a kdyz mi zvukovka neovlada hlasitost a jede porad naplno tak se pri beznem dennim provozu pohybuju na 1-5% winampu a obcas mi nejaky program utrhne hlavu....

U knobu je taky switch na nic/stereo/mono - coz podle me nedela taky vubec nic. Nainstaloval jsem jinak ovladace a nejaky control panel, ktery je tada opravdu ferovy - jeho jedina funkce je ta, ze umi menit svoje skiny...

Jinak na PC mam ted paralelne jeste 1212m. Rekl bych ze Tracker hraje tak jako ostreji, neprejimeji, je to mozny? Mozna nezvyk, kdyz tu dva roky posloucham tu 1212m.

Tedy me dotazy nejak sesumirovane:
1) mam shanet trafo nebo ho na poslech nepotrebuju
2) jak je to s tim Direct Monitorem
3) teoreticky to muzu vratit do 14 dnu a stejne vzit 0404, poznam to pri poslechu? (opet, vstupy jsou mu naprosto putna)

delay

Příspěvek od delay »

4) 1212m by měla hrát lépe, je to určitě lepší kus HW s kvalitnějšími komponenty, počínaje AD/DA 120dB... To asi Tracker nemá :)

BS

Příspěvek od BS »

tak zrovna Adamy A7ky bych ciste naposlech asi neporizoval. Nemaji nijak extra libivy zvuk,. jinak souhlasim s delayem, ze 1212m bude asi prijemnejsi na poslech nez ta 0404.

commander

Příspěvek od commander »

BS: Nojo, teď to vím taky. Jenže tady všichni jak jsou A7 nejlepší bedny za tu cenu a nic jinýho ani nemá smysl, a byly to moje první slušnější bedny tak jsem se nechal unést. Sice je to offtopic, ale co je podle tebe hezký na poslech?

Každopádně bych potřeboval vyřešit to ovládání hlasitosti...

BS

Příspěvek od BS »

commander: no na bezny poslech, tj. nikoliv na produkci, bych si osobne vybral asi nejaky hifi. Studiovy monitory jsou vice suchy, pravdivy, takze na poslech, kde nepotrebujes slyset nedokonalosti v mixu asi nebudou nejprijemnejsi. Nejsem odbornik na hifi, to asi spis kexik, nebo tak...

Ohledne te hlasitosti,. na zvukovce si to dej na nulu, a hlasitost snizuj nasledne, budto nejakym tim mpatchem, nebo to dej na bednach na akceptovatelnej level. Na A7kach budes mit problem, ze u nejakejch -40 dB uz nesrovnas presne obe bedny a hlavne ti tam uz hlasitost skace po vice dB, takze to presne nenaladis. Nejakej ten pasivni atenuator je asi nejlepsi volba....

kexik

Příspěvek od kexik »

ja nie som ziadny odbornik na hifi. akurat hifi bedne pouzivam

Mercy

Příspěvek od Mercy »

A ako to je teda s tým Level direct monitor, načo to slúži, keď sa tým nedá ovládať výstupná hlasitosť?

commander

Příspěvek od commander »

To by me taky porad zajimalo!

thovt

Příspěvek od thovt »

Je to ovladani pomeru signalu ze vstupu a z pc.

commander

Příspěvek od commander »

thovt píše:Je to ovladani pomeru signalu ze vstupu a z pc.
0404 usb to má stejně nebo umí tlumit výstupní signál?

thovt

Příspěvek od thovt »

commander píše:
thovt píše:Je to ovladani pomeru signalu ze vstupu a z pc.
0404 usb to má stejně nebo umí tlumit výstupní signál?
Umi oboje.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

Mercy píše:A ako to je teda s tým Level direct monitor, načo to slúži, keď sa tým nedá ovládať výstupná hlasitosť?
direct monitoring znamena vacsinou ze to co posles zvukovke na vstup ti posle na vystup.
asi tym urcujes ze ako mnozstvo signalu ktore mas zapojene do IN ti primiesa priamo do OUT. niekedy je to ziadane (nahravas na sluchatka a chces sa pocut) a niekedy nie (mas zapojene bedne aj mikrofon a chytalo by ti to spatnu vazbu)
jihad on riaa & soza.

Odpovědět