ECHO AUDIO GINA3G

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
delay

ECHO AUDIO GINA3G

Příspěvek od delay »

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,27

Chtěl bych se poradit, zda-li tahle slečna, která se pyšní kvalitními převodníky a celkem slušnou výbavou je vhodná pro kvalitní domácí nahrávání.

Jde mi hlavně o srovnání s ESI a M-AUDIO. Lepší než E-MU asi nebude?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

To vypada docela dobre, ne? Skoda ze to nema regulaci hlasitosti i pro monitory. Ale hlavne ze to ma UV metr ,))))

kexik

Příspěvek od kexik »

... ja ten disk milujem... "2 universální vstupy (mic/guitar/line): 110dB (A-třída) dynamický rozsah"
ked niekto nevie prelozit vyraz a-weighted, ako sa da verit, ze aj vie co JE a-weighted, a ze je vobec kompetentny predavat podobny hardver? neni vojak jako vojak a neni A ako A...
ale to len na okraj...
vycitana infoska je, ze nove giny maju horsie prevodniky nez stare a ze sa za tie prachy za ake sa predavaju v europe, neoplatia.

delay

Příspěvek od delay »

Hm, mě to moc sympatický taky není...
Vpodstatě jsem se chtěl jen ujistit.

Mám několik nabídek, neporadili by jste mi???
(Já to asi hodím do novýho vlákna...)

Milan

Příspěvek od Milan »

A-weight je ekvivaklentní šum, měřený filtrem A.
V elektroakustice se používají křivky, který napodobují charakteristiku vnímanání zvuku lidským uchem. Protože ucho nevnímá jednotlivé frekvence lineárně, ale je na různé frekvence různě citlivé. Proto se používají filtry, který to pro měření dorovnávání. Jsou filtry A, B a C, ale už si nepamatuju, který je k čemu.

Kexiku, stačí ti to pro obnovení těžce narušené důvěry v nekompetentní DISK? :)

delay

Příspěvek od delay »

Paráda, konečně má nějakej e-shop zástupce, kterej se vydal mezi uživatele... doufám, že zavítáš častěji.

Martin

Příspěvek od Martin »

cetl jsem zahranicni recenze na layla g3 a gina g3 . tam je hodnoti nad e-mu karty!
zvukove take tvrdi , ze jsou kvalitnejsi nez stara (layla24)

pouze ezone je plna (des)informaci ze nova G3 ma mnohem horsi prevodniky a podobne kraviny.
Naposledy upravil(a) Martin dne 06 bře 2006 19:53, celkem upraveno 1 x.

Martin

Příspěvek od Martin »

ale myslim, ze mame stesti , protoze zde zavital Milan a ten nam danou vec muze objasnit.

kexik

Příspěvek od kexik »

milan: ja viem naprosto presne co je A krivka, viem skonstruovat A filter a zmerat odstup sumu podla A krivky. na obnovenie dovery v disk mi to vonkoncom nestaci, nakolko somar co to prekladal si myslel (a prelozil) ze preampy su v A triede, co znamena nieco celkom ine a sice ze pokojove prudy cez zosilovacie stupne su rovne maximalnym, co ale s odstupom sumu suvisi len malo az vobec (opomenme zavislost sumu od velkosti pokojoveho prudu, heh...

Milan

Příspěvek od Milan »

Hele, co znamená ve slovenštině somár, osel? Jako moderátor by ses měl hned vyhodit z diskuse, trochu ti přerůstá vlastní sebevědomí přes hlavu.

Srovnání ECHO s Emu nemůžu sloužit. Osobně považuju Emu kvalitativně za podobnou třídu jako M-Audio. Srovnával jsem ECHO s MOTU a zdá se, že převodníky a celkové provedení bude ve stejné třídě, zvukově je to stejný, porovnával jsem ještě s RME, tam to bylo o poznání lepší - brilantější zvuk.

kexik

Příspěvek od kexik »

milan: ze niecomu rozumiem, nie je sebavedomie, ale puhe skonstatovanie faktu. ak v niecom plavam, chovam sa inak. ostatne, neslo mi o nic ine, ako o neprofesionalitu na mieste kde by rozhodne nemala byt. ak si v nejakom vztahu k firme disk, budem rad ked ich upozornis, alebo inak zjednas napravu. mozno kedysi boli webstranky nejakej firmy naprosto marginalna zalezitost, ale dnes je to vykladna skrina, hlavne pri takom artikli, aky predava disk.

peteness

Příspěvek od peteness »

Vyrobky ECHOaudio: patri do tridy RME, MOTU....
nepatri do tridy M-Audio, ESI.....

Nechápu, jak to může někdo takhle srovnávat.
ECHO je profesionální gear.

Martin

Příspěvek od Martin »

kexik píše: ... ak si v nejakom vztahu k firme disk, budem rad ked ich upozornis, alebo inak zjednas napravu. mozno kedysi boli webstranky nejakej firmy naprosto marginalna zalezitost, ale dnes je to vykladna skrina, hlavne pri takom artikli, aky predava disk.

to jsem moc nepochopil ? vysvetli to kexik ! chci se te zeptat ty se s Milanem znas osobne?

kexik

Příspěvek od kexik »

martin: s milanom sa nepoznam, ale ked zacal prskat pri mojich pindoch na disk, predpokladam, ze s nimi ma nieco spolocne... ak nema, tak potom nerozumiem nicomu ;)

Martin

Příspěvek od Martin »

pan Milan je Pan odbornik na studio gear !

jsem rad ze tu zavital !!! meli bychom si ho hyckat a ne prudit kexiku!!!!!, protoze takovych je tu bohuzel malo a nebo nevydrzi cist dlouho nic neresici slinty nekterych (prikladem odchoziho je Ivo Sedlacek - skoda ho - Cest jeho pamatce !)

jinak Milanovi jsem mimo jine vdecny za to, ze me zena pretahla holi, kdyz zjistila, ze muj novy Fireface800 milanem doporuceny , me prisel na ctyricet papiru.

jinak k firme Disc.
libi se mi jejich pristup k zakaznikovi! fakt supr!
odborna znalost studio techniky, dlouhodobe zkusenosti, atd...

jejich stranky = vykladni skrin , kza kterou se rozhodne stydet nemusi !

Odpovědět