EMU 0404+Tapco MIX60 + jaké sluchadla?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
fova

Příspěvek od fova »

honza III píše:Ja sem nemoh ty HD270 najit, potreboval bych ale uzavrena sluchatka. Zatim mi klidne staci neco equivalentniho k tomu tapco mixu. Mely byste nejake navrhy?
Sorry, myslel jsem HD280 a misto toho jsem omylem napsal HD270. 280-ky jsou uzavrene, das za ne necele 3000Kc a lide tady na foru je docela doporucuji. Takze, jestli je pro tebe ta cena snesitelna, tak neni co resit.
Priprav se pak na presny, ale prece jen "prilis slusny" prednes, ktery je Sennheiserum vytykan. Nekdo rika, ze jsou jakoby bez zivota, kdezto treba AKG jsou zvukove drave. Zalezi na osobnich preferencich - co od toho chces. Me zrovna tento decentni typ prednesu na referencni poslechy vyhovuje.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

HONZA] ... dobrej odkaz, diky. Je legracni se podivat na ty namereny charakteristiky ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

fova

Příspěvek od fova »

Jak to myslis?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Kermitak píše:HD271 :)
Jej, sorry, spletl jsem si Sennheisery s AKG ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

len mala technicka poznamka:
relevantnu frekvencnu charakteristiku sluchatok prakticky nejde namerat, tvoria totiz s uchom posluchaca akusticky obvod a ucho ma kazdy ine. meria sa to na "umelom uchu" roznej konstrukcie a vypovedna hodnota je len v serii merani, kde porovnavas krivky viacerych sluchatok navzajom, ak boli namerane rovnako. takze ak grado maju krivku od 50 do 2000Hz hladku a sennheiser hd201 zubatu, znamena ze hd201 su nahovno, ale to ze maju grado zvyraznene basy okolo 100Hz, neznamena nic, lebo to zvyraznenie maju vsetky sluchatka v teste. zuby vo vyskovej casti su sposobene prave umelym uchom a bohuzial ich nejde nijak interpretovat. zvlast velky problem su in ear sluchadla - v teste obchodu fnac namerali napriklad na umelom uchu koss the plug najhorsie basy v teste a pritom kazdy kto ich ma, vie ze v skutocnosti basuju jak svina...

kexik

Příspěvek od kexik »

uups, kukam ze na stranke v sekcii measurements je to vysvetlene... fakt sa tvaria seriozne, som prijemne prekvapeny. akurat trocha smrdi fakt ze tie sluchatka aj predavaju :)

honza III

Příspěvek od honza III »

fova píše:
Sorry, myslel jsem HD280 a misto toho jsem omylem napsal HD270. 280-ky jsou uzavrene, das za ne necele 3000Kc a lide tady na foru je docela doporucuji. Takze, jestli je pro tebe ta cena snesitelna, tak neni co resit.
Priprav se pak na presny, ale prece jen "prilis slusny" prednes, ktery je Sennheiserum vytykan. Nekdo rika, ze jsou jakoby bez zivota, kdezto treba AKG jsou zvukove drave. Zalezi na osobnich preferencich - co od toho chces. Me zrovna tento decentni typ prednesu na referencni poslechy vyhovuje.
No nejlepsi je zajit do obchodu a srovnat, a taky popremyslet jestli sluchatka na poslech vs na referencni poslech ...

Odpovědět