EMU 1820M

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

na ten firebox som pozeral a moc sa mi paci. ak by bola cena do 15000skk tak ho berem.

pozriem aj to solo ale aj ked maju na stranke napisane: level control for headphone and analog outs ja tam vidim len jeden knob..iba zeby nejak menil funkcie ale nevidim ziaden button na to...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

solar : ved to asi ovladas jednym gombikom .. naraz sluchatka aj vystup ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Solarfall: Jo, firebox se mi taky libi, ale kdyz jsem videl ty jejich ovladace, tak jsem byl dost zklamanej. Treba se tam neda nastavit latence (buffer), pouze si clovek zvoli jestli ma pomaly, stredne rychly nebo rychly pocitac :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : tak to je dost blbe ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

pytkin: no to teda :( Abych neceril vodu - nemel jsem moznost videt ji osobne, ale pisou to v manualu co maj na webu (coz je teda taky "manual" :-/)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Pytkin: tak to je chore! jednym knobom aj sluchatka aj vystup..pche
Kernitak: ja som to cital v recenzii na firepod. fakt je to trapas.

Martin

Příspěvek od Martin »

Tak toho nastavení latence dle rychlosti procesoru bych se vůbec nebál.

V budoucnu bude první verze ovladače zcela určitě rozšířená o další možnosti nastavení!
Zatím je výběr nastavení ze tří možností. Myslím, že to úplně v pohodě dostačuje, vzhledem k výkonu dnešních CPU.

high computer (nad 2GHz CPU) ... 5,8 ms při 44,1 ... a 1.5 při 96kHz

medium (1Gz- 2Gz) ... 12 ms při 44.1

low computer (pod 1Ghz) ... 23 ms při nastaveni 24/44,1

Cena je bez poštovného (do 1.000Kč) při dnešním kurzu 9.350Kč
http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=l ... id/184133/

Jinak nastavení mixu a propojení s externím boxem (kde je oddělené ovládání hlasitosti na monitory a sluchátka) funguje výborně.
(Vlastní zkušenost s Firepod)
Jsou tam i solidní preampy, které nejsou rozhodně jen na ozdobu. Jsou mnohem kvalitnější než např u M-audia,Marian,Staudio,Esi , kde jsou fakt přítěží, která se musí obcházet.
Naposledy upravil(a) Martin dne 13 úno 2005 12:36, celkem upraveno 1 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Martin: plus clo a dan :-/ Asi nakonec pujdu do HDSP 9632. Ty ji koukam mas (nebo jsi aspon mel), jake jsou ty prevodniky na karte ?

Martin

Příspěvek od Martin »

Mám rozhodně budu mít :-) a nehodlám nikdy prodat !

Martin

Příspěvek od Martin »

Převodníky na 9632 jsou ty samé jako na ADI-8 , jsou umístěny interně na kartě. Ale na kvalitu zvuku (šumy,pískání) to ale žádný vliv nemá. Testoval jsem to s ADI8 a žádný rozdíl ve zvuku jsem neslyšel.
Pokud ti časem budou 2 in/out málo můžeš jakoliv-čímkoliv rozšířit.
Musíš ale přikoupit nějaký potenciometr na ovládání monitorů (např ATTY) a ty jsou nad 3 tisíce. Bez po?áku se fakt neobejdeš ....
Nebo koupit nějaký levný mix (tím se ti ale vysere celkově zvuk :(
tohle řešení doporučuji maximálně do zkušebny , ale ne do studia!

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jasne, tohle vsechno mam vyreseny, atty se mi tu uz nejakou chvili povaluje ;) Diky za info

greezmen

Příspěvek od greezmen »

Tak som si ju dnes priniesol domov a som uplne mimo z ovladacov oproti edirolke tu som nainstaloval v cubase si vybral ktory vstup ci vystup kam chcem a bolo tu mam program patchmix z ktoreho som jelen.
ani za svet neviem v cubase dosiahnut to aby som vedel na ADAT primat alebo posielat a pekne si ich porozdelovat do jednotlivych stop. prosim ozvyte sa niekto kto ju ma alebo aspon pozna patchmix z nejakej inej verzie ap ouziva ADAT tak ze vie pekne priradit co a kam. dik

vlastne sa rovno opytam dufam ze nanej ide naraz nahravat 16 stop cize 8analogov a 8 adat a kazdu pekne urcit co a kam v cubase.! dalsi problem ze mam latenciu 50ms co je otras na edirolke osm mal 4ms

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pockej, 50ms, mozna hloupy dotaz, ale mas vybrany ASIO ovladac ?
BTW tohle jsi cetl ? http://www.audiopro.cz/files/EMU_Patchmix.pdf

greezmen

Příspěvek od greezmen »

Kermitak píše:Pockej, 50ms, mozna hloupy dotaz, ale mas vybrany ASIO ovladac ?
BTW tohle jsi cetl ? http://www.audiopro.cz/files/EMU_Patchmix.pdf
Dik to si precitam uz som nato inak z casti prisiel nasiel som tam presety ktore vedia but vsetko naraz nahravat alebo posielat ale ziaden spolu som nenasiel precitam si ten navod na patchmix a vytvorim si vlastne...
co sa tykal tencie ano mama EMU ASIO driver vybrany v cubase a nie a nie nijako dosiahnut menej ako 50ms

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

greezmen : v cubase si mozes otvorit asio control panel a tam si vacsinou nastavujes latenciu .. cize velkost buffra ..

Odpovědět