ESI Juli@

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jezis ja to prece nesrovnavam s hi-end prevodniky :) Rikam ze obe karty patri do stejne tridy. Rozdily tam jsou, nerikam ze ne, ale jsou minimalni, to je jako srovnavat SB Live! a Audigy, oboji je low-end a cloveku, ktery si kupuje kartu z teto kategorie muze byt jedno kterou vybere. O par prispevku vys pasujes Julii do stejne kategorie jako Audiophile 192, pritom ta je horsi nez 2496. Ja bych rekl ze 2496 je fabie 1,4, Julia fabie 1,6 a ty posledni jmenovane Bentley ;)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Sorry, ale motáš páté přes deváté. Audiophile 24192 rozhodně není horší karta než 2496, akorát má naprosto nesmyslně nastavenou cenu (skoro o polovinu větší než Juli@ nebo E-MU 0404) a blbě vymyšlené konektory.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Kdyz chces jit na ostri obcanky, tak klidne :) Pate pres devate motas ty, Audiophile 24192 neexistuje, ta karta se jmenuje Audiophile 192. Jelikoz jsem ji mel, tak si dovolim hodnotit. Sumela, tak jsem ji vymenil za jinou. Ta taky sumela, tak jsem ji vratil. To je fakt, ktery nezmenis. Kdyz se podivas po netu, tak zjistis ze to nebyl jen muj problem, takze evidentne nekde v te karte je neco shnileho. Konstrukcne nijak velky rozdil mezi 2496 a 192 neni, cela ta karta je pouze marketingovy tah.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Koncim, tohle nikam nevede ;) Peace, love, happiness a hlavne nohy v teple :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak zrovnavat audofilku a julinku s Apogee , Mytek a Lavry .. To chce fakt velkeho ducha ! :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

velkeho ducha aj dobre ucha:)

Highlander

Příspěvek od Highlander »

Můžu se lidi zeptat má ESI Juli@ vstup pro mikrofon a má nějaky předzesilovač pro mikrak? Chtěl bych si tuhle kartu koupit pro obyčejné poslouchání hudby, nic víc, ale taky potřebuju univerzálnost, abych mohl na PC pracovat s mikrofonem atd... díky za vsechny odpovedi.
Myslim,že me nekdo říkal,že E-MU 1202m žadný předzesilovač nemá a tak jsem tuhle kartu rovnou zavrhl ,protoze by me klasicky mikrofon + Teamspeak nefungoval ,kdybych ho potreboval pouzivat... Tak se ptám jak je na tom ESI ? ..diky

fova

Příspěvek od fova »

Kermitak píše:Kdyz chces jit na ostri obcanky, tak klidne :) Pate pres devate motas ty, Audiophile 24192 neexistuje, ta karta se jmenuje Audiophile 192. Jelikoz jsem ji mel, tak si dovolim hodnotit. Sumela, tak jsem ji vymenil za jinou. Ta taky sumela, tak jsem ji vratil. To je fakt, ktery nezmenis. Kdyz se podivas po netu, tak zjistis ze to nebyl jen muj problem, takze evidentne nekde v te karte je neco shnileho. Konstrukcne nijak velky rozdil mezi 2496 a 192 neni, cela ta karta je pouze marketingovy tah.
Jen bych rad upresnil tahle tvrzeni:
1. Me na A192 nic nesumi. Asi byla vadna prvni serie, s kterou se Kermitak setkal.
Tady je k tomu diskuze:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=15

2. Nesouhlasim s tim, ze 2496 je identicka s A192 a jde jen o marketingovy tah. Napr. takova zasadni vec jako prevodnik je u A192 uplne jiny, vyssi typ. Celkove zvukove provedeni je u A192 na vyssi urovni, ad.
Dalsi detaily zde:
http://www.soundonsound.com/sos/mar05/a ... ile192.htm
Naposledy upravil(a) fova dne 21 srp 2007 00:11, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Highlander píše:Můžu se lidi zeptat má ESI Juli@ vstup pro mikrofon a má nějaky předzesilovač pro mikrak? Chtěl bych si tuhle kartu koupit pro obyčejné poslouchání hudby, nic víc, ale taky potřebuju univerzálnost, abych mohl na PC pracovat s mikrofonem atd... díky za vsechny odpovedi.
Myslim,že me nekdo říkal,že E-MU 1202m žadný předzesilovač nemá a tak jsem tuhle kartu rovnou zavrhl ,protoze by me klasicky mikrofon + Teamspeak nefungoval ,kdybych ho potreboval pouzivat... Tak se ptám jak je na tom ESI ? ..diky
Vstup pro mikrofon ani predzesilovac nema, jak je zvykem u karet pro tvorbu muziky.
To se budes muset poohlednout po multimedialnich kartach nebo mit dve, pokud nechces mit predzesilovac externi.

Highlander

fova píše: Vstup pro mikrofon ani predzesilovac nema, jak je zvykem u karet pro tvorbu muziky.
To se budes muset poohlednout po multimedialnich kartach nebo mit dve, pokud nechces mit predzesilovac externi.
Děkuji ,myslel jsem si to :-( No já profesionální kartu nepotřebuji, jenom chci univerzální kartu pro kvalitní poslech hudby a taky aby byla maximálně univerzální pro hudbu,filmy,hry atd...
Tědka se rozhoduji mezi X-FI a M-Audio Revolution 7.1, protože E-MU 1202m, ikdyž je za supr cenu ,tak pro moji "univerzálnost" je stejně nevhodná jako ESI :(

Vím ,že jsem OT a ze to semka nepatrí, kterou by jste koupili ? X-FI nebo M-Audio rev 7.1 ? :-) Muze nekdo poradit aspon na SZ ? diky...

fova

Příspěvek od fova »

X-FI vubec neznam. Ohledne Revolution jsem cetl dost pozitivni recenzi zde:

http://www.digit-life.com/articles2/m-a ... olution71/

Celkove shrnuto: Hudebni prednes vynikajici, ale v prostorovem zvuku je Audigy lepsi.
Zalezi tedy na tom, jestli ji chces prednostne na poslech nebo na ozvuceni DVD filmu a her.

Uprimne receno, pokud nechces tvorit muziku, tak bych na Juli@, Emu 1202, M-Audio A192 a 2496 uplne zapomnel. To je pro tebe uplne mimo misu.
Naposledy upravil(a) fova dne 21 srp 2007 00:20, celkem upraveno 1 x.

Highlander

No uprimne receno ,dulezita je pro me kvalita zvuku u hudby....u her je me to celkem jedno jak to hraje a u filmu me zalezi na tom aby neco "hrálo" ,takze me to je taky jedno...
Jelikoz X-FI a M-Audio je ve stejné cenove kategorii ,tak nevim co vybrat ...Ale podle ruznych testu co jsem tak prosel by M-Audio 7.1 mela být aspon co se týce kvality zvuku daleko lepe jak řady X-FI.Težko rict, moc se v tehle oblasti nepohybuju... :(

fova

Příspěvek od fova »

Ahaaaa, uz to vidim - X-Fi je novy Sounblaster. Mozna tu zacne flame, ale muj nazor je, ze tahle firma byla vzdy dobra spise v oblasti her a multimedii. Prednes a tvorba hudby nebyla jejich silna stranka.

V tom pripade bych sel do toho Revolution - jen muj nazor.

Digit Life ma testy na hodne vysoke technicke urovni. Najdes tam i testy dalsich karet.
Doporucuji dat na jejich doporuceni :-)

Odpovědět