Externí disk pro samply ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
tony9

Re: Externí disk pro samply ?

Příspěvek od tony9 »

No a když to připojím přes USB3 a ne přes TB, tak je to pomalejší?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to hovori markuc .. ja hovorim ze ne .. ja hovorim cely cas o dacom uplne inom .. ze jeden disk je pomaly .. je jedno ako je pripojeny ..

tony9

Příspěvek od tony9 »

Díky Pytkine!

markuc

Příspěvek od markuc »

Nerozumíme si asi proto, že já mám celou dobu na mysli SSD ... jinak je to jen úložiště pro zálohování, to pro tebe nemá cenu.

Anarki

Příspěvek od Anarki »

A ještě mě napadá, co by se stalo, kdybych v RAIDU propojil klasický plotnový disk s SSD diskem ? nebo to není vůbec možné ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no v raide musia mat disky rovnaku kapacitu ... a degradoval by si vykon tym pomalym ..

inak ked uz fakt nejsu peniaze , tak seagate robi tie disky s SSD cacheov .. to je v podstate nieco ako APPLE FUSION DRIVE (ktory je ale inteligentnejsi , lebo naplnanie cache riesi OSX) .. Tak radsej by som siel do takeho disku , ako do obycajneho .. robia 1TB a 2TB ..

Anarki

Příspěvek od Anarki »

Tak nakonec jsem to pořešil tím, že jsem postavil nový počítač a osadil ho dvouma HDD v RAIDu. Ovšem výsledek trochu horší, než jsem čekal. Reálná rychlost diskových polí při jakékoliv práci se pohybuje kolem 300MB/s, což by byla paráda, ale při načítání samplů v EWQL maximální rychlost dosahuje 8MB/s a to je utrpení... Takže na načítání EWQL by mě vlastně stačilo cokoliv, i pomalý flash disk a nebyla by žádná změna :/

screany:
http://lukasma.rajce.idnes.cz/DISK#natnEWQL.jpg
http://lukasma.rajce.idnes.cz/DISK/#rychlostdisku.jpg

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

To je niekde zrada... toto musi frcat.

Anarki

Příspěvek od Anarki »

No, ale vůbec nemůžu přijít na to kde... celkově mě zaráží, že je při přenosove rychlosti 8MB/s vytízení disku na 100%...

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Mrkni na:

Control Panel -> Device Manager - Disk - Policies - odskrtni vsetky cache options.

+

BIOS, kukni ako je tam nastaveny raid, systemovy disk si nechaj, mrkni na ten raid

+

Control Panel > Power Options - zmen plan na High Performance, advanced power settings - rozbal HDD - vsade daj NEVER.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to je fakt divne .. sample ani nebudu uplne male subory ne ? a aj keby bolli , tak klesnutie rychlosti z 300MB/s na 8MB/s je fakt velky skok ..

Odpovědět