Externí Seagate 750GB-1TB - je to dobré ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:
kexik píše:to si mozes rovno zapojit disk na e-sata... staci ti kable kupit
Nestačí, ještě to potřebuje něčím napájet, takže nějaká krabička se mu po stole bude válet tak jako tak.
heh? kupis kombo backplate do skrinky a kombo kabel
http://www.maplin.co.uk/images/Full/A88cx.jpg

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

kexik: kdyz uz tu resite eSATA, tak mimochodem to cos poslal neni eSATA, ale normalni sata, vyvedeny ven ;) (coz samozrejme ucelu poslouzi stejne dobre, ale tak at jsme presni ;) BTW ted jsem nekde cetl, ze behem roku 2008 ma prijit nova verze eSATA, ktera bude zajistovat i napajeni v jednom kabelu.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 11 bře 2008 20:52, celkem upraveno 1 x.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Tak tak. Tak nějak jsem to esata taky nepobral. To si můžu rovnou vytáhnout škvírou normální SATA s napájením a je to totéž.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ctirad: no to eSATA ma snad mimo jine mit lepe resenou ochranu proti elmag. ruseni a tak. Osobne jsem eSATA desku jeste nevidel.

kexik

Příspěvek od kexik »

normalna sata akurat nema tienenie, nicim inym sa nelisi. ak kupis kabel co ma ma jednej strane esata a na druhej sata, skoro urcite ma aj tienenie
troska problem je zohnat dlhsi napajaci sata. samozrejme da sa vsetko vyviest fugou zo skrine ale to je fuserina

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jasně, já vim jaký je rozdíl mezi ESATA a SATA (tj. skoro žádný ;) ) Akorát nějak pořád nevím, v čem má spočívat jeho výhoda. Rychlost fajn, ale stejně to potřebuje napájení, není to mass storage a ač hotplug by snad měl být u posledních desek elektriky ošetřený, nejsem si moc jist, jak se stím poperou operační systémy. Prostě je to akorát SATA vyvedené mimo počítač se všemi jeho výhodami a nevýhodami.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ctirad: hlavne to stineni a ten konektor je vic blbuvzdornej ;) (masivnejsi, ma pojistky proti vypadnuti a tak). BTW az realizujou to napajeni v jednom kabelu, myslim, ze to bude hodne prijemna vec.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM : ty si boh ?? KDe si to v ageme vynural ? hned idem kupit zodve ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

IVO : preco si myslis ze USB je na audio nepouzitelne ? Kym som nemal diskove polia na DAW , tam sme mali niekolko USB diskov s ruchovymi databazami .. Miesali sme nabraty koncert z USB disku .. Nikde ziaden problem .. <b>Ja hlasujem za USB disky vsetkymi desiatimi !</b>

audio ma srandovne datove toky .. proste par MB/s .. Tomu USB nemoze absolutne ublizit .. ok .. mozno 200-300 stop dakeho symfonaku .. tam by mohol byt problem ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:IVO : preco si myslis ze USB je na audio nepouzitelne ? Kym som nemal diskove polia na DAW , tam sme mali niekolko USB diskov s ruchovymi databazami .. Miesali sme nabraty koncert z USB disku .. Nikde ziaden problem .. <b>Ja hlasujem za USB disky vsetkymi desiatimi !</b>

audio ma srandovne datove toky .. proste par MB/s .. Tomu USB nemoze absolutne ublizit .. ok .. mozno 200-300 stop dakeho symfonaku .. tam by mohol byt problem ..
Mám spoustu věcí zálohovaných na WD My Book 500 GB USB. Když odtamtud chci něco někdy náhodou přehrát v Samplitude (klidně i malá sessions o pár stopách), vždycky nastává latence v playbacku, čekání, mezery atd. ... Z normálního disku (firewire nebo interní) to jede bez problému.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : to by som potom videl problem v samplitude .. Nuendo s tym nema absolutne ziaden problem . ja vobec nevidim rozdiel ci je disk v PC alebo v USB sufliku .. chova sa to uplne rovnako ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Že by to byl speciálně problém s WD My Book USB ? Zkusím s jiným USB diskem, mám tu i Icy Box USB jestli to bude dělat taky ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : jo testni .. Tak moze to byt aj programom .. kazdy program inak funguje .. Samplitude mala svoje buffery .. kopa veci sa tam dala nastavovat .. Ked sme s tym nahravali (verzia 4 tusim , asi 6-7 rokov do zadu) , tak som s tym casto laboroval .. cim viac stop , tym vacsie buffre .. atd ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Pytkin píše:EXCOM : ty si boh ?? KDe si to v ageme vynural ? hned idem kupit zodve ..
doslo mi to ako newsmail :)

Odpovědět