Externi USB Harddrive
- ECSON WALDES
- Profesionál
Pytkin: no takhle to vypada presvedcive, ale nejsou tam jeste problemy se ctenim na ruznych mistech hadru, kdyz mas tech stop vic? Nejsem tak zbehlej, ale mozna to nebude tak trivialni nasobilka... Kazdopadne jen hovorim o zkusenosti lidi, co to pouzivali nazivo...
2ecson: pak je to jasny, kup si malej. A pokud budes kupovat notebook, tak dovnitr rychlej a ten puvodni do toho icy boxu, takhle jsem to taky udelal
2ecson: pak je to jasny, kup si malej. A pokud budes kupovat notebook, tak dovnitr rychlej a ten puvodni do toho icy boxu, takhle jsem to taky udelal
EW : radsej by som dal ale 5400 rpm 160siatku :
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9394397
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9394397
ecson: urob ako ti radi pytkin, samostatnu krabicku a samostatny 2.5" disk... mas vacsi vyber a istotu, ze vnutri nebeha crep. ale tie WD passporty su v pohode, vo francuzsku sme ich pouzivali na uradnicenie, behali vkuse, aj sa dost prenasali a nic nechcipalo. ja pouzivam delene riesenie, nejaku noname pixlu a v tom mam 60GB toshibu... apropos projekt s 6 zivymi stopami a asi 1GB samplebaniek mi to zahra bez cukania. to ovsem hodne zalezi od softu aky sa pouzije a od velkosti RAM, ci to bude cukat
- ECSON WALDES
- Profesionál
Ja pouzivam tenhle ramecek na notebookovy SATA disk: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39864 a naprosta spokojenost... Je k nemu pekny kozeny futral na prasku (kdyz rozkliknes obrazek, je to tam trochu videt), coz je celkem fajn ochrana, je lehounky a ma vypinac, takze pod XP se odpojuje bez problemu pouhym mechanickym vypnutim knofliku
Zatim jsem externi disk k notebooku resil vzdy formou EXT.BOX+HDD. Ze zkusenosti s mnoha boxy muze jen upozornit na jedno:ECSON WALDES píše:... Ale precejen moznost s rameckem vypada lakave, jeste to promyslim a probehnu web obchody.
.
Kupovat ext. box pouze s chipsetem [highlight=lime]OXFORD[/highlight] !!!.
Pozor na produkty znacek jako Welland, Spire atd... Vetsinou pouzivaji chipsety Prolific a to je strasny. Nekolikrat uz jsem z takovych ext. boxu na XP zachranoval data. XP starsne spatne pracuje s ext. diskama (USB i FW) pri odpojovani (problematika spozdeneho zapisu dat). Na Mac OSX to je uplne jine kafe...
Muzu doporucit produkty treba Mac Power, nebo jiz hotove disky od f. G-TECH. Jsou to sice drazssi veci, ale nesrovnatelna kvalit a funkcnost.
Co se tyce rychlosti ex. disku, tak pravidlo je, ze FW je teoreticky o neco pomalejsi nez USB2, ale zato minimalne zatezuje procesor (osobni zkusenost na mem notebooku s XP). V dnesni dobe je asi nejrychlejsi externi reseni SATA disk + box s eSATA + ExpressCard radic s eSATA. V tomto pripade data frci 3.0Gbps (150MB/s)... Ale to jen s 3.5" diskem.
S 2.5" disky je asi reseni neco takovehoto: MacPower Daisy Cutter FW 800 / USB 2.0 2.5 inch box.
Osobne pouzivam na video MacPower Taurus (2x3.5"HDD, RAID 0+1, FW 800, FW400, USB)...
Naposledy upravil(a) Puk* dne 15 kvě 2007 23:39, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT