Externi USB Harddrive

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
tankista

Příspěvek od tankista »

Male toky? A co kdyz tam mas ulozeny projekt s 10 nebo 15 stopama v poradne kvalite...

tankista

Příspěvek od tankista »

Pokud vim, tak i laptopari nazivo pouzivaji pri takovych vecech externi 7200 rpm misto interniho 5400, kterej dodnes do vetsiny notebooku montuji (pokud se tedy neodhodlaji si ho vevnitr vymenit), pac se jim to pak cuka...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. ved ratajme .. jedna mono stopa 24 bit .. cize 3x44.100 = 132kB/s
cize 16 stop je 2M/s

to je nic .. to zvlada lubovolny disk ..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Pytkin
ICY box + disk toshiba 200 GB to vypada dobre:)) ! teda ale zacina to bejt uz docela drahy

tankista
O rychlost ani tak nejde, budu ho mit jako mobilni uschovnu kam budu hrnout data z projektu na kterejch budu pracovat. Zasadni ted pro mne je rozmer a samotna velikost disku v GB.

tankista

Příspěvek od tankista »

Pytkin: no takhle to vypada presvedcive, ale nejsou tam jeste problemy se ctenim na ruznych mistech hadru, kdyz mas tech stop vic? Nejsem tak zbehlej, ale mozna to nebude tak trivialni nasobilka... Kazdopadne jen hovorim o zkusenosti lidi, co to pouzivali nazivo...

2ecson: pak je to jasny, kup si malej. A pokud budes kupovat notebook, tak dovnitr rychlej a ten puvodni do toho icy boxu, takhle jsem to taky udelal

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EW : radsej by som dal ale 5400 rpm 160siatku :

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9394397

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tankista : jasne ze trosku zavisi aj od seaku disku .. tak vzdy je lepsia 3.5" .. ale EW preferuje rozmery a napajanie ..

tankista

Příspěvek od tankista »

Coz me privadi k myslence, jestli za ty my komplikace s prenosem dat na MyBook nahodou nemuze prave tento muj zasah, treba maj ty ovladace naky jiny info o internim disku, zatimco tem mene dokonalejm noname to je jaksi sumak... (Pac jak jsem rikal, z externiho hadru na externi to jede rychle dost)

kexik

Příspěvek od kexik »

ecson: urob ako ti radi pytkin, samostatnu krabicku a samostatny 2.5" disk... mas vacsi vyber a istotu, ze vnutri nebeha crep. ale tie WD passporty su v pohode, vo francuzsku sme ich pouzivali na uradnicenie, behali vkuse, aj sa dost prenasali a nic nechcipalo. ja pouzivam delene riesenie, nejaku noname pixlu a v tom mam 60GB toshibu... apropos projekt s 6 zivymi stopami a asi 1GB samplebaniek mi to zahra bez cukania. to ovsem hodne zalezi od softu aky sa pouzije a od velkosti RAM, ci to bude cukat

kexik

Příspěvek od kexik »

jo, ked na to tak kukam lepsie, tak ten MSI ramcek mam, akurat sa vola MEM-UP... stopro je to on
montaz zvladne kazdy, rozoberes to, nastoknes disk, napchas dovnutra a zasrobujes srobky. jak olupat banan

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : jo jo .. to je urcite OEM CHINA daka .. ale je to suuuper malinke ..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Pro mne ted v ramci potreby rychlyho nakupu asi vyhraje malinka Western Digital 160GB 2.5 protoze uz je to hotovej produkt. Ale precejen moznost s rameckem vypada lakave, jeste to promyslim a probehnu web obchody.

Diky kuci !

.

tankista

Příspěvek od tankista »

Ja pouzivam tenhle ramecek na notebookovy SATA disk: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39864 a naprosta spokojenost... Je k nemu pekny kozeny futral na prasku (kdyz rozkliknes obrazek, je to tam trochu videt), coz je celkem fajn ochrana, je lehounky a ma vypinac, takze pod XP se odpojuje bez problemu pouhym mechanickym vypnutim knofliku

Puk*

Příspěvek od Puk* »

ECSON WALDES píše:... Ale precejen moznost s rameckem vypada lakave, jeste to promyslim a probehnu web obchody.
.
Zatim jsem externi disk k notebooku resil vzdy formou EXT.BOX+HDD. Ze zkusenosti s mnoha boxy muze jen upozornit na jedno:

Kupovat ext. box pouze s chipsetem [highlight=lime]OXFORD[/highlight] !!!.

Pozor na produkty znacek jako Welland, Spire atd... Vetsinou pouzivaji chipsety Prolific a to je strasny. Nekolikrat uz jsem z takovych ext. boxu na XP zachranoval data. XP starsne spatne pracuje s ext. diskama (USB i FW) pri odpojovani (problematika spozdeneho zapisu dat). Na Mac OSX to je uplne jine kafe...

Muzu doporucit produkty treba Mac Power, nebo jiz hotove disky od f. G-TECH. Jsou to sice drazssi veci, ale nesrovnatelna kvalit a funkcnost.

Co se tyce rychlosti ex. disku, tak pravidlo je, ze FW je teoreticky o neco pomalejsi nez USB2, ale zato minimalne zatezuje procesor (osobni zkusenost na mem notebooku s XP). V dnesni dobe je asi nejrychlejsi externi reseni SATA disk + box s eSATA + ExpressCard radic s eSATA. V tomto pripade data frci 3.0Gbps (150MB/s)... Ale to jen s 3.5" diskem.

S 2.5" disky je asi reseni neco takovehoto: MacPower Daisy Cutter FW 800 / USB 2.0 2.5 inch box.

Osobne pouzivam na video MacPower Taurus (2x3.5"HDD, RAID 0+1, FW 800, FW400, USB)...
Naposledy upravil(a) Puk* dne 15 kvě 2007 23:39, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

MacPower vypada dobre, akorat me tam zarazi nutnost napajece pri pouziti USB2.0, to je u 2.5" disku docela prezitek a zatim jsem se s tim nesetkal. Bohuzel vsude firewire neni a tahat s sebou zdroj...

Odpovědět