Externí USB hub

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ondrash

Externí USB hub

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Tak nějak se mi množí zařízení ve studiu na USB a porty v počítači mi už došly. Přemýšlím nad externím řešením. Ale chtěl bych něco kvalitního. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že externí USB Huby jsou tak max na připojení myši, nebo klávesnice. Na Hubu budou MIDI Převodníky, sampler a podobně. Potřebuju, aby vše fungovalo jak má...

Můžete mi nějaký doporučit? Mě docela zaujal tenhle:

http://radice.alza.cz/d-link-dub-h7-ext ... d62198.htm

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Je celkem jedno jakej vyberes, ale dej si bacha, nektery veci ti proste v hubu fungovat nebudou.

kexik

Příspěvek od kexik »

midi klaves evolution mi v hube slape pekne... zvukovka by bola ale asi problem. mam dva rozne smejdove huby a funguju oba

pateson

Příspěvek od pateson »

Vyber co se Ti líbí a je bez ovladačů (nejspíše všechny). Mě Emu 0202 USB v rozbočovači fungovala, ale návody to často nedoporučují
Ale jináč su Moravák

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Když jsme u toho... je lepší koupit HUB, kterej má vlastní napájení? Resp. znamená to, že by to mělo být méně problematický třeba když do toho píchnu zvukárnu, která se z USB napájí? Taky si nevím rady.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

pateson

Příspěvek od pateson »

Externí napájení rozhodně ano, zvláště u notebooku, ber to tak, že rozbočovač připojíš k jednomu portu na PC, který je omezen na 500 mA a chceš z rozbočovače na každém ze čtyř portů 200 mA...a perpetuum mobile to není
Ale jináč su Moravák

Shodan

Příspěvek od Shodan »

No, notes má sice 4 porty, ale jsou to jen 2 plnohodnotný větve.... tím HUBem už to nijak nevylepším :? To je samá USB "záslepka" (Steinberg key například) a pak nezbývaj porty na důležitý věci. Kláves už jsem musel zapojit přes MIDI.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Tamango

Příspěvek od Tamango »

ja mám ku kompu tento HUBToshiba USB 2.0 Port Replicator ... dostal som ho k služobnému Notebooku ... na Notebooku ho ale nepotrebujem, tak som si ho pripojil na komp ... šlape jak hodinky ... beží mi cez to MIDI Evolution Keyboard, Web kamera, foťák, USB kľúčenky ... som spokojný ...

mám ale USB E-MU 0404 USB a v manuále je písané, že je ju treba pripojiť priamo na USB v kompe a nie cez neaký HUB ... mohlo by to robiť neaké problémy ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Mě se na tom DLinku líbí, že má napájení, je na sedm USB a navíc je tam vidět na každém portu indikace stavu. Každý port snese zařízení až 500 mA. Tak to by asi mohlo být v klidu, ne?

loudspeaker

Příspěvek od loudspeaker »

moje maya44usb na hubiku zlobila, midi prevodnik slapal jak hodinky.. je to o haluzi, neco nekomu jde, druhymu ne, nezkusis, nevis..

dano

Příspěvek od dano »

myslim ze je zbytocne riesit ci na takychto zariadeniach slape zvukovka - davat USB externu zvukovku este aj cez takyto adapter je uplne mimo... ziadne systemove zariadenia by som cez to neprehanal... skor by som sa snazil, aby vsetko narocne a dolezite islo priamo do PC a ostatne menej narocne zariadenia kludne cez prevodnik...

Shodan

Příspěvek od Shodan »

dano: jasné, otázkou však zůstává jak postupovat v případě, že máš víc "důležitých" zařízení, než dírek v počítači :wink:

redswift

Příspěvek od redswift »

ehm, ja mam tohle: http://radice.alza.cz/msi-star-usb-hub- ... d45069.htm (nic levnejsiho uz sem nesehnal) a mam na tom zvukovku, mys, televizni kartu a obcas telefon jako na nabijecce. ale tak me napada ze sem taky nekde cetl ze by to nemelo fungovat... :-)

Shodan

Příspěvek od Shodan »

redswift: to mi připomíná citát z jedné knihy od R.A.Heinleina "Vždycky běž napřed za odborníky. Oni ti řeknou co nelze udělat a proč. Potom to udělej." :D

(případné nepřesnosti v citátu nějaký znalec třeba opraví)

pateson

Příspěvek od pateson »

dano: otázkou je, jak se vlastně chovají porty USB v počítači, zda jsou samostatné nebo vlastně představují rozbočovač. Leč nemá cenu to rozebírat - buď to pojede nebo ne. Na uživatele nedejte, jako "technik" v jednom rádiu jsem občas zažíval situaci:

Provedl jsem před očima grafika (třeba) operaci na jeho počítači, o které tvrdil, že provést nešla - většinou hleděl jako puk...

dobrou náladu všem
Ale jináč su Moravák

Odpovědět