PCI firewire mam s chipom NEC.
Firewire problem
Firewire problem
mam FW410 pripojenu cez PCI/1394 k pocitacu. pri spusteni ASIO aplikacie (Live alebo Nuendo) mi po par minutach vypne zvuk, zmrzne aplikacia. nasledne nefunguje ani WinAmp (po stlaceni play sa nic nedeje) a musim pouzit restart.

tak zda sa, ze problem je uplne niekde inde. FW410 aj FW1814 su vraj precitlivele na nedostatky v napajani. takze ak je napriklad elektrika v byte stara a pretazena, staci, ze zapne mikrovlnka alebo pracka a je to...
dalsi problem, o ktorom sme s hubertom hovorili, bol napajaci zdroj v PC. ak ma clovek povodny zdroj a updatol PC o dajme tomu dvojjadrovy procesor + druhy LCD monitor + dva vetraky do skrine a dalsi HDD, tak sa moze stat, ze zdroj uz nestaci a pri vacsej zatazi celeho systemu (prave napriklad v audio aplikaciach) sa cez firewire nedostane do karty dostatok kvalitnej "stavy".
momentalne skusam mat FW410 zapojenu aj na adapter a vysledky dam skoro vediet
dalsi problem, o ktorom sme s hubertom hovorili, bol napajaci zdroj v PC. ak ma clovek povodny zdroj a updatol PC o dajme tomu dvojjadrovy procesor + druhy LCD monitor + dva vetraky do skrine a dalsi HDD, tak sa moze stat, ze zdroj uz nestaci a pri vacsej zatazi celeho systemu (prave napriklad v audio aplikaciach) sa cez firewire nedostane do karty dostatok kvalitnej "stavy".
momentalne skusam mat FW410 zapojenu aj na adapter a vysledky dam skoro vediet
ja som zmenil NEC na VIA a je to OK az na jeden detail. ked zapnem pocitac, pustim winamp (alebo Media Player, alebo Nuendo...proste cokolvek) a pritom spustim Firefox, a kliknem na nejaky odkaz, audiu sibne a zacne hrat ako ked ho degradujes cez nejaky bitcrusher. ked hudbu stopnem a zase spustim, tak to ide normalne (v nuende treba restartnut driver).Pytkin píše:puf : 800mb/s ma FW2 .. normalne FW ma 400mb/s
mam pocit ze to suvisi s grafikou/zobrazovanim.
problem sa neobjavuje len pri otvorenom firefoxe, ale aj napriklad v nuende, ked otvram / zatvaram okno pluginu (dokola niekolko krat za sebou)...
ked pocitac restartujem, uz to cely den neurobi...