galvanicke oddelenie NTB zdroja od siete

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
dendy

galvanicke oddelenie NTB zdroja od siete

Příspěvek od dendy »

klasicky problem.. uz sa to tu X-krat riesilo ale zaboha to neviem najst :) takze potrebujem rychle riesenie - nechce sa mi bastlit, proste chcem kupit hotovu vec, lahko prenosnu podla moznosti, cena nieje az tak dolezita...

poblem : ked pripojim audio out z notebooku (ci uz z externej USB zvukovky alebo internej) na uliho truthy tak pocujem strasny bordel sum svistu vrcanie pistanie :) dalsi problem je ze ked mam zdroj notebooku a secondary LCD v tej istej zasuvke tak LCD preblikava.. proste klasicky problem s niektorymi notebook zrojmi (s predhadzajucim ntb som tento problem nemal ale ten zhorel takze som bol nuteny kupit novy)

takze nejake dostupne lahko zohnatelne riesenie, galvanicky oddelovac od siete pre zdroj notebooku (parametre zdroja : input 240V/1.5A / output 19V/4.75A)

dik a este raz sorry ale fakt som to nenasiel kde sa to riesilo ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jestli ti to nebzuci, kdyz notebook vytahnes ze zasuvky a jestli chces skutecne galvanicky oddelit napajeni ntb od site, pak oddelovaci trafo ;)
http://www.diametral.cz/katalog/22/Odde ... atory.html
Naposledy upravil(a) Kimi dne 19 úno 2008 14:46, celkem upraveno 1 x.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

kup normalni universalni zdroj k notebookum s dvojkolikem bez zemeni :)

mozna teneto by mohl mit jen dvojkolik bez zemeni
http://zdroje.alza.cz/napajeci-adapter- ... d72409.htm

luto

Příspěvek od luto »

Ahoj,
no zopar ludi odporuca rychluúlacnu moznost - kratku predlzovacku bez zemnenia,ktoru budes pouzivat len pre NTB,ale je to udajne nebezpecne /ja som to neskusal/
druha moznost ground loop isolator /aspon tak to uvadzaju na zahr forach/
tiez budem riesit podobny problem,,,ak pripojim laptop k monitorom ide z toho pekelny bordel,v momente ked odpojim napajanie,vsetko stichne:)

dendy

Příspěvek od dendy »

jasne ked vytiahnem zo zasuvky nebzuci.. no univerzalny zdroj by bol riesenie ale bojim sa uz lebo predchadzajuci ntb som pouzival na univerzalnom zdroji a zhorel mi :( aj ked mozno to bola nahoda kazdopadne minuly piatok som pripajal adapter a zrazi sa v NTB ozvalo zapraskanie, zasmrdelo to a uz nenabijal...

loudspeaker

Příspěvek od loudspeaker »

ja problem vyresil ze sem narizl napajeci kabel od zroje a zemnici kabel prestrihl a vse sikovne zaizoloval, zakze zadne dalsi zarizeni a na oko to neslo ani poznat...

dendy

Příspěvek od dendy »

no ja mam taku redukciu ze na jednej strane pichnem zasuvku aj zo zemniacim a nadruhej strane su len 2 koliky.. ale nemoze sa potom odpalit zdroj alebo nieco ??? neni tam nejake riziko ??

wire

Příspěvek od wire »

dendy píše:no ja mam taku redukciu ze na jednej strane pichnem zasuvku aj zo zemniacim a nadruhej strane su len 2 koliky.. ale nemoze sa potom odpalit zdroj alebo nieco ??? neni tam nejake riziko ??
presne tohle reseni doma s uspechem pouzivam... bezproblemu, akorat ted ten zdroj je zivotu nebezpecnej :D

v uvozovkach samozrejme...

EDIT:
Obrázek
takhle nejak to vypada... krasny co? 8)
Naposledy upravil(a) wire dne 19 úno 2008 15:56, celkem upraveno 1 x.

luto

Příspěvek od luto »

dendy: aku mas redukciu?

fova

Příspěvek od fova »

Mel jsem ten samy problem jako Dendy a vyresil jsem to uplne nejlevneji:

Vzal jsem obycejnou rozdvojku na 230V

Obrázek

Rozebral jsem ji a vyndal jsem z ni zemnici kolik.
Pak jsem si na ni fixem napsal: "Pozor, vyndany zemnici kolik!!!" a pouzivam ji s NTB pouze kdyz posloucham audio nebo sleduji filmy. Jinak je schovana v supliku.
Je to sice levne a ucinne reseni, ale zaroven i teoreticky nebezpecne. Za urcitych podminek, pri nejake zavade NTB, muze dojit k urazu el. proudem. Predpokladam ale ze u oddelovaciho trafa to bude to same.

Pak uz mas jen jedine reseni - koupit jiny zdroj.
Naposledy upravil(a) fova dne 19 úno 2008 16:16, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

Predpokladam ale ze u oddelovaciho trafa to bude to same.

Fakt nepredpokladej, to nema cenu. Jinak preju vsem peknou petelici aby vas to vzpamatovalo -)

wire

Příspěvek od wire »

mam padesatku, tak vim co delam ne? :D

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

neni padesatka jako padesatka:) Na CVUT FEL je v prvaku padesatka povinna ve stupni pracovnik znaly. A nerek bych, ze vetsina lidi co lezou na FEL vi co dela;)

fova

Příspěvek od fova »

No a jak je tedy, nunu, uzemneni osetrene na oddel. trafu?

nunu

Příspěvek od nunu »

Neni to uzemnene je to na jinem potencialu. Je li zapojeno vic pristroju, bezpodminecne musi mit stredni koliky spojene mezi sebou, protoze kdyby nemely, a na jednom pristroji se spojil s kostrou drat ze zacatku vinuti a na druhem z konce vinuti, tak pokud by sis sahnul vzdy jen na jeden tento pristroj, nic by se nestalo, ale kdyby sis sahl na oba dva ktere maji na kostre kazdy opacny drat sekundaru toho oddelovaku dostanes takovou petelici, ze ti zhnednou trenky a uvidis vsecky svate a cele peklo dohromady.

Odpovědět