Graficka karta - dva monitory

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
humbuk

Graficka karta - dva monitory

Příspěvek od humbuk »

Jakou by jste doporučili grafickou kartu pro PC? Rád bych něco levnějšího. Potřebuji abych mohl v Nuendu/Cubase pouštět na jednom monitoru video a na druhém měl "editační" okno.

Pytkin
Moderátor

Re: Graficka karta - dva monitory

Příspěvek od Pytkin »

uplne hocijaka ..

marian

Příspěvek od marian »

uplne hocijaka s 2x DVI , na d-sub zabudni

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jestli chces i neco hrat, tak treba tuhle - http://www.alza.cz/leadtek-winfast-px96 ... 118215.htm

jinak staci takovahle - http://www.alza.cz/leadtek-winfast-px95 ... 122621.htm

najdes i levnejsi a mene vykone, ale ja bych doporucoval koukat jen po modelech, co maji 2xDVI vystup, coz jsou az ty lepsi, od tisicovky vys...a urcite bych vzal pasivni a urcite nVidii, ATI ma na hovno drivery...

humbuk

Příspěvek od humbuk »

díky, ta vypadá zajímavě, co jsem ještě tak pročítal tak doporučují Matrox http://www.alza.cz/graficka-karta-matro ... d83578.htm .
Pasivní chlazení určitě.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Matrox je fajn, do studia asi nejlepsi volba, pokud ti nevadi, ze si na tom vubec nic nezahrajes. Ja treba nejakou herni kartu mit musim, jinak bych Matroxe taky chtel, protoze ty nektere modely umi i vic jak dva monitory. Akorat nevim, jak moc dobre ma drivery, Pytkin ti asi rekne vic.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matrox uz je davno v podstate mrtef .. uplne staci hocijaka lacna nvidia s pasivnym chladicom .. radovo do 1000 korun ..

jondy : jasne .. ak chces viac monitorov , matrox je volba .. ale stoji to vela penazi .. rozumnejsie je dakde zohnat staru pci kartu a mas 3 monitory .. existovali aj PCI s nvidia MX440 , kera ma 2 vystupy .. robil som s tymito dvojmi kartami jeden komputer pre chlapika co stavkuje na internete a potreboval 4 monitory aby toho vela videl ..

listonos

Příspěvek od listonos »

marian píše:uplne hocijaka s 2x DVI , na d-sub zabudni
Preco? Ja mam obycajnu nVidiu 7600 pasiv, jeden monitor vo VGA, druhy v DVI a bez problemov.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

listonos: protoze DVI ma lepsi obraz, je to kvalitnejsi...ale pokud clovek nema monitor s DVI vstupem, pak je to aktualne jedno...ale porad je lepsi mit do budoucna 2xDVI, nez tam mit jeden vga a jeden DVI, to uz je zastarale a nevyhodne...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 21 čer 2009 13:11, celkem upraveno 2 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

samozrejme s d-subom neni ziaden problem ..

marian

Příspěvek od marian »

listonos píše:
marian píše:uplne hocijaka s 2x DVI , na d-sub zabudni
Preco? Ja mam obycajnu nVidiu 7600 pasiv, jeden monitor vo VGA, druhy v DVI a bez problemov.
zda sa mi teraz blbost kupovat nieco ine ako dvi, kvoli kvalite ..
ja tiez frcim na vga a dvi , ale do buducnosti to nema zmysel

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ak nema monitor s DVI , tak to je zbytocne .. casto krat tie lacne karty maju VGA/DVI .. kvoli 2xDVI by som nekupoval drahu kartu ..

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Pytkine, ja mel dojem, ze jsi tu jeste pred asi pul rokem Matrox doporucoval jako nejlepsi volbu do studia? Bud se pletu, nebo jsi to nejak prehodnotil...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jindy : no vyborna volba to je .. ale matrox uz prakticky ziadne nove karty nevyraba, viac sa zacal venovat roznym externym boxom .. tie co existuju (trebars Parhelia APv) su sice velmi dobre , ale dost drahe .. do velkeho studia by som to doporucil .. ale ked si niekto sklada domov "studiovy" pocitac , rozhodne by som kupil daku nvidia do 1000 korun a radsej investoval zvysne peniaze do procesora a pamati .. tie v tom pocitaci bude viacej citit ..

kukni trebars tu .. http://www.sofos.sk/pc.aspx?content=TVR ... od_id;4148 .. G550 za skoro 4000 korun .. to nema zmysel .. treba ale dodat , ze ako pozeram sofos , tak matrox stale robi PCI aj AGP karty .. takze ked je treba , da sa lovit v tychto vodach ..

pavlucha

Příspěvek od pavlucha »

Kvalitu DVI vs. VGA řešte pokud se zabýváte grafikou nebo dtp a pak si kupte kartu za 12k a profi Eizo.
Na přepálené barvy a kontrasty v gamesách je DVI a kvalitní monitor naprosto irelevantní (mám na mysli kvalitu zobrazení, ne rychlost, rychlé je dneska kdeco za pár tisíc).

Takže první Pytkinova odpověď, že stačí "HOCIJAKÁ" karta je úplně nejsprávnější - požadavek je zobrazovat mix nebo editační okno v Nuendu/Cubasu a na to opravdu stačí jakákoliv lowend karta DVI+VGA a k tomu lowend monitory, ovšem pokud možno s co největší obrazovkou aby se tam při práci hodně vešlo.

Odpovědět