hudobnicke karty vs. hry vs. filmy vs. windows

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Solarfall

hudobnicke karty vs. hry vs. filmy vs. windows

Příspěvek od Solarfall »

delayova poznamka o tom ze mu jeho e-mu nefunguje poriadne v hrach a winoch ma priviedla k zalozeniu tohoto topicu.

ma este niekto z vas podobne problemy so svojimi profi/polo profi kartami pri beznom pouzivani?

ja mam audiophila a nepozorujem ziaden rozdiel oproti mojmu staremu SB live. je jasne ze audiophile nepodporuje rozne vychytavky ako EAX ale tie som mal aj tak vzdy vypnute.

tankista

Příspěvek od tankista »

ja mam hromadu takovych problemu se svou Motu UltraLite... Zatim jsem nemel cas a chut je resit, ale jednou to udelat budu muset... Super tema!

Tamango

Příspěvek od Tamango »

Keďže sa chystám kúpiť si neakú lepšiu zvukovicu na muziku a občas sa na mašine aj zahrám, tiež som zvedavý na prípadné problémy, ktoré môžem očakávať.
Teraz mám Audigy2 Platinum, takže s hrami problém nemám. Rozmýšľam o Audiophile 2496.

P.S. Ako to je s USB alebo FireWire zvukovkami? Majú s tým hry problém alebo to funguje bez problémov.
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

tankista

Příspěvek od tankista »

U Edirol FA-66 mi to fungovalo bez nejmensiho problemu. U Motu ne

kexik

Příspěvek od kexik »

podla mna ak je gameska urobena na directx a karta prezije directx test, tak musi vsetko fungovat ako ma. vynimkou mozu byt bud hry s nejakym proprietarnym zvukom, alebo zvukovky co nie su directx kompatibilne. s audiophile som v call of duty 2, half life 2, hereticovi neviemkolko nespozoroval nijake potiaze, zvuky su, aj predozadna lokalizacia na sluchatka je. ine gamesky nepoznam, hram to len ked som nasraty na zivot, pri cod2 ma celkom bavia realie

jo, este far cry, tiez ok

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

kexik: tiez som si myslel ze ked je karta directx kompatibilna tak nemoze bytr ziaden problem...preto ma delayova skusnost zaskocila...

delay

Příspěvek od delay »

Můj poznatek s E-MU 1212m je takovej:
HRY:
a) zvuk funguje bez problémů všude
b) zvuk funguje akorát při videosekvencích a menu
c) zvuk funguje místy (třeba jen doprovodná hudba, ale dabing ne)
d) zvuk nefunguje vůbec

přičemž mohu dodat, že a) neplatí skoro nikdy - 10%, b) tak z 50%, c) tak 35%, d) velmi ojediněle nefunguje žádný zvuk... (hlavně starší hry jsou "dead"...)

FILMY atd...
Tady naprosto bez problémů

Tamango

Příspěvek od Tamango »

... ešte jedna otázočka na margo veci ... budú fungovať v kompe dve zvukovky (Audigy 2 Platinum a Audiophile 2496)?

Audigy 2 na gamesy a Audiophile na muziku.
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

kexik

Příspěvek od kexik »

bez problemov... videl som komp s 5-timi zvukovkami, kazda bola ina. skor dve rovnake zvukovky mozu byt problem. mam aj celkom pozitivne skusenosti s locknutim audiophile cez spdif ak sa chces vyhnut dvojitej kabelazi

delay

Příspěvek od delay »

Mě funguje dohromady E-MU 1212M a SB 4.0.
Stačí ve volbě zvuku vybrat kartu...
Já však pro jistotu jednu kartu vždy zakážu. Je to ale jen otázka 20s, stačí ve správci HW a mám klid...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Yamaha SW-1000XG i DS2416 se mi nahodne kousaly pri hrach. Protoze jsem se ale nezbavoval sve staricke a dobre fungujici AWE64 Gold :-) neresil jsem to, protoze mi to prislo jako zbytecne mrhani casem a energii. Bez ohledu na to, ze karta podporuje DirectX apod. / jedno je to karta pro profi praci, takze ASIO a na DirectX/MME patri SB at si kdo chce co chce rika :-D SB je proste rekneme multimedialni standard, takze osobne nespatruju zadny duvod, proc by mel kdokoli badat nad tim, proc mu treba MOTU blbne pro filmech a hrach.

P.

delay

Příspěvek od delay »

pavlii:
Díky, hehe. Přesně tak jak píšeš.
Když budu mít RME, MOTU, E-MU... na muziku, tak si k tomu koupím SB za 500CZK a neřeším to...

Nicméně, tenhle topic mapuje právě tyhle "druhotné" vlastnosti těhle hudebních zvukovek, a i když je to asi zbytečné, může to být minimálně zajímavé...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nemám sice EMU, ale mám Lynx L22 + LSAES propojené s Lavry AD DA. Při přehrávání filmů (at uř DivX nebo DVD) je vždycky malé zpoždění mezi obrazem a zvukem (zvuk přichází o malou chvilku dříve než obraz). Je to dost otravné, nevím proč to je a nevím co s tím ...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

druhu zvukovku by som si kupil iba ak by som chcel silou mocou mat priestorovy zvuk..a aj to by som mozno radsej pouzil integrovanu aby som si nezasieral slot.. by ma este zaujimalo jak to mate skablovane.. ja by som to mohol teoreticky strcit do mojho mixaciku...ale co ti mixerless?

podla mna by tie zvukovky mali fungovat univerzalne. ved je tu nejaky standard nie?
co ak by si daky hifista kupil takuto high end zvukovku v ocakavani kristaloveho zvuku a ono by to malo rozhodeny obraz so zvukom.

trapas.

kexik

Příspěvek od kexik »

ved pisem... spdif out z onbordu do audiofilky, audiofilku locknutu na spdif. tiez mam mix ale takto mi hra vsetko cez prevodniky na audiofile

Odpovědět