Inteligentní zálohování hudebních projektů ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
elektri

Příspěvek od elektri »

pokud to dobře chápu, tak když budu dneska dělat důležitej projekt, tak můžu nechat jen ten den a ostatní smazat...a když pak po měsíci obnovím ten dnešek, tak budu mít přesně ty stejná data.....tak to je OK

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No já potřebuju něco trošku jiného - aby naopak na obou discích byly stále průběžně aktualizované verze session, vždy ty nejčerstvější ... vyzkouším ty výše jmenované softwary

LUPO

Příspěvek od LUPO »

no....staci si to ujasnit. PRUBEZNE a NA OBOU. to znamena mit treba dva disky do raidu jako mirror, a soft kterej ti definuje ten casovej usek "prubezne" kdy se to zalohuje. Porad tohle splnuje toto co chci poridit:
http://servery.alza.cz/server-synology- ... d73219.htm

synology, hezky tam narvat 4x 1TB disky a je vymalovany :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : checkni ten filesync .. Mne to pripada absolutne intuitivne , prehladne a vies co sa deje ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : checkni ten filesync .. Mne to pripada absolutne intuitivne , prehladne a vies co sa deje ..
Určitě zkusím večer ... ted musím závodit s autodráhou :)

bassline

Příspěvek od bassline »

ten xcopy by mal fungovat...

http://lonewolf-online.net/computers/kn ... dows_xcopy

podla vzoru xcopy "c:my documents*.*" "j:my backups" /C/E/H/R/K/D/M/Y si vytvoris cestu ktoru treba tebe...

cize vytvoris si novy davkovy subor, napr zaloha.bat. Do neho si vytvoris riadok spomenuty vyssie, avsak urcis si svoje vlastne adresare a pismena diskov, napr. xcopy "d:projekt1*.*" "g:projekt1" /C/E/H/R/K/D/M/Y

cize ak mas pracovny adresar projekt1 na D a G, mal by ti zaloha.bat po spusteni zkopirovat nove a zmenene subory zo zlozky d:projekt1 do g:projekt1

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : checkni ten filesync .. Mne to pripada absolutne intuitivne , prehladne a vies co sa deje ..
Tak jsem to nainstaloval, vypadá to super a jednoduše, hodil jsem stejnou složku na jiný disk, v původní jsem jeden soubor upravil abych zkusil, dal Compare - našlo to ten upravený soubor, pak jsem dal Synchronize - nabídlo přepsání změněného souboru, ale pak, at jsem dělal co jsem dělal, několikrát tento vzkaz:

10.3.2008 18:46:17 A sharing violation occurred while accessing D:\faktury 2008\Schiannini.xls.
10.3.2008 18:44:45 A sharing violation occurred while accessing C:\Users\Ivo\Desktop\Documents\faktury 2008\Schiannini.xls.
10.3.2008 18:44:23 A sharing violation occurred while accessing C:\Users\Ivo\Desktop\Documents\faktury 2008\Schiannini.xls.
10.3.2008 18:43:36 FileSync started

Takže zatím nepoužítelné ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Hm, a nemels ten soubor nahodou treba otevrenej? Pripadne nespustils to omylem dvakrat?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Hm, a nemels ten soubor nahodou treba otevrenej?
:oops: :oops:

Tak už to funguje .... a není co řešit, přesně to co jsem hledal: porovná dvě složky, ukáže které soubory jsou změněné nebo nové a nabídne synchronizace a po odsouhlasení se target aktualizuje (nebo i source když je třeba). Takže hotovo ...

Určitě je spousta dalších podobných, ale tenhle je jednoduchoučký a umí všechno co potřebuju ...

Díky i za ostatní tipy ...

(občas mě to připomíná známou story když byl konkurz na prvního trumpetistu v Berlínské filharmonii. Čekalo tam asi 50 uchazečů ... Přišel první, řekli mu at zahraje to, pak ono a pak ještě něco, řekli OK, skvělé, bereme vás ... a ostatní šli domů :) )

bassline

Příspěvek od bassline »

ten xcopy funguje a je to jednoduche....a zadarmo

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : ktory ? ten filesync ? A co to bolo ? mal si otvoreny excel ne ?

kexik

Příspěvek od kexik »

prave som zistil ze zalohovac je aj v nere... jednoduchy ale robi vsetko potrebne. ma aj scheduler a vie zalohu skomprimovat, vie dokonca pouzit filter na subory a zalohovat len zvolene typy (to umozni odignorovat peak fajly a podobne sracky zo zalohy). kto nera beztak pouzivate, moze vam to stacit

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : ktory ? ten filesync ? A co to bolo ? mal si otvoreny excel ne ?
Ano, ted už to ale funguje perfektně a není k tomu co dodat .... Konečně inteligentní zálohování (pro jemně se rozšířující a měnící obrovská session)

asymetrix

Příspěvek od asymetrix »

bassline: Dík za typ na ten xcopy! Už na gympli sa nad ním jeden spolužiak rozplíval. (On už vtedy bol počítačový guru.) To bolo ešte pod MS-DOSom. Mne sa to vtedy zdalo príliš zložité, takže som ho nepoužíval a všetko kopíroval v Nortone. Ani som netušil, že ten príkaz ešte stále existuje aj pod XP-čkom. Teraz už som dosť unavený zo všetkých tých softov, čo sa pod Windowsom inštalujú, takže tá informácia o xcopy je teraz pre mňa skoro ako balzam. :wink:

bassline

Příspěvek od bassline »

asym: som rad ze sa to niekomu zislo :) ...skusal som to a funguje to..a je to uplne jednoduche

Odpovědět