Jake PC?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Romix

Jake PC?

Příspěvek od Romix »

Zdravim vsechny.

Prosim o radu... Pouzivam uz nejakou dobu FL Studio a vzdy jsem si hudbu "naklikaval" myší. Pred nedavnem jsem se koupil keyboard a rekl si, ze zkusim vytvaret trosku pohodlneji a propojim keyboard s NTB. Potom si vsechny zvuky zahraju pekne na klavesach a pujde to rychleji. Problem je, ze v tom proste neskutecne chrasti. Zkousel jsem to i v nastaveni MIDI predelat, ale cim vice eliminuju praskani, tim vetsi odezvu muj dotyk na urcite klavese ma. Jelikoz se takovemu stylu tvorby chci dale venovat, usoudil jsem, ze to chce asi novy notebook. Preci jen to na kterem prave pracuji je Lenovo Intel Pentium CPU 2020M 2.40 GHz, 4 GB RAM, Win 8.1 64 bit. Muze mi tu nekdo poradit, na co se pri vyberu NTB zamerit, popripade neco doporucit? Jde mi hlavne o to, aby se dalo hrat bez praskani s nulovou odezvou. Chci v budoucnu take vyuzivat daleko obsahlejsi orchestralni samply, tak aby to stroj vse utahl... Diky vsem za rady...

vasek

Re: Jake PC?

Příspěvek od vasek »

Máš externí (USB) zvukovku? Jestli ne, tak to je ten problém.

xdudy

Příspěvek od xdudy »

jo ,jo - integrovaná zvukovka v noťasu není to pravé pro tvorbu hudby -pořiď si nejakou externí zvukovku co má ASIO ovladač a přijatelnou latenci

Romix

Příspěvek od Romix »

Aha, tak to nemam.... Tady v tom notasu je nejakej Realtek jenom... Cili tohle problem vyresi urcite?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

K tomu Realteku zkus nainstalovat ASIO4ALL, s tim se da odezva rozumne snizit. Pokud by to nefungovalo, tak musis koupit zvukovku, ktera podporuje ASIO (a ma pokud mozno i vlastni ASIO driver).

Romix

Příspěvek od Romix »

ASIO4ALL nainstalovano mam, to nepomaha vubec. Muzete mi tedy nejakou tu zvukovku doporucit? S vyberem si nevim vubec rady...

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Prakticky, cim viac VST a inych pluginov v projekte pouzivas, tym vacsi buffer potrebujes. Z druhej strany, cim vacsi buffer, tym vacsi delay. Ja to robim tak, ze si povypinam vsetky nepotrebne pluginy v channeloch, znizim buffer, nieco si dohram a tak vratim pôvodne nastavenie aby som mohol pracovat.

Venti

Příspěvek od Venti »

Romix a prehodil si si v nastaveniach FL asio4all ako primarnu zvukovku ?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2TommyDee: Pokud mas dostatecne silny stroj, tak muzes jet s malym bufferem, i kdyz mas hodne plug inů...

Romix

Příspěvek od Romix »

Venti píše:Romix a prehodil si si v nastaveniach FL asio4all ako primarnu zvukovku ?

Ano ano, to jsem udelal...

Romix

Příspěvek od Romix »

Stacil by na ten bezproblemovy chod tento stroj? :

http://www.czc.cz/dell-inspiron-15-5558 ... 55/produkt

Plus k tomu asi nejaka externi zvukovka, ale to fakt nevim jakou...

vasek

Příspěvek od vasek »

Prvně bych koupil tu zvukovku, tu budeš potřebovat každopádně. Do třech tisíc se vlezeš.

msmucr

Příspěvek od msmucr »

Hlavně se vyhni zvukovce Lexicon Omega.. to je oblíbená začátečnická chyba ;) Ve výsledku je to z bláta do louže.
V té nejnižší cenové kategorii bych volil třeba UR22 od Steinbergu.

Michal

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

michal : co je za problem s omegou ?

Venti

Příspěvek od Venti »

Romix, tak tak ako Ti chalani uz povedali v prvom rade nova zvukovka. Na tych internych sa robit neda. Tiez by som odporucil Steinberg UR22MK2, solidne spravena karta za par korun a co je super tak rovno aj s light verziou Cubase, ktora ale bohate postacuje. Ak budu problemy pretrvavat, co samozrejme zalezi aj od narocnosti projektu na ktorom pracujes, bude treba novy notebook. Vykonovo su na tom teraz uz skoro vsetky dostatocne. Nech ma ale hlavne vela RAM, pripadne aspon 7200otackovy disk, idealne samozrejme SSD a ked chces na nom robit hudbu tak aspon nech ma CPU Intel i5 idealne i7

Odpovědět