Jakou interní SATA DVD vypalovačku s LightScribe
Jakou interní SATA DVD vypalovačku s LightScribe
Ahoj. Sháním nějakou dobrou vypalovačku s LightScribe. O rychlost mi tolik nejde. Spíš aby byla tichá.... Dám na osobní zkušenosti. Můžete mi někdo nějakou doporučit? Díky
Ale jsou mechaniky hlucnejsi a mene hlucne.
Pred par lety jsem mel nejprve v compu Sony a ta byla hrozne hlucna. Cely pocitac se chvel a hucel. Pak jsem ji vymenil za Teac a ta byla vyrazne tissi.
Dned mam v notebooku LG a ve stolnim pocitaci NEC 4571W LF a obe jsou v pohode.
Spis me co se tyce hluku trapi vetraky.
Pred par lety jsem mel nejprve v compu Sony a ta byla hrozne hlucna. Cely pocitac se chvel a hucel. Pak jsem ji vymenil za Teac a ta byla vyrazne tissi.
Dned mam v notebooku LG a ve stolnim pocitaci NEC 4571W LF a obe jsou v pohode.
Spis me co se tyce hluku trapi vetraky.
To Fova: Přesně tak. měl jsem Plextora, naprostá spokojenost. Ale ten nemá LightScribe. Takže výběr se zužuje. Ani mi tak nejde o hluk při vypalování. Zas tolik vypalovat nebudu, ale u čtení to už je jiná. Akai CD, CD se samply. Tam už to bude znát. jasně že můžu přes nero snížit otáčky, ale to je tak na filmy. Takže se ptám znovu... můžete mi někdo něco doporučit na základě osobní zkušenosti? Další věc taky je že se liší model od modelu....
Dřív to bylo jiný, na značky jako NEC a TEAC se dalo spolehnout, ale pak skoro veškerou výrobu převzal Lite-On a na stejný mechaniky se jen lepily jiný nálepky... pak jsem to přestal sledovat a přehled na současným trhu už moc nemám. Doma mám několik let starýho NECa a přesto že je pomalej, nehodlám se s ním rozloučit dokud nechcípne.
Pokud se dá koupit nějakej adekvátní Plextor, šel bych do něj. Z levnějších mám teď dobrý zkušenosti se SAMSUNGem - ale tam je to taky model od modelu, kus od kusu. Projdi si recenze konkrétních modelů na CDR.cz
edit: jéžiš to jsem zase vypotil jakousi zpatlaninu
Ve zkratce: v poslední době se mi osvědčil SAMSUNG, tak omrkni co maj kde za modely a k nim si vyhledej recenze. Mnohdy se zmiňují i o tom hluku.
Pokud se dá koupit nějakej adekvátní Plextor, šel bych do něj. Z levnějších mám teď dobrý zkušenosti se SAMSUNGem - ale tam je to taky model od modelu, kus od kusu. Projdi si recenze konkrétních modelů na CDR.cz
edit: jéžiš to jsem zase vypotil jakousi zpatlaninu
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
kexik: jeden duvod, muzes vypnout PATA radic a usetrit zdroje 
BTW jak pise Pytkin, ono to vyrabi par vyrobcu, navic spis nez na znacce zalezi na konkretnim modelu. Ja vzdycky vybiral podle recenzi na cdr.cz, kde ty mechaniky nezavisle na znacce rozpitvali do posledniho elementu, vyzkouseli kvalitu zapisu a cteni na ruzne druhy medii a vzdycky jsem byl maximalne spokojeny.
BTW jak pise Pytkin, ono to vyrabi par vyrobcu, navic spis nez na znacce zalezi na konkretnim modelu. Ja vzdycky vybiral podle recenzi na cdr.cz, kde ty mechaniky nezavisle na znacce rozpitvali do posledniho elementu, vyzkouseli kvalitu zapisu a cteni na ruzne druhy medii a vzdycky jsem byl maximalne spokojeny.
Já mám SAMSUNG SH-S183L, která nevim, jestli se ještě prodává, ale jsem s ní spokojený (a má LightScribe). Vnitřnosti má myslím od Toshiby, takže žádný Lite-On. Samsungy můžu doporučit a tahle moje pokud vím, měla dobré hodnocení i na cdr.cz.
Dřív mě prodejci (cca kolem roku 2002) vždycky odrazovali od vypalovaček Toshiba a Sony, ale mám tu jednu minimálně 6 let starou DVD combo mechaniku Toshiba a funguje perfektně dodnes. Jinak kdyby byl Plextor s LightScribe, tak bych šel asi do něj - přeci jen mezi těmi Lite-Ony, Asusy a podobnými pořád ještě kvalitou vyniká.
Dřív mě prodejci (cca kolem roku 2002) vždycky odrazovali od vypalovaček Toshiba a Sony, ale mám tu jednu minimálně 6 let starou DVD combo mechaniku Toshiba a funguje perfektně dodnes. Jinak kdyby byl Plextor s LightScribe, tak bych šel asi do něj - přeci jen mezi těmi Lite-Ony, Asusy a podobnými pořád ještě kvalitou vyniká.
Na deskách s intel čipsetem není nativní PATA už minimálně druhou generaci čipsetů. Kontektor tam sice jeden pořád je, ale ovládaný extra švábem, co potřebuje extra ovladač a zbytečně zaplácává PCI a IRQ. Navíc ATA kabel všude akorát překáží.kexik píše:mimochodom naco SATA? piecka nevie vyuzit ani ATA66 na doraz... a pokial mas PATA spagetu na doske (skoro vzdy tam byva jedna), by som sa neobmedzoval na SATA. mas vacsi vyber potom
-
aum generator