kustomizace klavesnice

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
biscuit

kustomizace klavesnice

Příspěvek od biscuit »

patral jsem jak vsude mozne na internetu a i tady na foru, ale nikde jsem moc uspokojujiciho nenasel.

potreboval bych si upravit klavesy na notebooku, kvuli vetsi prehlednosti a rychle orientaci pri ovladani specifickeho softwaru. klavesy uz mam vicemenne nauceny, ale obcas se mi stane ze sahnu vedle a to neni dobre, chci se tomu max. vyvarovat. v tuhle chvili, by byly idealni polepky na jednotlivy klavesy, ktery bych si mohl treba popsat, nebo jeste lip potisknout.

mate nekdo nejakej tip, prosim? taky premejslim na specialni malou usb klavesnici, u ktery si ty klavesy uz upravim klido nejakou barvou...
v tomhle duchu sem narazil na tohle: http://www.alza.cz/klavesnice-a4tech-g100-d67193.htm

upozornuju ze je to pro notebook, takze by to melo bejt nejspis usb a mobilni. pocet klaves min. 20.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

zpřehlednění klávesnice bych řešil samolepící fólií a barevnou laserovkou to potisknout (která má krycí olejovou vrstvu, aby se potisk nesmazával). Osobně bych to ale lepil na externí klaviaturu via USB, aby běžný funkce a ev. další prodej NB tím nebyly narušeny.
Jestli máš nějakou vizi a nemáš printing machine, tak mi to v *.crd nebo *.pdf pošli a já ti to klidně vytisknu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ta samolepici folie je pro me prave ten problem. kdybys mi v tomhle umel pomoct, tak bych ti byl moc zavazenej, klido to i zaplatim.
ty mas nejakou vhodnou folii?

kde jsou ty casy kdyz jsem delal s laserem a mel k dispozici takovou spec. folii 3m, ale popravde lepila na 3m malo :)

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

fólii mám, tiskárnu taky, pošli zdroj a něco s tím uděláme.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

skvely - moc dekuju, zbytek vyridime pm ;)

Dno

Příspěvek od Dno »

na Final Cut pouzivame toto :
Obrázek

http://gallery.bcentral.com/GID4786881P ... board.aspx

Mam pocit ze to existuje aj na logic .. mozno aj ine .. treba pogooglit ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja to potrebuju pro traktor ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

1. predpokladam ze poznas freeware keytweak
2. ak chces PRIDAT nove klavesy, musia vysielat hex kody, ake nevysielaju standardne notebookove klavesy. predpokladam ze mas maly notebook bez numpadu, takze idealne bude prikupit usb numpad (su ich mrte) a zmasakrovat jeho klavesy nejakymi nalepkami a potom ich namapovat keytweakom. ten myslim vie klavesu rovno priradit aj klavesovu skratku, takze mozne je uplne vsetko (traktor ma beztak learn mod, tusim?)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kexiku, v traktoru je to jednodussi - traktor lze ovladat jednou direct klavesou - treba "P" play atd. to jde namapovat v traktoru ;)

numpad je pro moje ucely moc malej, potrebuju 20+ klaves a cela klasicka klavesnice zase zbytecne velka.

uz jsem se rozhodl pro tu klavesnici z toho prvniho odkazu a polepky vytvorene na miru s vydatnou bodovou pomoci ;)

ale tipy hazejte klido dal, muze to zajimat za cas nekoho jinyho :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som si kedysi take nieco spravil.. normalne som chytil klavesnicu, povyberal bombiky, namaloval ich na bielo.. nahadzal s5 a potom som si ciernou cetrofixkou popisal Traktor buttony na ne :) pouzival som ju cisto na hranie.. ked som este nemal kontroler :) a obcas som na nej treboval pisanie bez pozerania sa na klavesy haha :))

kexik

Příspěvek od kexik »

pocitam ze MUSI existovat industrialna klaveska co ma na klavesach priehladne krytky do ktorych ide napchat papieriky s napismi... ako na dverovych zvoncekoch
videl som takych klavesnic X v chemickych fabrikach, neverim ze to boli nejake zakazkove zalezitosti

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Mozna to neni idealni reseni, ale pokud by neslo o barvy, pak mi idealni cesta prijde nechat si tam ty popisky vypalit laserem. Jednou jsme takhle v praci nechavali vyrabet rusko-nemeckou klavesnici.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kermitak: no ja uz k laseru nemam pristup a platit za to firme se mi moc nechce... a navic musely by bejt ty gombiky bez popisu a navic technologicky prizpusobeny (special plast s plnidlem), i kdyz dneska uz to vicemene delaj takhle vsichni vyrobci klavesnic..

kexik: zes jich videl x, tak tim ses nechtic priblizil k reseni - takovej rebus mimochodem :)
http://www.xkeys.com
vim o tyhle variante, ale u nas to nikdo nedela, nevozi a z usa to nechci a navic je to drahy :)

Odpovědět