Laptop HP NX7400 + PCMCIA firewire (Texas Intruments)
Laptop HP NX7400 + PCMCIA firewire (Texas Intruments)
Zdravím Vás, mám laptop HP NX7400, ktorý má integrovany iba 1x firewire (chipset texas instruments). Nakoľko by som si chcel na laptop zapojiť zvukárnu Konnekt 24D (firewire) a od TC-elektronic DSP PowerCore mobile (firewire), tak som si musel dokúpiť PCMCIA firewire kartu, aby som rozšíril firewire porty aspoň na 2 (na rôznych prerušeniach IRQ). Prišiel čas a dokúpil som si PCMCIA kartu s chipsetom (texas Instr. - kvalita).
Keď som ju zapojil, tak si laptop našiel ovladače úplne v pohode ( win XP prof ). Problém nastal v tom, že aj keď si laptop kartu zdetekoval, tak keď som na firewire PCMCIA výstup karty zapojil hociktoré zariadenie ( samozrejme na firewire - HDD, ext, zvukovka...) tak laptop nenašiel absolútne žiadane zariadenie pripojené na PCMCIA firewire.
Napadlo ma, že či by sa nemohli biť chipsety TI medzi PCMCIA firewire kartou a integrovanou firewire v laptope. Skúšal som aj vypnúť internú firewire, ale aj to nešlo. som zúfalí, lebo za kartu som vyhodil 1000SK a je mi nanič. Na ostatných laptopoch inej značky (dell) šla PCMCA bez problémov. Nemal tu niekto takéto problémy? ďakujem vám vopred.
Keď som ju zapojil, tak si laptop našiel ovladače úplne v pohode ( win XP prof ). Problém nastal v tom, že aj keď si laptop kartu zdetekoval, tak keď som na firewire PCMCIA výstup karty zapojil hociktoré zariadenie ( samozrejme na firewire - HDD, ext, zvukovka...) tak laptop nenašiel absolútne žiadane zariadenie pripojené na PCMCIA firewire.
Napadlo ma, že či by sa nemohli biť chipsety TI medzi PCMCIA firewire kartou a integrovanou firewire v laptope. Skúšal som aj vypnúť internú firewire, ale aj to nešlo. som zúfalí, lebo za kartu som vyhodil 1000SK a je mi nanič. Na ostatných laptopoch inej značky (dell) šla PCMCA bez problémov. Nemal tu niekto takéto problémy? ďakujem vám vopred.
Kexik: Ahoj, ano robil som aj to, ale Poco mi asi po 3 efektoch ( VSS...)stratí konekt s Nuendom a celkovo sa to nespráva tak ako by malo. Jednoducho to vyzerá na to, že je FW dosť zaťažená linka keď na Konnekt pripojím ešte Poco...
. Všetko by malo byť v pohode, len neviem prečo si cez PCMCIA necie nájsť žiadne zariadenie...a to som si myslel, že TI chipset to vyrieši...ach.
NA jednom integrovanom firewire radiči mám IRQ19 a na PCMCIA Firewire mám IRQ18. IQ18 - žiadne zariadenie v laptope nevyužíva toto prerušenie....takže s prerušením by to nemalo mať súvis. Už som kontaktoval aj online service priamo na stránke HP a nakoniec sme priši na to, že ani oni mi nevedia dať rady. Odvolali ma priamo do servisného strediska HP najbližšom okolí (ale pozor! taký istý problem bol aj na kolegovom laptope - tiež HP).... Hrozne ma to zarmucuje, pretože som chcel laptop využívať na prenosné DAW a prípadne určité efektovanie na cestách...
Ja nemam HP noteboook ale mam ASUS tam je jiny FW radic nez texas a pak mam FW PCMCIA katu s Texasem a vse mi funguje naprosto ok... jak interni tak PCMCIA...
ja sem mel poco FW tez a musel jsem ho vymenit za PCIe pac mi to delalo desny problemy... a zkousel jsem to i na nejkym lepcim HP notebooku, taky to delalo problem na tom internim FW...
Jinak zkousel si zrychlit prenosovku toho interniho FW portu.. uz se to zde resilo, ze service pack 2 stahnul FW na 100 ze 400 ... resito nainsalovani patche... driveru z SP1 ktery vrati rychlost na 400
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... =powercore
pise tam milan z disku o tom...
ja sem mel poco FW tez a musel jsem ho vymenit za PCIe pac mi to delalo desny problemy... a zkousel jsem to i na nejkym lepcim HP notebooku, taky to delalo problem na tom internim FW...
Jinak zkousel si zrychlit prenosovku toho interniho FW portu.. uz se to zde resilo, ze service pack 2 stahnul FW na 100 ze 400 ... resito nainsalovani patche... driveru z SP1 ktery vrati rychlost na 400
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... =powercore
pise tam milan z disku o tom...