m-audio a linux

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
charonme

m-audio a linux

Příspěvek od charonme »

skusal niekto rozchodit m-audio audiophile 2496 pod nejakou linuxovou distribuciou?

Kermitak
Moderátor

Re: m-audio a linux

Příspěvek od Kermitak »

Jo chodi uplne normalne jako jakakoliv jina envy24 karta. Plug, play, forget.

charonme

Příspěvek od charonme »

hmm mne sa z nej (ani do nej) nedari dostat ziaden zvuk :( Zatial som skusal m-dist a musix 2.0

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Tyhle distra neznam, pouzival jsem to normalne v suse, redhatu, debianu, archu, klasickej vanilla kernel. Alsa ti tu kartu detekovala? Nemas zamutovany kanaly?

kexik

Příspěvek od kexik »

musis tam mat alsu, myslim ze envy karty maju len alsa driver... a alsu musis nastavit ako output device v kazdom sw, ktorym chces nieco prehrat

david

Příspěvek od david »

A pokud to nezabere, tak si budeme muset probrat podrobneji, co znamena "nemuzu na ni prehravat"... jestli ji najdes ve vypisu "aplay -l", jestli ji dokaze ovladat alsamixer...

charonme

Příspěvek od charonme »

mal som dojem, ze alsa ju detegovala, aj som skusal prepajat vseliake kanaly, ale nevedel som co robim, len som "skusal". K samotnemu ovladaniu hlasitosti kanalov som sa nikde nevedel dostat, takze je lahko mozne, ze boli zamutovane. Napisem podrobnosti (nazvy programov, mozno nejake screenshoty atd) ked pridem domov.

"nemuzu na ni prehravat" znamena, ze zvuk generujuce programy sa tvaria, ze vydavaju zvuk, ale karta je ticha.

Inak akurat tam instalujem XPcka aby som vyskusal, ci nahodou nie je chyba v HW.

david

Příspěvek od david »

Ve vetsine distribuci ALSA standardne mutuje vsecho na nove instalovanem hardware a nejspis i nastavi na nuly, takze nejdriv bych zkusil potrapit mixer (a mozna radeji alsamixer nez nejake graficke obludy, protoze tam aspon je poradne videt, jak je to nastavene). Na instalaci XP je vzdycky dost casu ;)

charonme

Příspěvek od charonme »

ked som ten problem googlil tak som sice nasiel ze defaultne to byva zamutovane, akurat som nevedel prist na ziaden sposob ako sa dostat k tomu ovladaniu hlasitosti ani nicomu inemu kde by som to mohol odmutovat

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Dyt ti to David pise, alsamixer.

charonme

Příspěvek od charonme »

tak asi (okrem mojej predchadzajucej neschopnosti najst mixer) je problem v aj v HW, pretoze pod XPckami sa mi sice podarilo rozchodit SW vystup, ale vstup nie (ani analogovy ani ditigalny). Lavy analogovy vstup naplno sumi a sice sa da poznat ked ide dnu nejaky signal ale je totalne doniceny, len take skrkanie slabe ide cez ten sum. No a spdif sa mi nejak nechce chytit na externy clock source.

Z pocitaca to sice prehrava zvuk, ale dost potichu, asi to bude tymi 3.3voltami na PCI alebo slabym adapterom. Chvilu si asi od toho oddychnem a zas inokedy vyskusam silnejsi adapter a hadam aj k tym linuxom sa dostanem.

kexik

Příspěvek od kexik »

to by chcelo omerat kde na karte ma byt 5V a navarit tam molex a napajat rovno zo zdroja. prevodniky aj spdif chip potrebuju urcite 5V, o operakoch na vystupe ani nehovoriac

inak alsamixer ak si dobre pamatam ukazuje vsetkych 10 kanalov envy chipu a ty mas zive len 4 dnu a 4 von, zbytok nema osadene periferie na 2496ke

charonme

Příspěvek od charonme »

ano, 10 kanalov som dakde videl v nejakej utilite.

tuto pisu, ze by to malo ist aj na 3.3v
revised cards are PCI 2.2 compliant (3.3 volts)
a tu pisu ze ten moj slot je 3.3V 33MHz PCI 2.2

skusim este ten silnejsi zdroj

Odpovědět