M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupování

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Leo
Příspěvky: 4
Registrován: 22 led 2011 19:57

M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupování

Příspěvek od Leo » 22 led 2011 20:05

Dobrý den.Jsem nováčkem na tomto foru a prosil bych vás o radu.Četl jsem na tu už mnoho názorů ale přesto by mne zajímala jedna věc.Chci si koupit tuto kartu pro živé efektování ale zároveň pro nahrávání M-AUDIO M-Audio Fast Track PRO.Píše se že má 4výstupy.Lze je použít jako oddělené?A taky jak je to u ní s latencí jestli je použitelná pro efekty?Děkuji všem.


http://www.music-city.cz/m-audio-m-audi ... -9375.html
Naposledy upravil(a) Leo dne 23 led 2011 08:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-Audio Fast Track PRO živé vystupování

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2011 20:36

daju sa pouzit ako oddelene ..

Leo
Příspěvky: 4
Registrován: 22 led 2011 19:57

Re: M-Audio Fast Track PRO živé vystupování

Příspěvek od Leo » 22 led 2011 21:30

Pytkin píše:daju sa pouzit ako oddelene ..
Taky jsem si to podle manuálu myslel.A mám to teď potvrzené.A jak je to s latencí je použitelná ve Win7 64b? A děkuju

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-Audio Fast Track PRO živé vystupování

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2011 21:50

na zive efektovanie neviem .. ak ide o reverb , delay , tak neni problem .. ak to ma byt nieco ako Amplitube , tak tam asi problem bude ..

Leo
Příspěvky: 4
Registrován: 22 led 2011 19:57

Re: M-Audio Fast Track PRO živé vystupování

Příspěvek od Leo » 22 led 2011 21:59

Pytkin píše:na zive efektovanie neviem .. ak ide o reverb , delay , tak neni problem .. ak to ma byt nieco ako Amplitube , tak tam asi problem bude ..
Jde jen o rever a delay.Na kytaru používám Vox Tonelab.A jinak Cubase5.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-Audio Fast Track PRO živé vystupování

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2011 22:05

no reverb a delay nie su problem .. ich casy su vacsinou vyrazne vacsie ako je latencia .. cize tam to nevadi ..

Leo
Příspěvky: 4
Registrován: 22 led 2011 19:57

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od Leo » 23 led 2011 08:54

Ještě jsem natrefil na tuto kartu Focusrite Saffire 6 USB jak ta si na tom stojí? http://www.audiotek.cz/product-42146-fo ... fire-6-usb

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 22:01

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od mkdaw » 23 led 2011 19:37

Ty jo taky by mne zajímalo co je zač ta Focusrite Saffire 6 USB.Jenže kdo jí tady má a taky hodně lidí se nějak nepřiklání k tomu napájení po USB.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od kexik » 24 led 2011 09:47

na windows 7 32bit nie je s fast track pro problem ani na amplitube... za predpokladu skromnejsieho efektenia zvlada na beznom c2d notebooku 3+3ms

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od delay » 24 led 2011 14:29

Leo píše:Ještě jsem natrefil na tuto kartu Focusrite Saffire 6 USB jak ta si na tom stojí? http://www.audiotek.cz/product-42146-fo ... fire-6-usb
Já bych do ní šel, jen pro upřesnění je myslím USB1, což k poměru I/O je myslím uplně vklidu a je to tak schválně, ku prospěchu věci. Doufám. Zapomeň na nejnižší buffer 128 samplů, ale 256 by už měl bejt OK a dávát 5 - 6 ms. Záleží na CPU...

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 11:29

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od Vrzalík » 24 led 2011 17:43

Když tady zmiňujete ten Saffire 6 USB. Uvažuji o ní taky. ( prozatimní řešení! k Davu bude buď tady tato zvukovka nebo Emu 0404) Zajímalo by mě, jaký máte názor na převodníky Saffire 6 vs Emu 0404. Která kombinace bude dle vás lepší Dav a Emu 0404, nebo Dav a Saffire 6 USB. Vím, že jsou to kvalitativně odlišná zařízení, ale přesto jaký máte názor. ( je to jen prozatimní řešení)

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 22:01

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od mkdaw » 24 led 2011 18:28

delay píše:
Leo píše:Ještě jsem natrefil na tuto kartu Focusrite Saffire 6 USB jak ta si na tom stojí? http://www.audiotek.cz/product-42146-fo ... fire-6-usb
Já bych do ní šel, jen pro upřesnění je myslím USB1, což k poměru I/O je myslím uplně vklidu a je to tak schválně, ku prospěchu věci. Doufám. Zapomeň na nejnižší buffer 128 samplů, ale 256 by už měl bejt OK a dávát 5 - 6 ms. Záleží na CPU...
A já.Já to zkusil.Tak sem jí objednal v tom setu.Vyzkouším potrápim jí a dám sem poznatky.Jinak myslím že Fast Track Pro má taky asi USB1.Protože na stránkách výrobce jsem o tom nic nenašel a někde na foru za velkou louží jsem o tom něco četl.Ale možná se mejlím.

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 22:01

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od mkdaw » 26 led 2011 19:08

Tak už mám zvukovku Focusrite Saffire 6USB připojenou k notebooku MSI VR603 OS Win 7 64Bit.A opravdu jsem mile překvapen.Nízká latence rovnou pro Guitar Rig.V Cubase musím sice malinko přidat protože přece jen těch traků a istrumentů tam je víc a přece jen už to nějakej výkon potřebuje.Co se týče vzledu,prostě z mého pohledu bomba.Přesně to co mám rád a ne ty zakulacený paskvily z různejma boulema.Krásná černá těžší kovová krabice která je skladná a vypadá nádherně jako kus techniky.K tomu sadu mic MXL 550/551 R který asi někomu vyhovovat nebudou,ale pro záznam nápadu bohatě postačí.Vše v setu od http://www.audiotek.cz/s-45234-focusrit ... l-550551-r Jediné co mě trochu zaráží je napájení po USB ale budem věřit těm kteří zařízení navrhli a určitě nebudou žádný blbci.Co mě opravdu s...re je teď ventilátor v noťasu kterej po roce začíná drnčet a těžko se shání a když ta za 59Euro. :x Nevím kterej vy..č..ánek tu měnu zavedl. :lol: Takže ještě jí pohoním na live produkci abych vyzkoušel spolehlivost.Já jsem spokojen. :wink: :)

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 11:29

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od Vrzalík » 26 led 2011 19:34

Zkus přes ni něco nahrát a nahoď to sem ( ve wavu prosím). Nejlépe přes DI.( aby se eliminoval zvuk mikráku) Stačí kousek nějakého brnkání kytary nebo zvuku kláves. Zajímalo by mě to. :wink:

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 22:01

Re: M-Audio FT PRO a Focusrite Saffire 6 USB živé vystupován

Příspěvek od mkdaw » 26 led 2011 19:45

Vrzalík píše:Zkus přes ni něco nahrát a nahoď to sem ( ve wavu prosím). Nejlépe přes DI.( aby se eliminoval zvuk mikráku) Stačí kousek nějakého brnkání kytary nebo zvuku kláves. Zajímalo by mě to. :wink:
Jestli myslíš kytaru tak musiš počkat do zítra.Dnes jsem mimo dosah svého nástroje.A nebo bych mohl prohnat tou zvukovkou nějaký sampl,ale to by asi nebylo ono.

Odpovědět