Mám SB Audigi SE a nejde mi nahrávání. HELP nebo mi hrábne..

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
delay

Příspěvek od delay »

Ivan86: Tak aspoň víme, že to není v pre-ampu.
Zkoušel jsi ty drivery pro Audigy a DirectX? Možná bych preventivně zkusil dát kartu do jinýho slotu a kompletně přeinstalovat...
Tohle jsem dělal vždycky se svou starou SB 4.0... :-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jestli ti v line-in funguje cd prehravac, tak chyba bude opravdu v tom preampu a asi jeho neshode s line-in na audigy. zkus do line-in pichnout basu bez preampu, co se stane?

rastis

Příspěvek od rastis »

Ivan86 píše:...
Hrozně blbě se ten zvuk dá popsat. Nejlepší by bylo poslat to na mail. Kdyby to šlo.
Neni problem, ale dostal by som sa k tomu az vecer. Mail mam v profile.

Je to divne - ak nahrava CD prehravac, MUSI nahravat aj preamp. Ak ho nahrava nejako zle, tak treba mozno ponastavovat vstupne citlivosti. Ak ho nenahrava vobec, niekde je chyba...

Ani Creative nie je zase az taka zla firma, zeby nieco nahravat islo a nieco nie... Skus trivialne veci, ako kable, redukcie, jacky, vstupne citlivosti na karte, vystupne volume na preampe...

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

2Ivan86, ako som pisal podobny problem som riesil aj ja. Najprv som vypol internu zvukovku, trochu sa to zlepsilo, zvuk gitary bol fajn psychodelic, len problem bol v tom, ze zvuk tam isiel cisty, ktory som chcel efektovat ako pisal Rastis so sw. A asi po minute mi to pri nahravani zacalo skreslovat, samozrejme digitalne, chutovka pre fajnsmekrov typu cislo5, robocop, srofik, terminator apod.
Asi za dalsich 5 minut SB na mna vytiahol dalsiu svoju specialitku a to, ze cele audio pri nahravani zacalo sekat.
Tak som s rockovym vykrikom a s patricnou emociou z naprahu do refrenu..... ho udrel:-) a........ nepomohlo. Nepomohla ani dvojtyzdnova kura u skuseneho audiopc kamarata, ktoremu to chvilu slapalo ok a potom sa to vratilo do starej dobrej formy.

Takze moj zaver na zaklade mojej, niekolko tyzdnovej dobrodruznej cesty po spletitych cestach kvality a stability SoundBlasteru za ucasti niekolkych skusenych lidi zo suvisiaceho odboru znie:

Na hry a domacu zabavu spojenu z nahodnepolocieleneho nahravania zvuku za ucelom vlastneho pobavenia sa ,potazmo pobavenia blizkeho okolia........ je to v pohode, z hrami nebol jediny problem ani z filmami.

Ale prosim, ked niekto to chce pouzit na poloprofesionalne pouzitie, alebo na vlastnu prezentaciu, ktora nedajboze suvisi s kvalitou zvuku, moj verdikt znie...... v ziadnom pripade.

Takze moja znalost je velmi obsiahla a zanechala vo mne hlboky a trvaly dojem.

Btw, mimochodom to nema ani vstupny filter na spdif.

A ked som videl predavat Audiophila za 2 litrozy a ten zvuk si myslim, ze v kontexte s cenou je uplne v pohode a na moju staru dobru Laylu na ktoru nedam dopustit a sa predava za susne, tak nech sa na mna nikto nehneva, ze sa hnevam na SoundBurner :-)

rastis

Příspěvek od rastis »

KAYKO - dobre prihodky :)

Ale zase SB pouziva alebo svojho casu pouzivala plna prdel nie len gamesnikov, ale aj zacinajucich homerecorderov a tie karty jak hraju tak hraju, ale vacsina z nich urcite funguje. Skorej mam pocit, ze si si vybral smolu hned na niekolko rokov dopredu :).

delay

Příspěvek od delay »

KAYKO:
Všichni víme, že Audigy asi nebude zrovna to pravý na mjuzik, ale záleží na Ivanovi... Já bych hledal důvod k reklamaci, a paralelně bych podal inzerát k prodeji na patřičná místa. Nicméně si myslím, že existuje řešení... Pokud není vyloženě problém v HW, což zatím nevypadá, tak se to dá IMHO vytunit, chce to ale pevnou vůli a zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. Alespoň člověk získá patřičné zkušenosti...

Takže hledejme spíše dobré rady...
Ostatní úvahy bych si ponechal až bude chtít Ivan poradit s jinou zvukovkou... :-)
Naposledy upravil(a) delay dne 08 čer 2006 13:16, celkem upraveno 1 x.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

rastis píše:
KAYKO píše:2Rastis, staci mi znalost, ze na obstojne nahravanie urcite nie SoundBlaster :)

Ale ked ta mozem poprosit objasni mi skor tu moju neznalost exaktnymi faktami, mozno objavim, ze za 1200 Sk sa da seriozne nahravat audio:-)
Nikto nehovoril o Tebe !!! Hovoril som o tom, ze chalan si po doskovke kupil Audigy a ma tam nejake zakladne nejasnosti. Z prispevku mi vyplynulo, ze nie je problem v Audigy, ale v zakladnych veciach, cize rada ser na Creative a kupi si Audiophille bola asi trochu mimo...

:) OK, jasne, zle som to pochopil, sorry za moj game attack.

Len som si spomenul na tych zopar sladkych tyzdnov :-)

Rozmyslal som este o nastaveni v Audigi softe, ci tam nahodou nie je zanuty nejaky efekt, ktory prida na skresleni.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

2 delay jasne, len som sa na to pozrel s nadhladu a chcel som usetrit cas :-)

delay

Příspěvek od delay »

:arrow:
Naposledy upravil(a) delay dne 08 čer 2006 13:19, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

KAYKO píše: Rozmyslal som este o nastaveni v Audigi softe, ci tam nahodou nie je zanuty nejaky efekt, ktory prida na skresleni.
To by ale nahrávalo zkresleně i ten CD player ne?

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Mozno tam hra rola impedancia, popripade vybudenie, pri SB nikdy nevies (viem uz som neprijemny) :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

ivan86: AKO SI NAHRAL TEN CD PREHRAVAC? hovorime o normalnom stolovom prehravaci, ktory si pripojil KABLOM do line in? alebo o cd mechanike, do ktorej si strcil audio cd a ked hralo si stlacil record?
ak strcis kabel z preampu do linkoveho vstupu a hras na base a zvuk je ok, potom musi ist nahravat. ak je v nahravke okrem basy aj sum, tak si prave prisiel do kontaktu s prevodnikmi firmy creative ;)
pre upresnenie, pri preview hrani ti nejde audio cez AD/DA prevodniky, ako pri profi kartach - consumer karty pouzivaju analogovy mixer

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Aby ma niekto zle nepochopil. Samozrejme, ze na prvom mieste ide o Ivana86 a pomoct mu. A to sa prave snazim.

Zo samozrejmostou pokladam toto forum za forum kde chodia ludia, ktori muziku a pracu so zvukom a vsetko okolo toho beru trosku vaznejsie ako vyhuleny adolescent, ktory si prave kupil(ukradol) pologitaru a to len preto, ze videl ze ju ma aj Kurt Cobain.
A potom, ze sem chodia ludia, ktory tu muziku a zvuk chcu robit viacmenej seriozne, alebo aspon na vyssej urovni ako ten vyhuleny adolescent:-)

A k tomu som sa aj tak postavil. Preco debatovat o tom ako sa trapit s SB, ked za par sto korun to moze byt vyriesene.
A okrem ineho ked to Ivan chce robit trosku vaznejsie, mu zakategorizovana aspon poloprofi karta prinesie vacsiu prestiz ako SB. Nehovoriac o tom, ked ma ambiciu niekoho nahravat.

Navyse sam Ivan spochybnil vyber karty a naznacil urcitu otvorenost k inemu vyberu a toho som sa chytil.
A kedze sa jedna nie o velku sumu, tak naco sa trapit.

Ale zas je pravda, ze clovek sa cez tieto problemy vela nauci. Len ci ma na to cas a v konecnom dosledku tu SB aj tak vymeni.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No nejlepsi by bylo kdyby Ivan86 mohl nekam nauploadovat ten pazvuk co nahral, to muze leccos objasnit.
Ivan86: BTW co je to za preamp ?

delay

Příspěvek od delay »

Já teda nevím kolik stojí, pokud jsem se koukal správně na SB Audigy SE, tak 500 - 600,- Kč? To je fakt směšný...
Zaáleží jak se k tomu Ivan postaví a až odzkouší to, co jsme mu tady poradili...

Odpovědět