Maximalni delka Firewire a USB kabelu V PRAXI

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
radek_p

Maximalni delka Firewire a USB kabelu V PRAXI

Příspěvek od radek_p »

Pred casem se v jinem threadu objevil dotaz na max. delku FW kabelu:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=97229#97229

Autor dotazu byl sice utlucen cepicemi s odkazem na Wikipedii, presto bych si dovolil kratke resume a neco vlastnich zkusenosti:

Firewire 400 (1349a): max. vzdalenost zarizeni 4,5m. Pri pouziti opakovacu max 16 x 4,5m = 72m.

USB: max vzdalenost zarizeni 5m (nekdy se take uvadi 4,5 m a je pravda, ze vetsinou se prodavaji kabely dlouhe 4,5m, nikoli 5m - mozna proto, ze se pocita jeste s ocaskem od rozbocovace nebo redukci A/B). Pri pouziti hubu maximalne 6 x 5m = 30m.

Moje prakticka zkusenost:
1) zvukova karta Audiofire4 běží bez problémů na 10m FW kabelu (přímý kabel mezi PC a kartou, žádný opakovač). Kabel byl dost drahy (firewire_kabel_10m). Levneji by byvalo vyslo spojit dva bezne 4,5m kabely pres spojku (firewire_kabelova_spojka), otazka je, jestli by to chodilo i pres ni.

2) USB kabel delsi nez 4,5 metru jsem nesehnal. Spojil jsem tedy 2 x 4,5 m bez opakovace, na konci mam jeste pasivni rozbocovac, celkem to je taky 10m. Bezi na tom bez problemu zaroven klavesnice a mys, ale Flash disky a fotoaparaty na tom pracuji bud velmi nespolehlive, nebo vubec.

Poznamka pod carou: VGA je analog, takze pocitam, ze vzdalenost je prakticky neomezena, akorat se na to asi od jiste chvile uz moc neda koukat. Mne se to na tech 10 metrech uz trochu klepe. DVI kabel 10m je dost drahy.
Naposledy upravil(a) radek_p dne 24 črc 2007 23:07, celkem upraveno 8 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na USB predlzenie pouzivam extendery na CAT5 .. stoji cez 2 litre .. do 45m .. velmi spolahlive .. bohuzial len USB 1.1 .. 2.o USB extender je dost drhy uz (~ $700)

Co sa tyka VGA .. neni zle na dlhsiu vzdialenost pouzit seriozny koaxialny kabel ..5 kusov .. taham tak kable aj 40m a je to v pohode .. jasne ze obraz je trosicku rozmazany ale nevadi to .. vyzera ako na CRT monitore ..

Odpovědět