MIDI kabel + gameport

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Freak

MIDI kabel + gameport

Příspěvek od Freak »

Měl jsem 1,5 metru dlouhý MIDI kabel za pár stovek a nahrával bez problémů ze svýho Rolanda PC-160A do počítače přes midiport Creative Audigy II na Cubase noty - PAk jsem si koupil delší 3metry dlouhý kabel a s ním to nejde,nechal jsem ho vyreklamovat ale nový nejde taky-netušíte někdo jak mám zjistit čím to je ? Z Rolanda normálním MIDI kabelem do expanderu vše funguje,takže chyba bude v MIDI kabelu do gameportu,ale dle prodejce je vše OK,ale musí být zřejmě jinak zapojený - díky za radu

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

u tych kablov do gameportu sa casto davaju take dost pochybne optocleny a nie s kazdym syntakom to potom ide .. kamarat tak 3x v tescu reklamoval taky kabel , nez mu to zacalo ist ..

preco nepouzivas ten stary a nepredlzis len midi ?

Freak

Příspěvek od Freak »

...
Naposledy upravil(a) Freak dne 09 lis 2014 15:25, celkem upraveno 2 x.

luis

Příspěvek od luis »

chtel bych jen poradit ze gameport to midi nefunguje na Yamahy.ja mel CS1X a bohuzel jsem to petikilo za kabel vyhodil zbytecne.
neni nad klasiku midi to midi

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

luiz : omyl .. je to vacsinou nahoda s cim to ide a s cim nie .. ako sa zadari .. ale funguje to aj s yamahami ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Když je to udělaný správně, tak musí chodit všechno. V minulosti jsem takovejch kabelů pár udělal (na vstupu optočlen, na výsupu buffer z hradla) a chodilo všechno.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ctirad : to jooo .. to jaaa taky .. videl si dakedy co je vnutri v tych kabloch co predavaju v tescu ? by som sa divil , keby to fungovalo ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jo viděl. Připojujou to natvrdo :( Ale za takovej kabel bych teda pětikilo nedal.

Odpovědět