Midisport 2x4 nefunguje midi in

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Vitiligo

Midisport 2x4 nefunguje midi in

Příspěvek od Vitiligo »

Zdarec.. Koupil jsem si Midisport 2x4. Nefunguje mi midi in, ale chci se tady jeste ujistit, ze nejsem pako, nez to pujdu vratit. Takze zapojim master keyboard nejdriv do midi in 1, pak do midi in 2. Kdyz mackam klavesy, indikator na Midisportu normalne blika celej prubeh i s aftertouchem. Takze mam jistotu ze je vsechno dobre zapojene a aspon nektera cast Midisportu o prichozich datech vi. Nejnovejsi ovladace z webu mam perfektne nainstalovane. Nuendo mi hezky ukazuje nabidku obou vstupu i vsech vystupu. Jenze kdyz mackam klavesy, tak Nuendo vubec neukazuje, ze by naka data prichazela. Zkousel jsem naky standalone synthy, ale tam taky nic nehralo. Pritom midi out na midisportu skvele funguje na vsech ctyrech vystupech. Midi in mi funguje jenom na zvukovce (1010LT)... Koukal jsem se vsude mozne do nastaveni, ale zadny "disabled, off ani inactive" jsem nenasel. Nemate nekdo napad, jak zjistit, proc midisport ukazuje aktivitu na midi in a pritom to neposila pres usb do pocitace? Nebo snad ze to posila, ale problem je v softwaru nebo ovladacich? Diky..
Creampudding studio

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Zkus jen pro zajímavost (momentální nápad) v N nastavit jako MIDI In "All MIDI Inputs", jestli tam tahle možnost taky je. Potom by mě teda zajímalo, jestli to po tomhle kroku bude fungovat nebo ne. Dík.

P.

Vitiligo

Příspěvek od Vitiligo »

pavlii: no to jsem samozrejme vsechno zkousel a nejde to.. ale dik za podnety, jenom sem s nima :)

Aha... tak ted jsem zjistil, ze mi nefunguje ani midi na Delte 1010. A kzdyz midisport vytahnu z usb a restartuju, tak mi to midi na zvukarne zase normalne bezi. Kdyz to pak zasunu, windowsy to zjisti a zase nefunguje zadnej midi vstup.
Creampudding studio

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ovladače? Nejnovější nemusí znamenat OK. Osobně pamatuju nejméně jeden příklad - týkal se taky zvukovek M-audio, novější ovladače byly uvolněné s docela bugem; zkus starší verzi.

P.

wir

Příspěvek od wir »

vitiligo: kamos mal minuly tyzden tuhe problemy s midi v cubase, kupil si midi keyboard na USB, robilo to uplne nezmysli. druhy usb port to zariesil.
skus tiez, mozno to pomoze...
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Vitiligo

Příspěvek od Vitiligo »

wir: dik za radu, ale bohuzial nepomohlo..
pavli: dik za radu, ale bohuzel nepomohlo..
Creampudding studio

wir

Příspěvek od wir »

vitiligo: este jeden typ, skus to na nejakom inom kompe, pri USB teorii mozes mat este haluz so svojim usb radicom..
btw mas vo file -> preferencies zapnute midi thru ?
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2wir: píše, že N mu neindikuje příchozí MIDI data...s tím nemá THRU nic společného ;-) mhm - nemáš v systému moc USB zařízení? Tuhle na to dojel LUPO tuším - XP v rozporu s normou pro USB mají omezení na počet zařízení...

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. urcite skusit na inom pocitaci ..

Vitiligo

Příspěvek od Vitiligo »

No aj ja mam taky pocit, ze by to mohlo byt USB. Hned ked pridem domov tak to skusim na notebooku. Uvidime. No keby to na tom notebooku islo, tak by potom PCI USB radic pomohol?? Alebo je to vec Windows ovladacov?
Creampudding studio

wir

Příspěvek od wir »

ak to na tom notasi pojde
a tvojmu kompu nepomohl ani upgrade biosu/najnovsich ovladacov k materskej doske tak pci usb radic ti isto pomoze :)

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Kdysi jsem si hral se SoundDiverem a prestal mi chodit MIDI interface Edirol UM-2. Malem jsem si na tom vylamal zuby a prisel o rozum, nez jsem nakonec preinstaloval ovladace USB a Edirolu a najednou to hralo jak z praku - takze radim PREINSTALOVAT OVLADACE USB A MIDI :idea:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Vitiligo

Příspěvek od Vitiligo »

Ovladace preinstalovany, vse beha jak ma :))) A za odmenu si poslechnete muj novej kousek ;) KLIK SEM KLIK TAM
Creampudding studio

Odpovědět