Monitor k PC
-
Monitor k PC
Ahoj,
vzhledem k tomu, že se po vánocích (2015) rozběhly slevy, změnily technologicky (zahnuté, tenké, dotykové, 4k, 3d...atd) monitory k PC, je možné o nich diskutovat? Jsem před výběrem. Doposud používám dva, někdy tři. Rád bych vaše názory věděl. CUBASE 8 pro, místa dost, vesměs na doma na editaci a mix. Nejraději jeden, max dva, ale to už se mi nechce platit. Čili i cena hraje roli.
Děkuju
vzhledem k tomu, že se po vánocích (2015) rozběhly slevy, změnily technologicky (zahnuté, tenké, dotykové, 4k, 3d...atd) monitory k PC, je možné o nich diskutovat? Jsem před výběrem. Doposud používám dva, někdy tři. Rád bych vaše názory věděl. CUBASE 8 pro, místa dost, vesměs na doma na editaci a mix. Nejraději jeden, max dva, ale to už se mi nechce platit. Čili i cena hraje roli.
Děkuju
Re: Monitor k PC
len teraz som si vsimol tcoju otazku v druhom threade
ja som kupil tento, max spokojnost
https://www.alza.cz/27-dell-u2715h-ultr ... 270731.htm
ja som kupil tento, max spokojnost
https://www.alza.cz/27-dell-u2715h-ultr ... 270731.htm
-
Máš nějaké komenty k němu?....proč?
mam taky dell, konkretne U2515H. pro me to byl upgrade hlavne kvuli praci s vizualem, ale samozrejme QHD je proti fullHD krok dopredu i ve velikosti pracovniho prostoru pro ostatni praci, vcetne audia.
mne ho poradil kamos grafik, ma dost prehlad, kamosovi doverujem tak som do toho siel.. moja jedina poziadavka bola 2660x1400 a matny povrch a aby to nebol uplny smejd co mi po roku odidestudiogain píše:Máš nějaké komenty k němu?....proč?

kvalita obrazu mi uplne postacuje, polohovatelnost (hore dole aj natacanie) je v pohode, takze nemam ziadne vyhrady .. plus sa mi paci ta strieborna noha

tento ips dell ked je okolo tma a mas zobrazeny nejaky tmavy obrazok alebo video, tak ti z roznych uhlov presvita roznofarebne podsvietenie v rohoch? ("backlight bleed") taketo nieco podobne:
charonme: bohuzel to je vlastnost ips technologie. takhle tragicky to ale ve skutecnosti nevypada.
taky dost zalezi na jasu. ja mam momentalne jas 3 %
taky dost zalezi na jasu. ja mam momentalne jas 3 %
Backlight bleed a IPS glow jsou dve nesouvisejici veci. Backlight bleed by nemel byt na zadnym monitoru (ale prakticky je skoro vsude a casto se to lisi kus od kusu, zvlast Dell je tim povestnej). To jen pro doplneni.
vecer na tom obcas pozerame filmy zo zenou a ziadne podsvietenie / presvietenie - nic rusive - ani v tmavych scenach filmu - sme nespozorovali ..
souhlas, popletl jsem to malinko. backlight bleed u sveho kusu nevnimam - nerusi, je asi minimalni (nemam dostatek zkusenosti k porovnavani), ale ips glow mi trochu vadi nekdy. ale s tim jsem do toho sel.Kermitak píše:Backlight bleed a IPS glow jsou dve nesouvisejici veci. Backlight bleed by nemel byt na zadnym monitoru (ale prakticky je skoro vsude a casto se to lisi kus od kusu, zvlast Dell je tim povestnej). To jen pro doplneni.
-
Díky...ty zakřivené nebrat?
zakriveni ma prece vyznam jen u velkych uhlopricek, kde vzdalenost oka od stredu a kraje "platna" se vyrazne lisi. nevim, jestli je to jeste i jinak "ergonomicky" vyhodny... taky zalezi, jak velkou uhlopricku chces.
Akurat sme so sefom vymysleli , ze dame tento zakryveny do novej strizne , co ideme robit do prahy .. Som na ten monitor dost zvedavy .. https://www.alza.sk/34-hp-envy-d2643234.htm

vy ho planujete mit postaveny na stole? protoze jak vidim, podpora drzaku 0 

Jasne ze na stole .. Naco drziak ?