Multiface 2 + RME HDSP PCI pres IE1394

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
gumajs

Multiface 2 + RME HDSP PCI pres IE1394

Příspěvek od gumajs »

Zdravim,

chystam se koupit tudle kombinaci zarizeni. mate negdo zkusenost. naky problemy s xp, s lupanim nebo s vysokou latenci? nebo co doporucujete za perfektni zvukovku kolem 30 000. Mam Mi4 od Steinbergu a chci investovat do neceho co mi vydrzi a zaroven to bude mit sirokou skalu moznosti. Je to dobra volba? Je neco lepsiho za stejnou cenu?

DIKY

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Tohle se tu řešilo už několikrát, že by nefungovalo vyhledávání? ;)

gumajs

Příspěvek od gumajs »

Tak sem asi slepej a blbej, pac multuface 2 je na trhu sotva 3 mesice a nigdo o nem na electrozone jeste nemluvil. Jestli jo. Rekni mi gde a pak budu spitovat svedomi.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

1) multiface2 a multiface jsou skoro jedno a totez, hledej
2) ptas se na zvukovku kolem 30k, to uz se tu resilo mockrat. Navic vubec nespecifikujes, na co ji potrebujes, jaky na ni mas pozadavky (vstupy, vystupy, preampy, ...)
3) co ma spolecnyho Multiface a PCI karta k ni s firewire ? (ad. topic, predpokladam ze IE1394 myslis IEEE1394 neboli FW). Ptas se na Multiface nebo chces neco FW ?
4) zkus psat tak, at se to da cist

gumajs

Příspěvek od gumajs »

1) pokud mas doma m2 beru, pokud ne, casto nasledovknik je zcela uplne jiny
2) nespecifukuju, jo, to ne, ber to tak ze multiface 2 ma presne to co potrebuju nic vic nic min, preamp mam samostatne
3) Multiface se pripojuje s PC pomoci PCI karty kabelem IEEE1394, ale nejedna se FW
4) nebud tolik suvereni, sem jen clovek

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

gumajs píše:1) pokud mas doma m2 beru, pokud ne, casto nasledovknik je zcela uplne jiny
2) nespecifukuju, jo, to ne, ber to tak ze multiface 2 ma presne to co potrebuju nic vic nic min, preamp mam samostatne
3) Multiface se pripojuje s PC pomoci PCI karty kabelem IEEE1394, ale nejedna se FW
4) nebud tolik suvereni, sem jen clovek
1) staci se podivat na web RME, sami tam pri uvedeni Multiface 2 psali ze je to jenom facelift Multiface, stejne jako v mnoha naslednych recenzich.
2) OK, v tom pripade si kup Multiface2 ;) Zkusenosti s ni (resp. Multiface) jsou veskrze pozitivni, drivery a routing super, chybu neudelas. Pokud te zajimaji i ostatni moznosti, pak hledej, probiralo se to tu milionkrat. Mozna univerzalnejsi reseni, pokud bys to chtel obcas pripojit k notebooku i PC je E-MU 1616M. RME ma lepsi drivery, E-MU je zase o generaci novejsi karta, pry ma lepsi zvuk (nevim, nemam ji)
3) to je fakt, na to jsem nevzpomnel
4) to nema co delat s moji suverenitou, ale uvedom si, ze chces po lidech, aby ti poradil, tak by nebylo od veci, byt k nim trochu vstricnejsi a nepsat jako - vis co - kdyz uz to maji cist.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

BTW Multiface 2 neni na trhu "sotva tri mesice" ale rok a pul ;) (od lonskyho cervence)

gumajs

Příspěvek od gumajs »

jo jasny chapu, casto se to tak deje co clovek presne popise problem a je pak lepsi vyresit, sorry, proste vim jak to vse pracuje jen jestli tam nejsou naky komunikační problemy s nakym dalsim nebo tak, proste dat 25 000 a pak zjistit ze to s necim nepracuje.

gumajs

Příspěvek od gumajs »

jo to sem se prehlyd, koukal sem na datum recenze, myslem ze recencujou neco novyho a vono uz to je to pres rok na trhu :oops:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

On ti nikdo nezaruci, ze zrovna na tvy sestave se nemuze projevit nejakej problem s kompatibilitou, nicmene RME veci jsou v tomhle smeru docela povedeny. Nejlepsi bude, kdyz si to nekde pujcis na vyzkouseni, pripadne koupis pres net a kdyby ti to nefungovalo, tak to proste vratis.

gumajs

Příspěvek od gumajs »

no jasne, to je fakt, jenom tak ze RME vsichni opevujou, jak je super, ale vetsinou sou to obchodnici, kteri chteji prodat, pokad je opravdu tak dobra jak oni pisou, tak do ni du, co myslis o tom total mixu, ve verzi 1 pry byl nakej problem s monitoringem

nunu

Příspěvek od nunu »

Taky moc pekna karticka...

ale stoji uz pekny balik -)

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,99

nejakym opomenutim jsem tu nedal odkaz...Nutno zkopirovat cely radek,nejak to ten odkaz zmrsilo.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

gumajs píše:no jasne, to je fakt, jenom tak ze RME vsichni opevujou, jak je super, ale vetsinou sou to obchodnici, kteri chteji prodat, pokad je opravdu tak dobra jak oni pisou, tak do ni du, co myslis o tom total mixu, ve verzi 1 pry byl nakej problem s monitoringem
Par lidi tady ma Multiface a jsou s ni spokojeni, treba neco napisou. Ja mam Hammerfall 9632 a taky pohoda, zadny problemy s total mixem jsem nezaznamenal. Vim jenom ze ve starsich verzich total mixu nesel udelat loopback, ale to uz je vyresene, jaky problem s monitoringem mas na mysli ? Moc nevim, co si pod tim mam predstavit :)

gumajs

Příspěvek od gumajs »

no mozna sem to spatne pochopil ale negdo negde ve foru rikal ze neslo monitorovat signal ze vsech vstup do jednoho vystupu, hned sem si rek ze je to asi blbost ale newim, nigdy sem total mix ani multiface nevidel na zivo takze fakt newim

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

To nevim, priznam se, ze vsechny vstupy naraz jsem jeste nikdy nepouzil. ale pouzil jsem jich asi 7 a bez problemu.

Odpovědět