Nahrada za Yamaha SW60XG

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Biggles81

Re: Nahrada za Yamaha SW60XG

Příspěvek od Biggles81 »

Ja tomu asi porad nerozumim. V PC mam nejaky MIDI soubor, kdyz jej chci upravit, tak si ho musim byt schopen poslechnout, ten zvuk je vytvoren zvukovkou. Pokud ten zvuk z te zvukovky je priserny, tak ta uprava asi nebude nic moc. Trochu mi neni jasna funkce toho modulu, o kterem mluvite. Ten se jako pripoji k PC - treba pres USB a funguje pak jako externi zvukovka?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

SW60XG nie je plnohodnotna zvukova karta, pretoze nemozes priamo nou nahravat externe audio, ma len Audio In konektor ktory sa primiesa k vystupu zo samotneho XG syntaku s moznostou priradenia efektovej jednotky nazivo. MU moduly, tie lepsie ako MU-90/100r sa nazyvaju aj racky, to uz je v podstate to iste ako realne klavesy, len bez klaviatury a ovladacich prvkov, a ako externu zvukovu kartu to nemozes pouzit.

Realna zvukova karta ktora ma integrovany XG syntak (MU100r) je SW1000XG, ta uz je do PCI slotu, a nie ISA ako ta stara SW60XG. SW60XG je vlastne evolucia karty DB-50XG, ktora bola koncipovana ako daughterboard (pridavna karta) do zvukoviek, ktore mali WaveTable konektor (AWE32) s tym ze SW60XG je uz nezavisla.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

V podstate zvukovku vubec nepotrebujes. Staci MIDI/USB interface (dá se pořídit na aukru i za 300) k tomu pres MIDI petikoliky pripojis cokoli co MIDI ma. Vzhledem k tomu, ze ty jeho stavajici songy budou ve standardu GM nebo XG (to je v podstate standardizovane razeni zvuku - tj. na kazdem nastroji co to ma je "stejna" sada zvuku. tj. kdyz ty jeho MIDI songy maji treba na prvnim kanale piano, tak na vsech XG/GM nastrojich bude hrat piano (lépe či hůře podle cenové kategorie). Tj stačí tenhle MIDI převodník na USB k němu připojíš cokoli co Yamaha vyrobila a je na tom napsáno XG (tady máš seznam http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_MU-series nebo vyzkoušej Yamaha PSR sérii a podívej se co má XG). Pokud to bude mít zároveň disketovku tak, nebude muset s sebou tahat počítač na živé hraní (i když on to asi stejně tahá jako audio nahrávky a pouští z playbacku).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Biggles81 píše:Ja tomu asi porad nerozumim. V PC mam nejaky MIDI soubor, kdyz jej chci upravit, tak si ho musim byt schopen poslechnout, ten zvuk je vytvoren zvukovkou.
ta jeho karta neni bezna zvukovka .. je to vlastne midi modul na PC karte .. Ta zvukovka nema zvukovy port .. len midi port .. ktorym posielas noty a tie generuje ten modul na tej karte .. A my radime spravit to iste , ale do externeho riesenia .. cize sa kupi midi modul (alebo samohrajka , ako radi atomix) a to sa pripoji k pocitacu cez midi .. na to treba midi interface , kery stoji par EUR a ma drajvre aj na windos 7 .. a ked bude windows 921 za 10 rokov , tak si kupi novy midi interface za par eur , ktory bude mat drivery na tento windows 921 ale ten midi modul , ktory kupi dnes , mu bude hrat stale ..

inak .. on je klavesista ? Ak ano , jake ma klavesy ? mozno ziaden midi modul nepotrebuje a moze pouzit tie klavesy .. ZISTI to ! :)

Biggles81

Příspěvek od Biggles81 »

Diky,
uz se v tom zacinam orientovat. Mam MID, z nej se prostrednictvim a. Te stare Yamaha karty, nebo b. Softwareove (coz mu zni hrozne), nebo c. Prostrednictvim neceho externiho (modulu, klaves) vyrobi zvuk, ktery se posleze posle na uplne obycejnou standardni zvukovku v PC a ono to hraje.

Klavesy jsem zjistil - jsou to Yamaha PSR-E413.

jackies

Příspěvek od jackies »

Pokud chceš, mám tady modul Yamaha TG300.
Plně funkční, bezproblémový, s velkým displayem, sluchátkový výstup, stereo out, stereo IN (!) MIDI I/OUT/Thru, to host, a myslím hodící se.

Jsem jí teď napíchl, a nahrál její demosongy.
Oko mi nezůstalo suché :wink:

Tady máš nahrávku.
http://www.represent1.cz/admin/demo_son ... tg_300.mp3
A nejen ty. Hlavně jsem to nahrál na vzpomínku.

Pokud něco, tak PM.

Odpovědět