nahrávání kytary + kyt. syntezátoru

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
pateson

nahrávání kytary + kyt. syntezátoru

Příspěvek od pateson »

Mám dotaz zda je reálná moje představa:

Potřebuji současně nahrávat kytaru (zřejmě přes simulaci Digitech Rp150 nebo Zoom G2.1u, které mají USB výstup) a kytarový syntezátor Roland GR-20, který má pouze linkový stereo výstup.

Chtěl bych nahrávku mít ve dvou stereostopách, zvlášť kytaru, zvlášť syntezátor.

Je to možné realizovat tak, že kytara půjde přes USB z multiefektu a syntezátor z linkového vstupu zvukovky? (nejspíš PCI nebo USB).

Důvodem pro takové zapojení je předpokládané použití dvoukanálové zvukovky v cenové relaci cca 6000.

Lze to? Nebo budu muset koupit zvukovku s více kanály? To asi kolem 6000.- nepůjde, že?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Půjde to dost špatně, protože dvě různé karty nesesynchronizuješ. Sice na to existujou různé triky, ale výsledek je nejistý.

Podívej se tady po jarmarku nebo na www.midi.cz, kde v poslední době proběhlo pár inzerátů na karty st audio C-port, které mají těch vstupů hned 8 (s digitálem 10) a za těch 4-5 tisíc je to naprosto super investice do začátku.

pateson

Příspěvek od pateson »

Ctirad píše:Půjde to dost špatně, protože dvě různé karty nesesynchronizuješ.
Tak to mi nedošlo, budu tedy hledat, díky za doporučení

kexik

Příspěvek od kexik »

za 6 ceskych tisic kupis m-audio deltu 1010LT, ktora ma 8 vstupov/vystupov + digital s worldclockom, a mozes nahravat demac pre celu kapelu :)

pateson

Příspěvek od pateson »

Tak jsem nakonec s kolegou našel pro mě použitelné řešení:

Kytara se bude nahrávat stereo a současně se budou ukládat MIDI data. Poté upravím MIDI, pustím znovu do synťáku a nahraju do druhé stopy. Doufám, že to bude dobré
Ale jináč su Moravák

Odpovědět