Nastaveni internetu pres mistni sit LAN

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
DJDave

Nastaveni internetu pres mistni sit LAN

Příspěvek od DJDave »

Poradite mi nekdo? Mam net pres klasickou mistni sit lan, mam jeden PC celkem novej sitovku na desce, tam jenom kdyz nainstaluju okna, a mam pripojenou tu lanku, tak nemusim nastavovat nic ani IP atd a net beha... Ale poridil sem si ted starsi PC jenom na net, nainstaloval sem cisty wokna a uz mi bylo divny, ze tam net nesel vubec. Tak sem nastavil vsecko IP, DNS, vsecko co mam na tom druhym uplne stejny nastaveni, ale na net se nedostanu. Zajimavy ze do mistni site (okolnich PC) v pohode....

Nevite nekdo? Ja uz sem na prasky...
....:::: DJ Dave ::::....

kexik

Příspěvek od kexik »

no IP by si nemal mat rovnake, heh? podstatne je IP pocitaca, ktory ma fyzicke pripojenie na net (gateway), to musi byt zadane v settings pre sietove zariadenie

dano

Příspěvek od dano »

OT: Kex ten havo je proste roztomily.... tusim mas na taketo roztomilosti nos:-) Asi takto si ta predstavujem ze nieco vysvetlujes.... No a zajtra ked nebudem taky vypraskany ti poviem ake je to v realite:-) hehe

kexik

Příspěvek od kexik »

voe, to neni havo, to je Gromit... mame vela spolocneho :)
konkretne mame obaja radi hrianky s lekvarom, caj, a spajkovanie
ale spat k teme :)

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Kexik - Pekna postavicka, prasatko ste snedli:? :D

No ale divny je ze na tom prvnim PC nenastavuju nic!

Jindy

Příspěvek od Jindy »

DjDave: Takže to chápu tak, že chceš net sdílet tomu staršimu počítači z toho novějšího. To je jednoduché. Máš dvě možnosti - buď si koupíš hub/switch a ten to v podstatě udělá za tebe. A druha varianta je nasledujici a take jednoducha - stačí tuším spustit Průvodce připojením sítě nebo se v nápovědě podívat na Sdílení připojení k internetu. Windows už tě navedou a nakonec ti vytvoří jeden soubor, který stačí nahrát na disketu a spustit na tom druhém počítači, vše se samo nastaví. Kdybys měl problémy s tím tuto funkci někde najít, tak mi ještě napiš. Rozhodně ale nenastavuješ žádné IP nebo tak podobně. Důležité hlavně je, abys měl ty PC dobře propojené. Takže bys v tom prvním měl mít dvě sí?ovky - jednu která přijímá připojení k internetu a druhou, která ho vysílá do toho druhého počítače - ten může mít už jen jednu sí?ovku. Já to tak měl udělaný, než sem si koupil hub i s firewallem a fachalo to dobře, ale je blbý, že když vypneš ten hlavní počítač, tak ten druhej nejde a proto sem si ten hub koupil a tobě to taky doporučuju. Kdybys ho chtěl koupit a nevěděl jakej, napiš.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

kexik: Neraď mu takové složitosti, WinXP má na tohle automatickou funkci, vše za tebe nastaví sám, zkoušel sem to a dokonce ten soubor co XP vygenerujou dokáže nastavit to sdílení i ve Win 98 SE.

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Jindy - Moc díky za rozsáhlej příspěvek, ale možná si špatně pochopil mojí situaci, nebo jsem jí já špatně vysvětlil, ale jedná se o něco podobného. Mam ten jeden PC a TEN MÁ NET, ALE teď jsem si pořídil starší herku jenom na net, abych tenhle PC využil jenom jako Pracovní. (bez připojení) Ale problém je v tom že nastavení je úplně totožný s tim prvnim kde to funguje, já vim blbě se to vysvětluje. Teď to teda vyzkoušim s tou disketou, z toho kde to funguje.....

Ten tvůj návrh nasdílet net obou, jsem měl v úmyslu taky, ale pak sem došel k závěru, že ten net nechám na tom slabšim a z toho druhýho ho úplně odříznu...

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Covece tak disketou sem si nepomohl. Ale normalne okolni PC uz vidim, jenom nemuzu na net, a vsecko je nastaveny ok, jako na tom kde to facha...

Myslim ze je chyba nekde v nastaveni sitovky, jestli se tam nemusi neco od kliknout, aby to jelo. Je asi velka blbost ze by pres sitovku nesel net, kdyz je starsi?

Jindy

Příspěvek od Jindy »

DJDave: Pokud ti net na tom novějším šel bez instalace, musí jít tak i na tom starším. Mě to tak jde taky. Mám pocit, že máš problém buď někde v zapojení, nebo v sí?ovce, protože to bez nastavení jít musí. Jestli jsi teda něco nepřehodil, tak je to podivné. Možná bych zkusil přeinstalovat wokna, ale fakt něco přehazovat v sí?ových nastaveních není třeba, protože i chlápek z kabelovky co mi zapojoval net, nic nenastavoval - šlo to jako zázrakem. Tedy akorát přihlásil modem a jeho MAC adresu, takže pokud si ten modem nevyměnil, mělo by to být v pořádku. Nevím přes co se připojuješ, vycházím zatím z toho že přes kabelovku, ale ADSL nebo něco podobného myslím asi nebude mít větší rozdíl a také půjde bez nastavování. No zkus třeba vrazit do toho staršího sí?ovku z toho novějšího, pokud jí tedy jako já nemáš na desce. Já si ale myslím, že pokud ti funguje sí?, tak právě bude problém někde v nastavení té sítě, které asi máš nějaké rozvorané, ale nevím, takto na dálku se to těžko dá odhadnout. Ta disketa kterou sem ti radil vytvořit by pomohla za předpokladu, že chceš ten net sdílet, ale možná se dá použít i na samostatné nastavení, to nevím, to sem nezkoušel.

DJDave

Příspěvek od DJDave »

No mam sitovku bouzel na desce v obou kompech, ja myslim ze je to v sitovce chyba a ne nekde jinde. Jinak ted sem dal uplne cisty okna a porad to samy. Musim zkusit jinou sitovku. Protoze je to zvlastni.....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

DJdave : takto .. ak vidis cez siet pocitace okolo seba .. tak ti siet korektne funguje .. potom je problem v tom samotnom internete .. mozes ho mat viazany na MAC adresu sietovky .. Cize z ineho pocitaca (s inou sietovkou a samozrejme inou MAC adresou) to nejde .. Kedze nepises ako si pripojeny , tak ti je tazko radit ..
Pri DSL by nemal byt problem .. Tam MAC vacsinou neriesia .. Ak mas internet cez kablovku , tak tam to to riesia .. Len ked hovoris o sieti , predpokladam , ze tam mas daky ruter a viac ludi ten internet zdiela .. takze tam uz by ziadny problem nemal nastavat .. Ak mas len tie dva pocitace , a kablovy modem .. Tak je to jednoduche .. Tvoj pristup je viazany na MAC adresu stareho pocitaca .. Cize bud mas moznost si to zmenit na webe tvojho providera .. alebo im musis zavolat a zmenit MAC adresu ..

DJDave

Příspěvek od DJDave »

No mám sdilenej internet s pár lidma po domě, a mám kabelovku, takže myslim že s MAC adresou problém není, Já modem u sebe nemám , ten má soused. A má jekej si server..... Zkusím připojit notebook, jak to dopadne. Tim poznam jestli je chyba v ty sitovce nebo ne. Ja bych to resil pres spravce site, ale vsichni sou nekde pryc...

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Pytkin - Tak covece sem to pustil do nooteboku a sit beha (myslim tim okolni pocitace) neboli mista v siti, ale internet ne....

Ze by teda MAC adresa?

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Pytkin: no že by byla sí?ovka vázaná na MAC adresu, tak o tom sem teda nikdy neslyšel, ale je to možný a ten jeho problém by to vysvětlovalo. Řešením by bylo asi jedině kontaktovat isp.

Odpovědět