Mají rozlišení 1680x1050 a ještě do předvčerejška to tak normálně fungovalo. Grafická karta ATI Radeon 9200 s drivery Omega. Dal jsem včera počítač do vedlejší místnosti a znovu propojil.
Při nastavení rozlišení 1680x1050 ted dochází k jakémusi horizontálnímu roztažení zobrazení. Vše je větší než má být, ikony i písmo lehce roztažené do stran a základní plocha je širší než obrazovka (když dojedu myší na okraj LCD, teprve se tam zleva posunou ikony, start atd. (prostě s celou plochou pohybuji myší do stran). Tak to funguje na obou monitorech, i na jednom zvlášt (když druhý odpojím). Myslel jsem jestli to není těmi novými prodlužovačkami, ale není - donesl jsem lcd k počítači a propojil původní krátkou šnůrou a pořád stejně nesmyslně.
Samozřejmě jsem x krát restartoval, přehodil šnůry, dokonce přeinstaloval drivery, pořád stejně.
Když snížím rozlišení na 1400x1050, už se plocha nepohybuje, ale i tak je všechno (ikony, písmo atd.) zase trochu natažené do stran ...
Už jsem z toho trochu zoufalý a nevím proč se to tak děje a co se s tím dá dělat ....