Nepouzitelny notebook ???

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
nunu

Nepouzitelny notebook ???

Příspěvek od nunu »

Dostal jsem se pred nasledujici problem.Pri spojeni FW karty s notbookem se mi prenasi do signalu obrovska mira skvrceni,je slyset kazda aktivita ,mysi,systemu vcetne neprijemneho staleho piskani a chrceni v pravidelnych intervalech.Samozrejme ze po vypnuti napajeciho zdroje to nedela. Nicmene dela mi to podsviceni LCD,kdyz zaklapnu viko notesu ze zhasne podsviceni,vse je razem v klidu i pri sitovem napajeni???

Doprdele co s tim.Jdu zkusit oddelit zdroj od site,ale obavam se ze to nebude dostacovat,predpokladam problem nekde uvnitr toho notebooku.

Napada nekoho neco ?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

problem je v zemneni, notebook je OK, ale elektrika je naprd

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ta FW karta je zvuková nebo jaká?

nunu

Příspěvek od nunu »

jo,po zapojeni do pracky je to ok.Docela mi zalepilo v souvislosti s tim LCD...Malem jsem se po....,ta pračka ma tak odhadem 60kg...No nic,budu muset sehnat malinke trafko,pracka je na domaci hifi -))

Ta karta je M-Audio FW 1814

kexik

Příspěvek od kexik »

tipnem si, notebook je hp?
je to najpravdepodobnejsie napajacim zdrojom a problem je riesitelny len brutalne. pracka je ako vidim jedna z moznosti, druha je kupit kvalitnejsi napajaci zdroj. pomerne casty problem, btw

nunu

Příspěvek od nunu »

Ne ,na HP tolik nebylo,je to ASUS M6B00A divne oznaceni ale je to na stitku.Je to 1.6 gigove centrino,intel chipset,512 RAM(je to malo,ale na net a midi to staci),sdilena intelacka grafka,z dnesniho pohledu docela srot -)))Ale kdyz jsem to kupoval,mel jsem jasne pozadavky,rozumny vykon pro moje potreby,slusny design,planovane uzivani nekolik hodne let bez prenaseni,cili jenom jako desktop.Nejdulezitejsi byl pro mne hluk samotneho notesu,protoze mel a tvori zaklad meho HIFI.Jelikoz byl predtim napajeny vzdycky z pracky jako ostatni komponenty tak se mi to asi nestalo a ted jsem zpanikaril a neuvedomil si to.Jelikoz mam uz podruhe v prcicich CD-ROM prvni co mne napadlo ze problem nekde vevnitr,protoze jak rikam,vypnutim displeje to je OK i se sitovym adapterem.

Pracka jak ji hifisti rikaji pomuze mnoha vecem k lepsimu,pritom ani tolik nestoji...Svepomoci to zvladne na nejake urovni kazdy.Pokud tam maji byt nejake dumyslnejsi filtry tak asi ne,ale ono to oddelovaci trafo udela hodne velky kus prace.

dendy

Příspěvek od dendy »

NUNU: bigo.. ja mam ASUS F3J (core2duo) a mal som PRESNE tento isty problem s USB zvukovkou.. potom som vymenil zdroj za iny (kupeny uviverznalny zdroj na tu istu voltaz/prud) a problem zmizol... ten asus original zdroj bol proste nahovno.. pravdepodobne to bude aj tvoj problem..

matucha

Příspěvek od matucha »

no muj dell notebook tohle dela taky... ale konkretne s yamahama hs50m... ale jakmile to napojim na adamy, tak neni vubec problem

to samy zjistil floex (ma uplne stejnej book), ze nektery zesilovace to odrusej, jiny zesilej...

kexik

Příspěvek od kexik »

nunu: ked si taky kutil, postav si klasicky, nespinany stabilizovany zdroj (velke trafo, regulacny tranzistor 30A regulovany lm317, 30A mostik, slusny filtracny kondenzator...). bude to mat dve kila a laptop nevyda ani hlasok...

nunu

Příspěvek od nunu »

Neni jednoduchsi oddelovaci trafo ? jasne,jde to i takhle...Ale to oddelovaci trafo zvuku fakt pomaha,myslim si ze je to lepsi reseni...Navic nekde jedno male tak 300VA mam.Jenom ho najit -))))

kexik

Příspěvek od kexik »

nunu: ten spinany zdroj tak ako tak produkuje bordel, aj na oddelovacom trafe... ked uz si taky freak do hifi, a vies si to zariadit... samozrejme, ze trafo je jednoduchsi variant

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Co je to pracka?

A na ten notas nepomaha treba FN-F10? 2x-3x? :)

nunu

Příspěvek od nunu »

Pracka je zarizeni ktere hifisti pouzivaji k oddeleni 230V site.je v ni trafo ktere dava dalsich 230V a ty jsou pak zpravidla jeste filtrovany do jednotlivych zasuvek vlastnim filtrem aby se zabranilo vniku ruseni do dalsich komponentu v okolnich zasuvkach.Zpravidla byva filtr i na primarni strane toho trafa.Vykonem se ruzni,muzou byt od par desitek VA pro nenarocne spotrebice az po mnoho kVA. Ja mam 4kVA drobecka...

Odpovědět