Nepříjemný problém s RME RPM
Nepříjemný problém s RME RPM
Kdykoli se aktivuje ASIO driver karty (tedy když spustím DAW, které na něm jede), zpomalí se zvuk na ostatních aktivních výstupech karty ... dřív tomu bylo takhle a stačilo tedy přepnout ve windows na jiný výstup (je jich dost) .. jenže teď, po čisté instalaci systému a nových driverů, se problém prohloubil - při aktivování ASIO se aktivní výstupy karty zpomalí a OSTANÍ UMŘOU .. tedy nejdou použít v žádné aplikaci a hlásí neustále errory.... nápady? díky...
Tak jen jak jsem to vyřešil - já to vlastně nevyřešil, spíš jsem se s tim naučil žít
.. v zásadě platí, že Media Player Classic (resp filmy v něm) hraje na 48 kHz .. takže stačí nespouštět software pracující s ASIO driverem pokud karta jede na 48 ... cche to vypnout vše, co na 48 jede a poté zapnout třeba winamp s mp3kou na 44.1 kHz, mrknout, jestli karta jede na 44.1 a pak bezpečně ASIO driver (nebo tedy FL Studio nastavené na 44.1) zapnout..
Může mi někdo vysvětlit, jaktože s mojí Yamahou 01x jsem treba v FL na ASIO a klidne muzu prehravat WAVka nebo MP3 v media playeru, de i zvuk ICQ a zkousel jsem zapnout i hru... Vsechny zvuky proste dou NAJEDNOU...
Akorát kdyz zapnu NUENDO, tak mi hodí hlášku, že ASIO recording is not possible, you can only hear the output... blabla - takže sou blokovaný vstupy...
S zadnou jinou kartou co jsem mel to nikdy neslo a je to pochopitelné, jen by me zajímalo, proc to tahle karta umí... AND I AM HAPPY
Akorát kdyz zapnu NUENDO, tak mi hodí hlášku, že ASIO recording is not possible, you can only hear the output... blabla - takže sou blokovaný vstupy...
S zadnou jinou kartou co jsem mel to nikdy neslo a je to pochopitelné, jen by me zajímalo, proc to tahle karta umí... AND I AM HAPPY
No, dost casto se to teda hodi... Zejmena kdyz si treba renderuju MP3 nebo WAV pro nekoho, komu treba neco zpracovavam, tak je dobry to hned poslechnout v beznym playeru a vypínat kvuli tomu cely projekt v DAW je ztrata casu, kdyz tam zas pak musim... Zkratka mi to dava vetsi svobodu...
Naposledy upravil(a) delay dne 18 pro 2008 10:50, celkem upraveno 1 x.