Nepříjemný problém s RME RPM

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
SadLuck

Nepříjemný problém s RME RPM

Příspěvek od SadLuck »

Kdykoli se aktivuje ASIO driver karty (tedy když spustím DAW, které na něm jede), zpomalí se zvuk na ostatních aktivních výstupech karty ... dřív tomu bylo takhle a stačilo tedy přepnout ve windows na jiný výstup (je jich dost) .. jenže teď, po čisté instalaci systému a nových driverů, se problém prohloubil - při aktivování ASIO se aktivní výstupy karty zpomalí a OSTANÍ UMŘOU .. tedy nejdou použít v žádné aplikaci a hlásí neustále errory.... nápady? díky...

kexik

Příspěvek od kexik »

1. vrat sa k starym driverom
2. zapni si v kazdej aplikacii softverovy resampling a nepouzivaj tie ktore neresampluju (windows media player)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

a jak se tohle dělá třeba u her? Nějak si nemyslím, že bych v menu "sound" kdy potkal něco jako softwarovy resampling :) ...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Tak jen jak jsem to vyřešil - já to vlastně nevyřešil, spíš jsem se s tim naučil žít :) .. v zásadě platí, že Media Player Classic (resp filmy v něm) hraje na 48 kHz .. takže stačí nespouštět software pracující s ASIO driverem pokud karta jede na 48 ... cche to vypnout vše, co na 48 jede a poté zapnout třeba winamp s mp3kou na 44.1 kHz, mrknout, jestli karta jede na 44.1 a pak bezpečně ASIO driver (nebo tedy FL Studio nastavené na 44.1) zapnout..

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj mám stejnej problém. Zatím jsem to moc neřešil, ale je fakt, že mě to hodně štve. Jinak když jsem měl Visty, bylo vše bez problémů...

ksr

Příspěvek od ksr »

Mne tohle dela Skype, kdyz je pustenej,a spustim DAW, tak mi vse uvnitr jede na 48khz.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

IMHO pro tyhle účely existují integrované zvukovky a jiné multimediální nesmysly :-D proč hledat problémy tam, kde jsou zbytečné? Profi zvukovka má být jen pro DAW a trápit jí v OS je zbytečnost, ne? ;-)

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

este je moznost pouzit software , ktory resampluje .. nas zvukar pouziva foobar ..

kexik

Příspěvek od kexik »

este je moznost pouzit onboard zvukovku pre system a prepojit ju cez spdif s profi zvukovkou. tym sa takmer zachova kvalitny zvuk a divne problemy sa odstrania. kto rad hra hry, nech si kupi hracsku zvukovku od creative a zasa, spdif...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2kexik: hej, takisto to mám aj ja :-)

P.

delay

Příspěvek od delay »

Může mi někdo vysvětlit, jaktože s mojí Yamahou 01x jsem treba v FL na ASIO a klidne muzu prehravat WAVka nebo MP3 v media playeru, de i zvuk ICQ a zkousel jsem zapnout i hru... Vsechny zvuky proste dou NAJEDNOU...
Akorát kdyz zapnu NUENDO, tak mi hodí hlášku, že ASIO recording is not possible, you can only hear the output... blabla - takže sou blokovaný vstupy...

S zadnou jinou kartou co jsem mel to nikdy neslo a je to pochopitelné, jen by me zajímalo, proc to tahle karta umí... AND I AM HAPPY :)

kexik

Příspěvek od kexik »

to je multiclient driver. m-audia tak behaju vsetky, vratane asia

delay

Příspěvek od delay »

kexik: Dík, zas sem chytřejší...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

mne to dela taky RME Fireface, ze kdyz zapnu DAW s ASIO , tak nejde prehravat z treba mediaplayeru... kazdopadne mne to nejak netrapi , kdyz mam zaply DAW tak delam v DAW muziku , kdyz chci neco poslouchat tak si zapnu jen prehravc...

delay

Příspěvek od delay »

No, dost casto se to teda hodi... Zejmena kdyz si treba renderuju MP3 nebo WAV pro nekoho, komu treba neco zpracovavam, tak je dobry to hned poslechnout v beznym playeru a vypínat kvuli tomu cely projekt v DAW je ztrata casu, kdyz tam zas pak musim... Zkratka mi to dava vetsi svobodu...
Naposledy upravil(a) delay dne 18 pro 2008 10:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět