Notebook nebo Mpc a Groovebox - na live
-
HJ
Notebook nebo Mpc a Groovebox - na live
Mám dotaz co je vhodnější na live využití ( experiment.hip hop ,dub)- poměr zvuková kvalita,stabilita, kreativní možnosti ,ovládání
Přemejšlým nad mpc 1000(máte s ním už někdo zkušenosti?),Yamaha RS7000 nebo nějakej Notebook ?, cena okolo 40 000,-
Přemejšlým nad mpc 1000(máte s ním už někdo zkušenosti?),Yamaha RS7000 nebo nějakej Notebook ?, cena okolo 40 000,-
cau, podobnou otazku si taky kladu. jestli to mastit z notasu, nebo sampleru. kazdopadne stabilni notebook na audio bude urcite vic, jak za 40.000,- takze tak a jinak MPC1000 spousta lidi hrozne chvali na UK forech, takze na tom asi neco bude. oni sice hrajou jinej styl, nez chces ty, ale snad to neni problem,. 
Jasně, MP7. Já uvažoval taky mezi MPC, RM1x, MC, atd. a po zvážení všech pro a proti jsem nakonec koupil Emu. Je to parádní live sequencer s dobrýma zvukama bicích. Je intuitivní, dobře se přenáší data s compem. Jediný co je jasný - chce to k němu ještě nějakej další soundmodul, páč kromě bicích jsou ty zvuky vcelku o ničem. Takovej hiphop apetizér.
Saša
Saša
- MonkeyFighter
no kdyz budes premejslet mezi mp7(na mpc ani mc sem si nesah tak nevim) a rm1x tak stopro mp7 ted sem na to koukal a ma
-32midi kanalu(rmx 16)
-sest vystupu (rmx jen L,R)
-16 knobu(rmx 8 je jich sice jakoby taky 16 ale musis je prepnout a/b a to je vopruz)
a jestli ma i dobry ty drum zvuky tak neni co resit u ty rmxky sou ty zvuky vo nicem skoro vsechny...jedinej problem je ze rmxku jetou sezenes a mp7 asi hur a to neberu jen podle CR ted sem byl na ebay a RMXek tam bylo 10 mp7 akorat tak prd...
-32midi kanalu(rmx 16)
-sest vystupu (rmx jen L,R)
-16 knobu(rmx 8 je jich sice jakoby taky 16 ale musis je prepnout a/b a to je vopruz)
a jestli ma i dobry ty drum zvuky tak neni co resit u ty rmxky sou ty zvuky vo nicem skoro vsechny...jedinej problem je ze rmxku jetou sezenes a mp7 asi hur a to neberu jen podle CR ted sem byl na ebay a RMXek tam bylo 10 mp7 akorat tak prd...
No, pred par dny jsem byl v PMC a meli tam ve vyloze EMU veci "v akci", MP7 bylo myslim za 35tisic nebo za podobnou absurdni cenu..
Jeta MP7 neni casta vec, za poslednich par tydnu jsem zaznamenal jednu v Berline za 500Euro (nesmysl kupovat) a jednu s upadlou krytkou na Record tlacitku v Los Angeles:) Ta skoncila na cca 250-300 dolaru.
Jeta MP7 neni casta vec, za poslednich par tydnu jsem zaznamenal jednu v Berline za 500Euro (nesmysl kupovat) a jednu s upadlou krytkou na Record tlacitku v Los Angeles:) Ta skoncila na cca 250-300 dolaru.
Mám MP7, sekvencér a filtry jsou super, ale dokázal by někdo začátečníkovi vysvětlit, jak propojit MP7 a sampler (případně VSTi sampler či jiné audiozařízení, pokud to lze)?. Je jasné, že komunikace je pouze MIDI (MP7 nemá audio inputs, jako třeba KORG Electribe). Potřeboval bych ty filtry z MP7 použít na modulaci externích zvuků, a nebýt omezen jen na zvuky z interní ROMky.
No, a to mě právě vrtá hlavou. Když projdeš několik témat, kde se MP7 probírá, tak narazíš na několik přízpěvků, kde se píše: Pro rozšíření zvukového spektra bych připojil sampler apod... Když jsem MP7 kupoval, tak jsem se nad tím nepozastoval, protože jsem to bral jako samozřejmost. Jediná možnost komunikace s externím audio zařízením je MIDI a to nevede audio, ale mě by stačilo, pokud bych mohl to ext. audio zařízení ovládat a uplatnit tam ty filtry z MP7...