Notebook nebo Mpc a Groovebox - na live

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
HJ

Notebook nebo Mpc a Groovebox - na live

Příspěvek od HJ »

Mám dotaz co je vhodnější na live využití ( experiment.hip hop ,dub)- poměr zvuková kvalita,stabilita, kreativní možnosti ,ovládání
Přemejšlým nad mpc 1000(máte s ním už někdo zkušenosti?),Yamaha RS7000 nebo nějakej Notebook ?, cena okolo 40 000,-

Phenn

Příspěvek od Phenn »

cau, podobnou otazku si taky kladu. jestli to mastit z notasu, nebo sampleru. kazdopadne stabilni notebook na audio bude urcite vic, jak za 40.000,- takze tak a jinak MPC1000 spousta lidi hrozne chvali na UK forech, takze na tom asi neco bude. oni sice hrajou jinej styl, nez chces ty, ale snad to neni problem,. :twisted:

pm

Příspěvek od pm »

EMU mp-7 :)
Naposledy upravil(a) pm dne 19 bře 2004 10:17, celkem upraveno 2 x.

syncro

Příspěvek od syncro »

Jasně, MP7. Já uvažoval taky mezi MPC, RM1x, MC, atd. a po zvážení všech pro a proti jsem nakonec koupil Emu. Je to parádní live sequencer s dobrýma zvukama bicích. Je intuitivní, dobře se přenáší data s compem. Jediný co je jasný - chce to k němu ještě nějakej další soundmodul, páč kromě bicích jsou ty zvuky vcelku o ničem. Takovej hiphop apetizér.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

pm

Příspěvek od pm »

Me se vseckno zda, ze MC nejsou ani poradna alternativa. Slysel jsem 505 a 909 a zni to priiserne, ale priserne studene. Doktor Bolí to. Na techno je to mozna prednost, ale na ty tvoje styly urcite ne.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

takovi Lamb hrajou z notebooku 700 pIII a pouzivaji ableton live

kexik

Příspěvek od kexik »

no neviem... live trocha pouzivam a 700ku by som tym nekrmil. ledaze by slo o velmi jednoduche treky prakticky bez efektov.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

no kdyz budes premejslet mezi mp7(na mpc ani mc sem si nesah tak nevim) a rm1x tak stopro mp7 ted sem na to koukal a ma
-32midi kanalu(rmx 16)
-sest vystupu (rmx jen L,R)
-16 knobu(rmx 8 je jich sice jakoby taky 16 ale musis je prepnout a/b a to je vopruz)
a jestli ma i dobry ty drum zvuky tak neni co resit u ty rmxky sou ty zvuky vo nicem skoro vsechny...jedinej problem je ze rmxku jetou sezenes a mp7 asi hur a to neberu jen podle CR ted sem byl na ebay a RMXek tam bylo 10 mp7 akorat tak prd...

pm

Příspěvek od pm »

No, pred par dny jsem byl v PMC a meli tam ve vyloze EMU veci "v akci", MP7 bylo myslim za 35tisic nebo za podobnou absurdni cenu..

Jeta MP7 neni casta vec, za poslednich par tydnu jsem zaznamenal jednu v Berline za 500Euro (nesmysl kupovat) a jednu s upadlou krytkou na Record tlacitku v Los Angeles:) Ta skoncila na cca 250-300 dolaru.

delay

Příspěvek od delay »

Mám MP7, sekvencér a filtry jsou super, ale dokázal by někdo začátečníkovi vysvětlit, jak propojit MP7 a sampler (případně VSTi sampler či jiné audiozařízení, pokud to lze)?. Je jasné, že komunikace je pouze MIDI (MP7 nemá audio inputs, jako třeba KORG Electribe). Potřeboval bych ty filtry z MP7 použít na modulaci externích zvuků, a nebýt omezen jen na zvuky z interní ROMky.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

delay: ak mp7 nema audio vstup tak si nahraty a nic ti nepomoze.

delay

Příspěvek od delay »

No, a to mě právě vrtá hlavou. Když projdeš několik témat, kde se MP7 probírá, tak narazíš na několik přízpěvků, kde se píše: Pro rozšíření zvukového spektra bych připojil sampler apod... Když jsem MP7 kupoval, tak jsem se nad tím nepozastoval, protože jsem to bral jako samozřejmost. Jediná možnost komunikace s externím audio zařízením je MIDI a to nevede audio, ale mě by stačilo, pokud bych mohl to ext. audio zařízení ovládat a uplatnit tam ty filtry z MP7...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

to s pripojenim sampleru ludia myslia inak nez si to pochopil... a to tak ze k mp7 pripojis cez midi sampler a ovladas ho mp7 sekvencerom... cize zvukmi zo sampleru si rozsiris paletu zvukov... nie ze budes zvuky sampleru prehanat cez efekty v MP7 ...

delay

Příspěvek od delay »

To chápu, ale prostě si v hlavě nedokážu srovnat, zda přijdu o možnost modelovat zvuk toho sampleru těmi filtry z MP7 nebo ne? Nevim totiž co všechno leze z MP7 zkrze MIDI a co jde jen do audio out. Ale snad to jde sakra, to by bylo debilní :-)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

opakujem ak to nema audio in tak to nejde... cez midi idu len riadiace data.

este ma napada ze mp7 ma sloty na rom karty takze to je jedina mozno ako tam pridat nove zvuky.

Odpovědět