notebook, zvukové karty, firewire

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Becherius

notebook, zvukové karty, firewire

Příspěvek od Becherius »

Zdravím všechny,
Rozhodl jsem se být mobilní, takže jsem si pořídil Notebook asus M6VA-S048, mám dvě zvukové karty jednu přenosnou od M-Audio FW410 a druhou velkou Tascam FW1082 s midikontroléry. Momentálně prožívám veliké dobrodružství se slaďování hardware. Problem tohoto notebooku, je, že má zmenšený firewire (což už dnes je u notebooků běžná praxe). Tascam s tímto firewire běhá, zdá se, celkem bez problémů, ale u M-Audio zhruba po 5 minutách používání, přestanou fungovat všechny vstupy včetně midi. Považuji to za nedostatek malého firewire, protože s velkým PC karta běhá dobře. Pořídil jsem si proto kartičku do PCMCIA slotu se dvěma vělkými Firewire. Je to Kouwell KW 1002. Zvuková karta Taskam s tímhle firewire vůbec nespolupracuje, a M-Audio má problémy s připojením. Když kartu připojím tak počítač zatuhne, po restartu se to stane znovu, ale zhruba na třetí až čtvrtý pokus karta naskočí a naprosto bez nejmenších problémů funguje. Počítač ji pak najde i po restartu, nebo vypnutí, případně odpojení a dokonce i vytažení PCMCIA kartičky. Problémy se vrátí ve chvíli, kdy je počítač delší dobu vypnutý (třeba přez noc) :shock: Tak to jsou moje trable, pokud máte pro mně nějakou radu, a to třeba jak ještě jinak by šly tyto karty připojit k notebooku, nebo co změnit v softwaru, napište. Předem díky

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Rozhodně bych nehledal chybu v tom jestli je to malý nebo velký firewire ...to je uplně jedno je to pořád stejný konektor.....
Hledal bych chybu v ovaldačích k notebooku ,zkusit jiné bios? ,chipset driver? ,SP2 ? ,a hlavně firewire driver.....

Poshook

Příspěvek od Poshook »

FW410 ma problem s obcasnym odpajanim sa...

http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=13605

ress

Příspěvek od ress »

Chlapi, vidím, že PCMCIA karta s Fajrovými Wary není vůbec žádná sranda, také zrovna jednu sháním pro účely hudební.

hubert

Příspěvek od hubert »

Chalani zo Suntequ prisahaju na Bilionton FW kartu, ktora v audioaplikaciach hra so vsetkym bez problemov....

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Tonysss: mylis se, maly firewire je jenom 4-pinovy, tudiz neposkytuje napajeni pro pripojene zarizeni, narozdil od velkeho 6-pinoveho.

ress

Příspěvek od ress »

Venti

Příspěvek od Venti »

Becherius, pouzivas ten dodavany napajaci zdroj, ked ides na notebooku, ze ?
Poshook, na notebooku som nemal tento problem... nastastie :)

Becherius

Příspěvek od Becherius »

Zdroj používám, bez něj se ta karta vůbec nezapne. Používám ho i u te PCMCIA karty. Zdá se, že jsem velký smolař, protože jsme to testovali u kolegy z práce na jeho notebooku a ten PCMCIA firewire šlape jako hodinky. Pokud jde o ty ovladače, tak žádné zvláštní nejsou, k notebooku jsem dostal všechny ovladače na CD a na stránkách ASUS ani nejsou novější. Ovladač mám u obou firewire stejný a to ten standardní 5.1.2535.0 z 1. 7. 2001. Jinak jsem na nic moc nepřišel, snad až na to, že kdy před připojením FW410 nechám 3x nabutovat počítač s tou PCMCIA kartou, tak že to pak naskočí a vyhnu se i vytuhnutí počítače. Díky za všechny rady,
Přeji hezký den

Venti

Příspěvek od Venti »

Becherius, mysleli sa asi ovladace ku m-audiu karte.
Mne z toho opisu co mas na zaciatku, stale vychadza ze kartu pripajas az na zapnuty pocitac...

Odpovědět