Nova graficka karta kresli po monitore
Nova graficka karta kresli po monitore
Dnes som vymenil aktivnu graficku kartu za pasivnu. Vsetko je uplne v poriadku az na jednu velmo dolezitu vec. Po monitore mi behaju ciary (nieco podobne ako ked je v blizkosti klasickeho monitora netieneny reproduktor). Monitor mam LCD, takze tym to nebude, aktivna karta predtym to nerobila a dokonca som pripojil aj iny (klasicky) monitor, aby som zistil, ci sa to bude diat aj pri nom. A dialo sa, z coho usudzujem, ze chyba je jednoznacne v karte.
Otazka znie, v com moze byt problem: treba rovno reklamovat kartu, alebo este nieco skusit? Tato nova karta je vlozena do toho isteho slotu, ako predtym aktivna a tam sa to nedialo, cize v tom problem nie je.
Este technicke parametre: dosku mam Abit s nVidia chipsetom a karta je BLISS 7300GS PCX pre nVidia. Procesor je AMD 3800 X2 dual core.
diky
Otazka znie, v com moze byt problem: treba rovno reklamovat kartu, alebo este nieco skusit? Tato nova karta je vlozena do toho isteho slotu, ako predtym aktivna a tam sa to nedialo, cize v tom problem nie je.
Este technicke parametre: dosku mam Abit s nVidia chipsetom a karta je BLISS 7300GS PCX pre nVidia. Procesor je AMD 3800 X2 dual core.
diky
skontroluj si teplotu chipu (v properties grafickej karty chod do advanced, a tam v tych n-vidiackych parametroch je temperature control)
ale nvidie behaju do 100° (!) pomerne spokojne, tepelnu poistku maju az na 145°
ak to nebude prehrivanim, tak reklamacia
(este sa mozu prehrievat pamate, ak je tak, budes musiet zaviest nejaky ofuk)
ale nvidie behaju do 100° (!) pomerne spokojne, tepelnu poistku maju az na 145°
ak to nebude prehrivanim, tak reklamacia
(este sa mozu prehrievat pamate, ak je tak, budes musiet zaviest nejaky ofuk)
ak ano, prepoj to cezen. apropos, niektore nvidiacke drivery mi robili behajucu ciaru presne na hornej hrane monitora, prva rada pixlov... s drivermi je kriz, treba pohladat taky, ktory bezi dobre s tvojimi aplikaciami a hacik je, ze to nie je nutne ten najnovsi. ale v pripade nvidie je update celkom lahke a aj windowsacka funkcia "o driver spat" funguje
Zrejme islo o vadnu kartu. Vyriesil som to doplatenim za toto delo a nemam problem, fici to uplne perfektne.