a jak to teda funguje.... jako ze tam kdyz si otevres to VSTcko, tak se automaticky namapuje na tu Novation remote SL? ze nemusis vubec nic mapovat a prepinat?
Funguje to tak, že když se ti otevře Cubase, automaticky se vybere automapa s mixerem. Pokud chceš ovládat VSTička musíš se přepnout na jinou automapu. Pak si vybíráš jaké VSTi chceš Novationem ovládat. Vlastní princip automap funguje tak, že Novation si ošahá vstplugins adresář, z pluginů vytáhne info o CC a ty si pak automaticky přiřadí k určitým kontrolerum. Např. atmosphere.dll se přejmenuje na atmosphere (automap).dll Vlastně se ti všechny pluginy zduplikují. Pak když otevřeš atmosphere (automap) na displaích Novationu vidí jednotlivé parametry. Ty si můžeš velice jednoduše měnit, nastavení ukládat do souboru a nebo je nastavit jako defaultní...
Ahoj. Tak jsem dnes zkoušel novou funkci Automap Version 2.0 - AUTOMAP MIDI CLIENT. Díval jsem se na nějaká videa, četl manuál, ale po pravdě jsem pořádně nepochopil využití. Myslel jsem si, že budu moct ovládat HW synthy, u kterých mám vytvořené SYX šablony v Novation Editoru, ale nějak mi to stále nefunguje. V prvé řadě MIDI Client umí pouze CC příkazy, bohužel ne SysExy. Co mě nejvíc zklamalo, že MIDI Client nevysílá do MIDI, tzn. nemůžu ukládat automatizaci. Dál nevím, jak bych si naprogramoval více automap pro určitý kanál....
Zkoušel jste MIDI Clienta někdo? Používáte ho? Jak? Uvítám jakékoliv informace, zatím považuju Novation Remote SL za nejpropracovanější kontroler...