NRV-10 problémy a zkušenosti
NRV-10 problémy a zkušenosti
Zdravím všechny,
Koupil jsem si NRV a zapojil ho.Analogová část funguje super,ale s tou digitální se trápím.Jakmile to připojím firewire kablem začne mi v reprákách pískat.Takový jemný vysokofrekvenční pískání.Docela mě to štve,nedá se to tak vůbec použít.Mám to připojené ke klasickému PC.Zkusil jsem to na NTB a ještě horší,nicméně po odpojení zdroje u notase byl klid,takže NRV je v pořádku.Zemní smyčku asi nemám,jsem napojen vším z jedné zásuvky,tak nevím kde bych ji sebral.Poradte prosím,jsem z toho smutný:-(
Koupil jsem si NRV a zapojil ho.Analogová část funguje super,ale s tou digitální se trápím.Jakmile to připojím firewire kablem začne mi v reprákách pískat.Takový jemný vysokofrekvenční pískání.Docela mě to štve,nedá se to tak vůbec použít.Mám to připojené ke klasickému PC.Zkusil jsem to na NTB a ještě horší,nicméně po odpojení zdroje u notase byl klid,takže NRV je v pořádku.Zemní smyčku asi nemám,jsem napojen vším z jedné zásuvky,tak nevím kde bych ji sebral.Poradte prosím,jsem z toho smutný:-(
Re: NRV-10 problémy a zkušenosti
NRV10 jsem mel asi pred 1,5 rokem a nepamatuji se, ze by to pískalo. Ja mel bohuzel problem s pripojenim kytar.
Vubec to neslo vybudit gainem a hralo to strasne slabe a sumelo to. Jinak propojeni s DAW bylo v pohode a efekty audifex nebo jak se to jmenuje se mi libily.
no zkus to vzit k nekomu jinymu a zapojit to, nebo nepripojuj vsechny pristroje na jednu vetev
Vubec to neslo vybudit gainem a hralo to strasne slabe a sumelo to. Jinak propojeni s DAW bylo v pohode a efekty audifex nebo jak se to jmenuje se mi libily.
no zkus to vzit k nekomu jinymu a zapojit to, nebo nepripojuj vsechny pristroje na jednu vetev
-fw kabel
-zdroj v pc
-zakladna doska v pc
mozno eventualne pomoze vymenit fw radic ale to az na poslednom mieste. skus to na inom pc a zacni skusat riesit moje tipy v poradi akom som ich napisal
-zdroj v pc
-zakladna doska v pc
mozno eventualne pomoze vymenit fw radic ale to az na poslednom mieste. skus to na inom pc a zacni skusat riesit moje tipy v poradi akom som ich napisal
díky moc,no,ale nevím,kabel je origoš a komp mám v UPC,tak myslím že s napětím mít problém nebudu,spíš to vidím na závadu v FW řadiči,ale nejsem si jist,zkusím to u kamaráda a pak se uvidí.
-kabel je origos? tym skor vymenit
-komp mam v UPC znamena co? myslis ups? to tiez nic neriesi. blby zdroj generuje rusenie ak je napajany z cohokolvek. zdrojom rusenia moze byt aj zla upska. proste skus na inom pc alebo si skus niekde pozicat iny, idealne kvalitny znackovy zdroj
-zavada vo FW radici to skoro urcite nie je, pokial karta normalne funguje. vymenit radic by pomohlo len tak, ze iny radic ma lepsie odfiltrovane napajanie zo zbernice/zdroja
-komp mam v UPC znamena co? myslis ups? to tiez nic neriesi. blby zdroj generuje rusenie ak je napajany z cohokolvek. zdrojom rusenia moze byt aj zla upska. proste skus na inom pc alebo si skus niekde pozicat iny, idealne kvalitny znackovy zdroj
-zavada vo FW radici to skoro urcite nie je, pokial karta normalne funguje. vymenit radic by pomohlo len tak, ze iny radic ma lepsie odfiltrovane napajanie zo zbernice/zdroja
a este, ze to mas napojene z jednej zasuvky este neznamena ze nemozes mat zemiacu slucku. slucka ti vznikne uz aj vtedy ak mas monitory napajane trojzilovym kablom a pouzivas pc napajane trojzilovym kablom. otazka je len kolko sajrajtu sa ti do takej slucky naindukuje a skadial. tiez vela zavisi od geometrickeho usporiadania tych zariadeni a dlzky kablov
ked bezis na baterku na notebooku a je ticho, je to napajanim podla mna... mne to robili vsetky zvukovky s notebookom ked som mal trojzilovy adapter - nrv, echo pcmcia, motu... zaujumave je ze doma nie, ale v skusobni piskali vsetky...zalezi asi od el. rozvodu alebo co
riesenia -
a: 2 zilovy adapter, ale kedze ty pouzivas desktop, to ti asi nepomoze
b: medzi vystup z nrv a PA (zosik/aktivne monitory) zapojit DI box s GroundLiftom
toto mam vyskusane pred mesiacom, mal som moj notebook v oprave tak som mal nrv zapojeny na kamosov notebook a mal som iba trojzilovy adapter...v skusobni bol nastastie presne takyto dibox, zapojili sme a bolo ticho.
mam s tym skusenost na 3 notebookoch takze to nebude mat suvis s FW radicom, a robilo to aj na pcmcia zvukovke
takze zatial sa neboj, nebude to pravdepodobne ani compom, ani zvukovkou.
riesenia -
a: 2 zilovy adapter, ale kedze ty pouzivas desktop, to ti asi nepomoze
b: medzi vystup z nrv a PA (zosik/aktivne monitory) zapojit DI box s GroundLiftom
toto mam vyskusane pred mesiacom, mal som moj notebook v oprave tak som mal nrv zapojeny na kamosov notebook a mal som iba trojzilovy adapter...v skusobni bol nastastie presne takyto dibox, zapojili sme a bolo ticho.
mam s tym skusenost na 3 notebookoch takze to nebude mat suvis s FW radicom, a robilo to aj na pcmcia zvukovke
takze zatial sa neboj, nebude to pravdepodobne ani compom, ani zvukovkou.
tak to vůbec nic neznamená, spíš naopak bych jako první koupil kabel. vlastní zkušenost. Viděl bych problém v síti... aniž bych věděl co je nrv-10.Sputnik píše:kabel je origoš ...
EDIT: pardon nepřečetl jsem všechno.
EDIT: už to vím
to je tim zdrojem, ale reseni ti neporadim. Mozna jiny zdroj.Sputnik píše:...po odpojení zdroje u notase byl klid....(
Zdarec,tak problém vyřešen:-) mezi NRV a zesilovačem jsem na kabelu XLR odpojil na jedné straně stínění a pískání přestalo.jupíííí
Narazil jsem ale na další problém.nainstaloval jsem InterFX a po připojení kytary a zapnutí efektu se ozývá takové praskání,lupání.efekt funguje,kytara hraje,ale lupe to jak sviňa,tož nevím,možná nestíhá komp.(dual core,1GB RAM,P5B-E).Ted budu formátit,tak snad po instalaci do čistého kompu to přestane.Nevíte někdo jestli je nějaký update,nebo nová verze tohoto InterFX pro NRV-10?
Sputnik
Narazil jsem ale na další problém.nainstaloval jsem InterFX a po připojení kytary a zapnutí efektu se ozývá takové praskání,lupání.efekt funguje,kytara hraje,ale lupe to jak sviňa,tož nevím,možná nestíhá komp.(dual core,1GB RAM,P5B-E).Ted budu formátit,tak snad po instalaci do čistého kompu to přestane.Nevíte někdo jestli je nějaký update,nebo nová verze tohoto InterFX pro NRV-10?
Sputnik
treba zvacsit malinko latenciu, cize velkost bufra pre nrv v jeho asio ovladaci. zvacsi na taku hodnotu aby to uz nepraskalo ale hodnota bola najmensia mozna. priamy suvis s vykonom pc tam samozrejme je ale komp mas dost vykonny aby to behalo jak oci
Tož to hned zkusím jak přijdu dom,díky kexíku moc za radu:-). Další věc co koumám,je Pro tools. Nějak mi nejde nastavit aby to hrálo,ale ještě jsem to moc nekoumal,zkusím dnes sehnat někde český manuál k ProTools M-Powered 7.Kdyby někdo věděl kde to najít prosím pošlete link,díky moc:-) 
zdravím,tak velikost bufra nepomohla:-( i při největrší latenci to pořád lupe a praská,pomoc prosím 
a ake dalsie nastavenia ti v menu pre audio toolsy ponukaju? ja ten soft nepoznam, tak mi je velmi tazko radit. ine daw programy nepraskaju?
akorát sample rate,zkusím nainstalovat cakewalk,ten trošku znám a uvidím.jinak to praskání se objeví už bez spuštěných programů,jen když je spuštěný inter FX pro NRV-10:-(