Odešla grafická karta?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Dreamgate

Odešla grafická karta?

Příspěvek od Dreamgate »

Zdravím.Mám problém rozchodit kompa.Musel jsem zformátovat disk,následně jsem nainstaloval windows,poté ovladače na základní desku a restartoval počítač.Všechno zatím šlo,windows naběhl v základním grafickém rozhraní.Pak jsem instaloval ovladače na grafickou kartu a zase restartoval počítač.Ale windows už nenaběhl a zůstala pouze šedivá obrazovka.Do té doby jsem nikdy neměl problémy,častokrát jsem už formátoval disk a instaloval windows včetně všech komponentů.Cpu tam stejný ovladače,zkouším novější,ale stále se tam zobrazí ta šedivá obrazovka a je to zatuhlý.Už nevím co s tím.Kdyby jste měl někdo jakoukoliv radu,moc budu vděčný.Díky Pavel

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

urcite by som neradil tolko formatovat disk... :) skus pocas bootu podrzat F8 a nabootuj do safe modu. skus nejaku diagnostiku, alebo Systweak ASO. skontroluj karty na maticnej doske ci su dobre pozasuvane. mozno si aj zapol rozlisenie co monitor nezvladne atd.

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Jo s tím formátováním to občas přeháním. :roll: S tím rozlišením mě to vůbec nenapadlo.Jinak jsem vyházel všechny komponenty a znova nastrkal,tak tím to není.Každopádně díky,zkusím to ještě v tom nouzovým režimu,snad na to příjdu.

Venti

Příspěvek od Venti »

Dreamgate... ako demsky radi.. safe mode a do VGA rezimu. Ci ti to pojde...
Ked zapnes pocitac.. kolko krat ti zapipa ?
Pripadne povyberaj vsetky karty, odpoj HDD a ine mechaniky a nechaj iba graficku kartu a skus zapnut.. ci vobec pojde.

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Venti...v tom safe modu mi to chodi,včera jsem to zkoušel.Díval jsem se do systému a žádný problém a rozlišení taky v pohodě.Graf.kartu jsem zkusil do jiného pc a tam normálně funguje,takže je v pohodě.Pípne jenom jednou,jako vždycky.Ještě to všechno kompletně vyházím a uvidím.A zkusím tam nacpat XP,do teď jsem mel millenium.Akorát musím rozšířit paměť,mám tam 512.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

512 na Xp staci .. ak to blbne a v safe mode ide OK , tak su asi posahane drivery .. v safe mode to ide z stndardnym VGA driverom ..

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Pytkin..Díky za radu,ještě to zkusím.Vždycky mi to šlapalo se stejnýma ovladačema a nejednou nic.Instaluju nový a taky to nejde.O víkendu se na to ještě vrhnu,ale už mě to fakt štve.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pamatam si tak v roku 2000-2001 sme mali problem s grafikami matrox (G400, G450) .. windows 2000 .. pri urcitej situacii (ktoru som nedokazal vysledovat) sa pri update drajvrov tieto totalne rozhasili .. a uz neslo nic .. matrox spravij aj total uninstaller .. ze odinstaloval komplet vsetko co sa matroxu tykalo .. ani to nepomohlo .. proste jedine reinstalacia systemu ..

Aj take veci sa stavaju ..

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Tak už mi to jede.Strávil jsem nad tím půlku soboty,celý komp jsem rozhodil na součástky,vyčistil,HDD opět zformátoval,nainstaloval millenium,stejný ovladače na desku,stejný ovladače na grafiku a najednou to šlape.Vůbec to nechápu,ale nevadí mi to.Jak říkáš Pytkine:reinstalace systému.Byli to určitě ty podělaný ovladače.Děkuji všem za rady.Pavel

Venti

Příspěvek od Venti »

Dreamgate. super ze ti to slape..

Skus vsak dat aktualne drivery ku tej grafike.. nie povodne
A do buducnosti by som velmi silno rozmyslal o zmene operacneho systemu. ME nie su zrovna podareny vyrobok... :)

Odpovědět