Odpojení Firewire kabelu 1394b z vypnutého PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Cantona

Odpojení Firewire kabelu 1394b z vypnutého PC

Příspěvek od Cantona »

Můžu při vypnuté zvukové kartě (fireface 800) a vypnutém PC odpojovat Firewire kabel? Vždy, když jsem kabel odpojil a opět zapojil, tak se mi při zapnutém PC a zapnutém Cubase SL3.1 zhroutil Windows XP takovým způsobem, že se musel znovu přeinstalovat. Je chyba v odpojování kabelu nebo je to pitomost???
V PC jsem už vyměnil všechny součástky od základní desky až po zdroj a nic se nezměnilo. K propojení zvukovky a PC používám řadič od firmy ST-LAB.

kexik

Příspěvek od kexik »

fireface je hotswap a bezne sa pripaja/odpaja zaziva. to vyzera na debilny radic alebo zly kabel

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

to prave ze ve windows za chodu DAW odpojit nejde vzdy se zhrouti DAW....ale ze bych musel kuli tomu preinstalovat system tak to se mi nestalo jeste
jinak odpojovat a pripojovat de frieface za chodu ale bez spusteneho DAW...

Venti

Příspěvek od Venti »

Fireware je sice stavane na to aby sa mohlo zabehu odpajat... ale nedoporucuje sa to. Najprv bola takto info iba na Maudiu fore priamo od ich technikov a teraz je to celkom zauzivana vec. Napr pri dodavke mojej FF400 som mal velku cervenu A4 s tym ze sa to nema za jazdy odpajat, alebo pripajat. Kvoli tomu ze tam moze kvoli skratu ci comu.. alebo kvoli zemi v kabli.. teraz presne neviem... nastat odpalenie karty, alebo pc.
Pripajanie a odpajanie doporucuju pri vypnutych zariadeniach.

Odpovědět