Oprava zlomeného pinu v multipin konektoru

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
nooly

Oprava zlomeného pinu v multipin konektoru

Příspěvek od nooly »

s gracii mne vlastni (doh!) jsem vkladal datovy kabel do PCI karty (na druhe strane breakout box). necitil jsem odpor, takze jsem to na zaver zasrouboval a zvukovka nefungovala, jak mela. prozkoumal sem konektory a zjistil, ze jeden pin je ohnuty. pri narovnavani jsem ho zlomil v puli, nastvalo me, ze pin byl evidentne ze spatneho materialu, navic byl duty (!) - takze zaroven varovani pro majitele interfacu od echo audio.

muj problem je tak palcivy - vymenit cely konektor nemuzu, protoze plosny spoj je trivrstvy, vsechno bych uskvaril. vsadim se, ze nekterym z nas se mohlo stat neco podobneho - mate nekdo radu co s tim? objednal bych samotnou PCI kartu, ale zatim me echo audio ignoruje... tak to je zatim vse, hezky den vsem.

kexik

Příspěvek od kexik »

za prve, nie si tu prvy krat, takze ma mrzi ako adresne a popisne si pomenoval svoj thread

za druhe, obehni opravovne elektroniky (tv atd) na okoli, dnes ma skoro kazdy teplovzdusnu pajkovaciu stanicu s odsavackou a podobna vymena neni pre nich problem, pri svojich opravach bezne menia chipy so sto nohami. otazka je, ci sa nieco nestalo so zvukovkou elektricky.

nooly

Příspěvek od nooly »

ad 1 - beru, omlouvam se, ale nejsem z te ztraty opravdu moc nadseny, takze doufam, ze mira adresnosti, ac mozna nektere lidi obtezujici, mi pomuze vyresit problem, priste treba pomuzu nekomu ja...

ad 2 - dekuju, je pravda, ze jsem byl jen v malych opravnach, ale ani prolejzani seznamu mi tak nejak moc nepomohlo, ty o nejake takove vetsi opravne vis (nejlip praha)? narazil jsem na http://www.uniservis.cz/, asi se tam vydam...

kexik

Příspěvek od kexik »

to bohuzial nie... moj svagor z druheho kolena
take spajkovadlo ma v praci, ovsem v BA... a podobne poziadavky este aj odo mna prijima len s krajnou nechutou, sef to totiz nema moc rad, ked sa na podnikovych geretoch riesia sukromne veci. ale uniservis znie dobre...
drzim palec

mimochodom, este ma napadla druha, pomerne dementna moznost, a sice dat novy konektor na pliesok do pci pozicie a prepojit ho s doskou kablikmi (stary konektor by ostal v doske a spajkovalo by sa odspodu na vyvody nozok zo stareho konektora)

nooly

Příspěvek od nooly »

stavim se tam, diky za podporu! btw. i reseni 2 se mi zamlouva, sice by to nevypadalo prilis vabne, ale funkcnost je to nejprednejsi... pak dam vedet, jak jsem dopad'...

p.s. muzes tenhle thread pls smazat? myslim, ze uz tu zaznelo asi vse...

kexik

Příspěvek od kexik »

nemozem... nie som redaktor
a mozno to bude pre niekoho uzitocne, taka vec sa moze stat na spuste kariet a riesenie je vzdy to iste

syncro

Příspěvek od syncro »

Přejmenováno, Saša

PS: mazat netřeba, skutečně to někomu může pomoct.
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

nooly

Příspěvek od nooly »

uz jsem na tenhle thread davno zapomnel, ale jen tak informacne: opravda se zdarila, byl jsem v tom uniservisu, privarili novy konektor nad ten puvodni a zalatali specialni smesi, takze to pomerne pevne drzi, ac to nevypada prilis vabne .)

Odpovědět