Pasivní PC pro DAW
- SoundsFine
Pasivní PC pro DAW
Asi před půl rokem jsem obdivoval pasivní počítač (bezhlučný) u známého.
Neodolal jsem a nechal jsem si taky postavit pasivní stroj.
Tvoří ho tyto komponenty:
Základní deska ASUS P8Z68
CPU Intel Core i5-2405S (2,5 GHz - turbo 3,3GHz, 6MB, LGA 1155) (65W snížená spotřeba)
RAM Kingston HyperX 4x4GB
CASE Thermaltake V3 Black Edition
Počítačový pasivní zdroj SILVERSTONE SST-ST40NF 400W Nightjar
COOLER Noctua NH-D14 (bez použití větráků)
Disk CORSAIR Force 3 Series 180GB (2x)
Bez zatížení je teplota CPU 35°C, při 20-30%CPU okolo 40-45°C, při 60%CPU okolo 55-60°C
OS Win7 64bit, zatím týden v provozu 8 hodin denně, teplota v místnosti je 23°C, zatím PC drží, dokonale stabilní, klepkleklepnadřevo.
Neodolal jsem a nechal jsem si taky postavit pasivní stroj.
Tvoří ho tyto komponenty:
Základní deska ASUS P8Z68
CPU Intel Core i5-2405S (2,5 GHz - turbo 3,3GHz, 6MB, LGA 1155) (65W snížená spotřeba)
RAM Kingston HyperX 4x4GB
CASE Thermaltake V3 Black Edition
Počítačový pasivní zdroj SILVERSTONE SST-ST40NF 400W Nightjar
COOLER Noctua NH-D14 (bez použití větráků)
Disk CORSAIR Force 3 Series 180GB (2x)
Bez zatížení je teplota CPU 35°C, při 20-30%CPU okolo 40-45°C, při 60%CPU okolo 55-60°C
OS Win7 64bit, zatím týden v provozu 8 hodin denně, teplota v místnosti je 23°C, zatím PC drží, dokonale stabilní, klepkleklepnadřevo.
Re: Pasivní PC pro DAW
otazka je ako to bude fungovat v lete ked budes mat izbe 28-30 stupnov 

A jaká je teplota při 100% zatížení CPU?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
podle me je to zbytecnost, kdyz ctyri noctui v pc nastaveny na 600 rpm neni prakticky slyset
a presne jak pise dendy, v lete bude asi horko (komponentum)
a presne jak pise dendy, v lete bude asi horko (komponentum)
no zbytocnost to uplne nieje - vetraky su zdroj elmag rusenia takze pre zvukovku umiestnenu vnutri case je urcite absencia vetrakov vec pozitivna
Ono se taky zapomina na fakt, ze to co je potreba v PC chladit neni CPU, pripadne jeste GPU.. na boardu jsou napetove regulatory apod.. to vsechno zacne drive nebo pozdeji odchazet, protoze to bez vzduchu dostava poradne pokourit.. :/
Naposledy upravil(a) Settler dne 11 pro 2011 17:46, celkem upraveno 1 x.
take myslim, ze kdo chce tichy komp, musi chladit kapalinou...
kto chce tichy komp , da si ho do ladnicky ..
neni zkratka nad dobrou radu! :b
dnesne PC a MACky su take tiche , ze pri mixazi je zvuk 100x hlasnejsi , takze sa hlukom pocitaca vobec netreba zaoberat .. a kto chce vykonny komp , tak ho nadrbe najvyskonejsimi ventilatormi .. a da ho do chladnicky (machine room) .. kde moze revat kolko chce a ma tam studeny vzduch .. tato tema je uplne bezpredmetna .. pocitac bez ventilatorov je absolutna hlupost ..
- SoundsFine
Pitkin píše: "...pocitac bez ventilatorov je absolutna hlupost ..."
Je spousta lidí, kteří takový komp vyhledávají, preferují, x recenzí které tohle řeší a srovnává.
Když je to pro tebe hloupust, tak nevím proč to řešíš a jsi z toho tak rozesratý
Asi jsem dřív neměl štěstí na dobré stroje. MacMini i G5.
Oba řvaly tak, že mě jejich zvuk unavoval a klienty v režii také.
Možná, že mícháš 100x hlasitější zvuk, než vydává tvůj počítač. Pak je mi Tě ale líto.
Už tohle tvoje srovnání je zavádějící a tedy nepravdivé.
Proč kompy někam zavírat, dávat do útlumových beden, strkat do lednice, jiných místností, tahat dlouhé kabely - nejsou náhodou tohle hloupsti?
Doba pokročila a naštěstí už existuje mnohem elegantnější řešení!
V režii máme trvale mezi 21 -24 °C (rodinný cihlový dům), takže jsem zkusil zvolit poprvé pasivní PC.
Jedno už vím jistě, že příští PC bude opět pasiv.
(Škoda, že Apple pasiv nedělá. Ale OSX 10,7 mě moc nebere, takže zas tolik nelituji)
Kdo nepoznal, nepochopí.
Je spousta lidí, kteří takový komp vyhledávají, preferují, x recenzí které tohle řeší a srovnává.
Když je to pro tebe hloupust, tak nevím proč to řešíš a jsi z toho tak rozesratý

Možná, že mícháš 100x hlasitější zvuk, než vydává tvůj počítač. Pak je mi Tě ale líto.
Už tohle tvoje srovnání je zavádějící a tedy nepravdivé.
Proč kompy někam zavírat, dávat do útlumových beden, strkat do lednice, jiných místností, tahat dlouhé kabely - nejsou náhodou tohle hloupsti?
V režii máme trvale mezi 21 -24 °C (rodinný cihlový dům), takže jsem zkusil zvolit poprvé pasivní PC.
Jedno už vím jistě, že příští PC bude opět pasiv.
(Škoda, že Apple pasiv nedělá. Ale OSX 10,7 mě moc nebere, takže zas tolik nelituji)
Kdo nepoznal, nepochopí.
Taky se priklanim k nazoru, ze dneska dobre udelany aktivni chlazeni neuslysis. Ve svym stroji mam dva velky pomaly vetraky (jeden na chladici cpu, druhy vzadu na case), case je strceny za stolem a rozdil mezi zapnutym a vypnutym pocitacem neni slyset.
Ruseni zvukovky hrozi pouze v pripade, ze je ta zvukovka blbe navrzena ;]
Ruseni zvukovky hrozi pouze v pripade, ze je ta zvukovka blbe navrzena ;]
To je presne to o com hovorim .. pocitac nema v zvukovej rezii co hladat ..SoundsFine píše: Když je to pro tebe hloupust, tak nevím proč to řešíš a jsi z toho tak rozesratý![]()
doma mam uplne obycajny komputer pod stolom .. ventilator v zdroji , ventilacor na procesore , ventilator v skrini .. ked nehra zvuk , tak pocujem jemne sveholenie .. ked pustim lubovolne hlasno muziku , tak neni sanca , ze by niekto rozoznal , ze mu to sevelenie pocitaca vadi ..SoundsFine píše:Pitkin píše: "...pocitac bez ventilatorov je absolutna hlupost ..."
prave umiestnit kompu do inej miestnosti je najelegantensjsie riesenie , ake poznam . Je tam vsetko .. UPS , Chladenie , moze to tam hucat ... atd atd .. centralne je komplet vsetko v machine room .. kratka infrastruktura medzi jednotlivymi systemami .. atd atd .. lepsie neexistuje nic ..SoundsFine píše: Proč kompy někam zavírat, dávat do útlumových beden, strkat do lednice, jiných místností, tahat dlouhé kabely - nejsou náhodou tohle hloupsti?
mne pride taketo riesenie absolutne dokonale .. profesionalne .. neobmedzujuce .. proste nemusis riesit blbosti , ako su tiche ventilatory , resp. platit drahe peniaze za bezventilatorove komponenty .. neviem ako by si vyriesil hluk zo 16 tich diskov v diskovom poli .. to je pre mna osobne nutnost , mat v DAWe velke diskove polia , aby si tam mohol mat velke ruchove a zvukove databazy .. a kopa dalsich veci .. a cena ? USB extender nestoji nic .. HDMI extender stoji 30 EUR .. CAT6 kabel nestoji nic .. Odhadujem , ze umiestnenie komputru do inej miestnosti je lacnejsie , ako odhlucnovat pocitac , ktory bude furt hlucnejsi, ako ziaden ..
toto tvrdim aj ja ..SoundsFine píše:Kdo nepoznal, nepochopí.