PC DO RACKU POMOC SE STAVBOU. Za 30000 kč.
jsem.devka: ta ASUS deska asi firewire řadič mít bude...otázka je, jestli ti bude stačit množství portů (nevim, bývá snad jen jeden nebo dva) a jestli to bude dobře fungovat...jak jsem ti psal, jistotu máš v TI čipu, ale předně to můžeš nejdřív zkusit a když to bude dělat bordel, koupit prostě tu kartu dodatečně - vždyť je to laciné, co to je dneska litr...já ti to neříkám z vlastní zkušenosti, ale vím, že tu kluci měli problémy s non-TI čipy...
jinak s ASUS deskami nemám zkušenosti, ale osobně bych takovou desku s kilogramem mědi nechtěl ani náhodou (a potom co mi odešli od ASUSu dvě grafiky, už od nich nechci vůbec nic)...všechny ty luxusnější desky tam mají strašně moc chlazení...tu Gigabyte co jsem ti já doporučil mám taky (tedy hodně příbuzný model) a spokojenost, prostě bych nechtěl její luxusnější variantu a ani žádnou jinou...je to ale tvoje věc...
jo a mimochodem, u té Gigabyte jsem ti dopředu zjistil, že podporuje ten tvůj nový procesor...pokud si vybereš jinou, zjisti si to, protože jestli ten procesor podporovat nebude, jseš v háji...
jinak s ASUS deskami nemám zkušenosti, ale osobně bych takovou desku s kilogramem mědi nechtěl ani náhodou (a potom co mi odešli od ASUSu dvě grafiky, už od nich nechci vůbec nic)...všechny ty luxusnější desky tam mají strašně moc chlazení...tu Gigabyte co jsem ti já doporučil mám taky (tedy hodně příbuzný model) a spokojenost, prostě bych nechtěl její luxusnější variantu a ani žádnou jinou...je to ale tvoje věc...
jo a mimochodem, u té Gigabyte jsem ti dopředu zjistil, že podporuje ten tvůj nový procesor...pokud si vybereš jinou, zjisti si to, protože jestli ten procesor podporovat nebude, jseš v háji...
- jsem.devka
Pytkin: ano chci to často přenášet. A komponenty už jsou tedy vybrané. Takže potřebuju už jen nějaký case, do kterého narvu ten pasiv na procesor, ale nebude to zase bestie velká. Aby byla skříň co nejbytelnější, tichá. (možná i řešení nějaký kit na ztišení?) A pak jak do inkriminované .) skříně namontovat větráčky a jaké. To je teď problém, a ještě ta základní deska teda nevim...
devka : no ten chladic neviem .. neviem aky je velky .. ale vyber si potom nejaky tower , ktory mas moznost dat dopredu ventilator a do zadu ..velky .. aspon 12cm .. prezri vsetky skrine co tam maju .. inak teraz som staval komputer kamaratovi do domaceho studia .. dal som tam osvedceny freezer od arctic cooling .. zapol to riadenie otacok .. a paradne tichucke to je .. az som bol prekvapeny .. toho uplne pasivneho chladica by som sa bal ..
- jsem.devka
pytkin tenhle?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866
tady je původní thermalright
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45558
Ten freezer by se mi mohl lépe vejít do nějakého běžného casu. Bigtower nechci, chtěl bych čím menší tím lepší, kvůli místu, přenosnosti. A je ten freezer od arctic cooling opravdu tichý? Nevím kolik je .........
........ ovívá proudem vzduchu až 77 m^3 za hodinu a otáčí s rychlostí 300-2500 RPM, díky čemuž má výtečnou hlučnost pouze 0.9Sone.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866
tady je původní thermalright
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45558
Ten freezer by se mi mohl lépe vejít do nějakého běžného casu. Bigtower nechci, chtěl bych čím menší tím lepší, kvůli místu, přenosnosti. A je ten freezer od arctic cooling opravdu tichý? Nevím kolik je .........
........ ovívá proudem vzduchu až 77 m^3 za hodinu a otáčí s rychlostí 300-2500 RPM, díky čemuž má výtečnou hlučnost pouze 0.9Sone.
devka : jo presne ten .. ten ventilator sa da dat aj dole .. keby si chcel pasivnu variantu ..
podla rozmerov ten pasiv ma vysku 160 .. ten freezer ma 126 .. ide o to , aby sa ti to zmestilo do skrine ..
ten freezer je fakt tichy .. hlavne ked zapnes to riadenie otacok na doske , tak ho skoro nepocut .. ono to bude asi ine , ked zatazis CPU .. je to ale dobre podla mna , ked zacne chladit , aby neboli problemy .. povedal by som ze je to lepsie riesenie , ak ked mas cisty pasiv .. ten stale bude pasivny .. mas sice ventilator vedla ktory zenie vzduch von ... ale to je trosku ine ako ked je ventilator rovno na chladici a vsetok vzduch prehana cez chladic ..
podla rozmerov ten pasiv ma vysku 160 .. ten freezer ma 126 .. ide o to , aby sa ti to zmestilo do skrine ..
ten freezer je fakt tichy .. hlavne ked zapnes to riadenie otacok na doske , tak ho skoro nepocut .. ono to bude asi ine , ked zatazis CPU .. je to ale dobre podla mna , ked zacne chladit , aby neboli problemy .. povedal by som ze je to lepsie riesenie , ak ked mas cisty pasiv .. ten stale bude pasivny .. mas sice ventilator vedla ktory zenie vzduch von ... ale to je trosku ine ako ked je ventilator rovno na chladici a vsetok vzduch prehana cez chladic ..
Pytkin: Matrixy jsou pěkné a sice jsem žádný neměl pod rukama, ale se slabým plechem mám hodně špatné zkušenosti - může tam začít cokoliv dost ošklivě rezonovat. A jsou to opravdu hodně nepříjemné zvuky.
Ale 120mm vpředu i vzadu je fajn. Ono ale když tam bude mít ten Freezer už to není tak důležité, jako kdyby měl ten pasiv. Provozoval jsem mnoho let PC bez jakéhokoliv chlazení vpředu i vzadu ani na discích a funguje dodnes (už je mu 5 let) bez problémů.
Ale 120mm vpředu i vzadu je fajn. Ono ale když tam bude mít ten Freezer už to není tak důležité, jako kdyby měl ten pasiv. Provozoval jsem mnoho let PC bez jakéhokoliv chlazení vpředu i vzadu ani na discích a funguje dodnes (už je mu 5 let) bez problémů.
ja som disky poriesil tak, ze som odrezal 3,5 bay od skrine a prisroboval cez gumene kocky... tym sa odstrania vibracie, ale disky su stale v plechu a dobre chladene bez predneho ventilatora. dalsi, drahy ale dobry variant su tie chladene disk silencery co maju alu rebrovanie. jednoduche tiche montaze cez gumene silenbloky alebo gumene vlakno vyzaduju ventilator vpredu
pytkin: jasně, dneska už si na to dávám pozor...jen jsem chtěl poukázat na to, že jsem to léta provozoval bez toho a vůbec to tomu nevadilo...při pasivní grafice je to samozřejmě něco jiného....na disky jsem mu vymyslel pasiv a tlumič vybrací, mám tu tuhle kombinaci a funguje to skvěle a s kombinací s alespoň jedním předním větrákem jsou ty disky dokonce podchlazené, hrozně to sníží teplotu...jen tedy do zbytku počítače tím pádem proudí horký vzduch z těch disků no...
all: víte čeho se ale bojím - těch silencerů na disky v podobě těch krabiček, kam se disk úplně zavře jako do rakve...já nevím jak ostatní disky, ale můj nový 250 gb disk má na sobě díry s nápisem DO NOT COVER a kdybych to dal do téhle černé rakve, tak to samozřejmě zakryju...co si myslíte, proč tam jsou ty nápisy?
all: víte čeho se ale bojím - těch silencerů na disky v podobě těch krabiček, kam se disk úplně zavře jako do rakve...já nevím jak ostatní disky, ale můj nový 250 gb disk má na sobě díry s nápisem DO NOT COVER a kdybych to dal do téhle černé rakve, tak to samozřejmě zakryju...co si myslíte, proč tam jsou ty nápisy?
jindy : mne sa krabicky a vobec vsetky tieto veci nezdaju nic moc .. v serveroch nikdy nic take neni .. disky su na tesno a hrozne ventilatory tam okolo toho tlacia tony vzduchu .. samozrejme je to hrozne hlucne .. ale zda sa mi v desktopr lepsie riesenie sa to snazit trosku napodobit .. teda dat disky dalej od seba .. aby neboli uplne na tesno .. a dat k nim ventilator , ktory okolo nich zenie vzduch .. dake gumene silentbloky su samozrejme v pohode .. ktore robia to aby vybrovanie z disku neslo do kejsu ..